Altınekin Seçim Sonuçları 2024 -Konya Altınekin Belediye Başkanı Kim Oldu? 31 Mart Altınekin Oy Oranları Sonuçları

Konya Altınekin Belediye Başkanı 2024 adayları belirlendi. 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleşecek yerel seçimde seçim sonuçları ekranı Yenişafak’ta olacak. 31 ilçeye sahip olan Konya’da ilçe ilçe seçim sonuçları ve adayların oy oranları anbean takip edilecek. 31 Mart akşamı Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yayımlanacak Altınekin yerel seçim sonuçları 2024 verilerine; il ve ilçe özelinde sayılacak oy oranlarına yenisafak.com seçim sayfasından ulaşabilir ve canlı takip edebilirsiniz. Altınekin seçim sonuçları, kullanılan oy sayısı, katılım oranı, geçerli ve geçersiz oy sonucu, açılan sandık oranı, ilçelerde seçim sonuçları, parti ve ittifaka göre Altınekin seçim sonuçları, belediye başkan adaylarının oy oranları haberimizde.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Altınekin seçim sonuçları

Türkiye'de yaklaşık 61 milyon seçmen, yerel yöneticilerini seçmek için 31 Mart Pazar günü sandığa gidecek. Yerel seçim, 34 siyasi partinin katılımıyla Türkiye'nin 81 ilinde ve 922 ilçesinde yapılarak yerel yönetimleri yeniden şekillendirecek. Türkiye'nin 81 ilinde kurulacak sandıklarda oy verme işlemi saat 17:00 itibariyle, seçim yasakları saat 21.00 itibariyle sona erecek. Seçim sonuçları il il, ilçe ilçe oy oranları ile canlı olarak "Yenişafak seçim 2024 sayfası" üzerinden takip edilebilecek. Konya Altınekin seçim sonuçları da yenisafak.com’da yer alacak.

Altınekin Seçim Sonuçları 2024

Altınekin ilçesi dahil olmak üzere, 31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerin sonuçları hakkında daha fazla bilgi ve detay için Yenişafak seçim 2024 sayfasını takip edebilirsiniz. Seçim yasakları saat 21.00 itibariyle sona erecek ve Altınekin seçim sonuçlarına dair tüm bilgiler anlık olarak paylaşılacak.

YEREL SEÇİM SONUÇLARI

https://www.yenisafak.com/yerel-secim-2024/widget/tum-sonuclar?platfor

Konya ALTINEKİN Belediye Meclis Üyesi Sonuçları - Yerel Seçim 31 Mart 2024

Altınekin 2019 Yerel Seçim Sonuçları Oy Oranları

AK PARTİ - Muharrem Dere %61,4

İYİ Parti - Sırrı Ezdemir %37,6

SAADET - Mustafa Özeskici %0,64

BTP - Fatma Çobanoğlu %0,22

Altınekin 2024 Yerel Seçim Belediye Başkanı Adayları

Adalet ve Kalkınma Partisi Ağah Yılmaz - (Konya / Altınekin)

Saadet Partisi Ahmet Develi - (Konya / Altınekin)

İYİ Parti Atilla Sayın - (Konya / Altınekin)

Hür Dava Partisi Davut Ödemiş - (Konya / Altınekin)

Demokrasi ve Atılım Partisi Dursun Yeşilkaş - (Konya / Altınekin)

Konya Altınekin Yerel Seçim Belediye Başkan Adayları 31 Mart 2024

Altınekin Hakkında

Konya ilinin Altınekin ilçesi, merkeze yaklaşık 150 kilometre uzaklıkta yer alır ve 2020 verilerine göre yaklaşık 20,000 kişilik bir nüfusa sahiptir. Coğrafi olarak, ilçe genellikle düz ve ovalık bir araziye sahiptir ve tarım faaliyetleri için uygun bir zemin sunar. Tarihi açıdan, Altınekin, antik çağlardan itibaren çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde önemli bir ticaret ve kültür merkezi olmuştur. Bölgede bulunan tarihi yapılar arasında kaleler, camiler ve hamamlar bulunmaktadır. Altınekin, zengin tarihi mirası ve tarımsal faaliyetleriyle Konya ilinin önemli ilçelerinden biridir.


Konya Altınekin Seçim Sonuçları Oy Oranı 2023

Konya Seçim Sonuçları 2023: 28 Mayıs Konya Cumhurbaşkanlığı Seçimi Oy Oranları