3600 ek gösterge düzenlemesi için gözler Torba Yasa'da...3600 ek gösterge çıktı mı, ne zaman çıkacak?

Şubat ayı itibarıyla ek gösterge düzenlemesinde son durum merak ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, daha önce konuyla ilgili açıklamalarda bulunmuş ve "Hükümet olarak en kısa sürede hayata geçireceğiz." demişti. Emekli aylıkları ve ikramiyeleri etkileyen 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak, Torba Yasa'da var mı? İşte 3600 ek göstergede son duruma ilişkin detaylar...

Haber Merkezi Yeni Şafak
3600 ek gösterge

7. Dönem Toplu Sözleşme ile kayıt altına alınan 1’inci Dereceye 3600 Ek Gösterge verilmesine dair düzenleme için gözler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan gelecek açılamada! Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan görüştü ve toplantıda 3600 ek gösterge de ele alındı. İşte, 1. kademeye 3600 ek göstergede son durum

3600 EK GÖSTERGE SON DURUM NEDİR, TORBA YASA'DA VAR MI?

1’inci Dereceye 3600 Ek Gösterge verilmesine dair düzenleme henüz çıkmadı ve Torba Yasa'da olmasına ise kesin gözü ile bakılıyor.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile görüştü. Görüşmede; 1’inci Dereceye 3600 Ek Gösterge verilmesi ile ilgili çalışmaların bir an önce başlaması ve ivedi olarak hayata geçirilmesi gerektiğine vurgu yapıldı.

7. Dönem Toplu Sözleşme ile kayıt altına alınan 1’inci Dereceye 3600 Ek Gösterge verilmesi ile ilgili çalışmaların ivedi olarak başlaması için resmi yazıyı geçtiğimiz günlerde Bakanlığa ilettiklerini hatırlatan Genel Başkan Yalçın, “5,3 milyon kamu görevlisini ve emeklisini ilgilendiren ve emekli aylıklarında önemli derecede artış sağlayan ek göstergelere ilişkin çalışmaya ilave olarak, kamu görevlileri ve emeklilerinin hayata geçmesini beklediği ‘1. Dereceye 3600 Ek Gösterge’ çalışmasının bir an önce başlaması ve çalışmanın ivedi olarak TBMM’ye sunulmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Bakan Vedat Işıkhan konu hakkında şu ifadelere yer vermişti: "15 Ocak 2023 tarihinde yürürlüğe giren 3600 Ek Gösterge Düzenlemesi ile çalışan emekli 5,3 milyon kamu personeli ve bunların hak sahiplerinin ek göstergelerinin yeniden düzenlemesini sağladık. Bununla beraber birinci dereceye yükselen devlet memurlarımız için 3600 ek gösterge düzenlemesini de hükumet olarak en kısa sürede hayata geçireceğiz."


Torba yasa emeklilik şartları sıralandı! Kademeli emeklilik, 3600 ek gösterge, taşerona kadro