Bingöl Belediye Başkanı Kim Oldu? Kim Kazandı Erdal Arıkan Mı Aydın Bürçün Mü?

Seçim sonuçları 2024 ile Bingöl 5 yıl yönetecek belediye başkanı netleşiyor. AK Parti adayı Erdal Arıkan ile DEM adayı Aydın Bürçün Bingöl belediyesi için yarışıyor. 2024 Bingöl seçim sonuçları, Erdal Arıkan, Aydın Bürçün oy sayısı, oy oranı, hangi aday önde? sorusu seçmenler tarafından merak konusu. Peki Bingöl’de kim kazandı Erdal Arıkan mı, Aydın Bürçün mü kazandı, aldıkları oy oranı oy sayısı kaç? Kim önde? İşte 2024 Bingöl seçim sonuçları canlı oy oranları.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Bingöl Yerel Seçim Sonuçları 31 Mart 2024

2024 Bingöl Belediye Başkanlığı seçimi, Türkiye genelindeki yerel seçimlerin bir parçası olarak 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirildi. Bu seçimler, 85.745 seçmenin yer aldığı Bingöl da dahil olmak üzere Türkiye'nin 81 ilindeki belediye başkanlıkları, belediye meclisi üyelikleri ve mahalle muhtarlıkları için yapıldı. Bingöl 2024 seçim sonuçlarına göre Bingöl için yarış, AK Parti adayı Erdal Arıkan ile DEM adayı Aydın Bürçün arasında geçmesi bekleniyor. Peki Erdal Arıkan mı, Aydın Bürçün mü kazandı oy oranı oy sayısı kaç? Kim önde? İşte canlı oy oranları: 2024 Bingöl seçim sonuçları.

https://www.yenisafak.com/yerel-secim-2024/widget/tum-sonuclar?platfor

Erdal Arıkan mı Melek Aydın Bürçün mü kazandı?

31 Mart Bingöl yerel seçim sonuçları oy sayım işleminin başlamasıyla birlikte belli oluyor. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yayın yasağının kaldırılmasıyla birlikte Erdal Arıkan ve Aydın Bürçün’ün Bingöl’de aldığı oy oranı yenisafak.com'da yer alacak. Haritalı seçim sonuçları sorgulama sayfası üzerinden Erdal Arıkan ve Aydın Bürçün 2024 seçim sonuçlarına göre oy sayıları, oy oranları, açılan sandık oranı, toplam seçmen sayısı, katılım oranı, kullanılan oy sayısı, geçerli ve geçersiz oy sayıları netlik kazanacak.

Bingöl Yerel Seçim Sonuçları 31 Mart 2024

Erdal Arıkan - Aydın Bürçün yüzde kaç oy aldı?

Yerel seçimlerde Bingöl Belediye Başkanlığı için yarışan AK Parti adayı Erdal Arıkan ve DEM adayı Aydın Bürçün aldıkları oy oranları, açılan sandık sonuçlarına göre belli olmakta.

31 Mart 2024 seçim sonuçları: Erdal Arıkan - Aydın Bürçün oy oranı

Bingöl Belediye Meclis Üyesi Sonuçları 31 Mart 2024

Erdal Arıkan kimdir?

Erdal Arıkan, 1970 yılında Bingöl’de doğdu, ilk, orta ve lise eğitimini burada tamamlandı.

Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesinden 1998 yılında mezun olan Arıkan, 1998-2010 yıllarııda öğretmenlik ve idarecilik yaptı. 2010-2018 yılları arasında Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürü olarak görev yapan AK Parti'nin adayı Arıkan, Bingöl Belediye Başkanlığına 31 Mart 2019'da seçildi.

Arıkan, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Aydın Bürçün kimdir?

Aydın Bürçün, 1973 yılında Bingöl’de doğdu. İlk ve orta eğitimini Diyarbakır'da, lise eğitimini Bingöl'de tamamladı. Ticaretle uğraşan Bürçün, Bingöl Belediyesinde son iki dönem BDP, DBP ve HDP'den Meclis üyeliği yaptı.Bürçün, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Bingöl Yerel Seçim Belediye Başkan Adayları 31 Mart 2024

  1. Zafer Partisi Ahmet Uçar - (Bingöl)
  2. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi Aydın Bürçün - (Bingöl)
  3. Hak ve Özgürlükler Partisi Ayten Argış - (Bingöl)
  4. Millet Partisi Bayram Örnek - (Bingöl)
  5. Türkiye Komünist Hareketi Burak Masat - (Bingöl)
  6. Adalet ve Kalkınma Partisi Erdal Arıkan - (Bingöl)
  7. İYİ Parti Erkan Tümen - (Bingöl)
  8. Halkın Kurtuluş Partisi İbrahim İniş - (Bingöl)
  9. Saadet Partisi Mehmet Eser - (Bingöl)
  10. Bağımsız Türkiye Partisi Mehmet Fatih Ay - (Bingöl)
  11. Yeniden Refah Partisi Mehmet Ziya Buyankara - (Bingöl)
  12. Demokrasi ve Atılım Partisi Mesut Günaydın - (Bingöl)
  13. Demokratik Sol Parti Mustafa Kaya - (Bingöl)
  14. Yeni Türkiye Partisi Remzi Güçlü - (Bingöl)
  15. Milli Yol Partisi Vedat Gönlüaçık - (Bingöl)
  16. Cumhuriyet Halk Partisi Yücel Dara Gökel - (Bingöl)
  17. Hür Dava Partisi Yunus Emiroğlu - (Bingöl)

Oylar tek oy pusulasına mı konulacak?

Her seçmen, kanunda sayılan istisnalar dışında, hangi sandık seçmen listesinde kayıtlı ise ancak o sandıkta oy kullanabilecek.

Büyükşehir belediyesi sınırlarında yaşayan Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van'daki seçmen, "büyükşehir belediye başkanı", "belediye başkanı", "belediye meclis üyeliği" ile "muhtarlık ve ihtiyar heyeti" için oy verecek.

Büyükşehir olmayan illerde ise "il genel meclisi üyeliği", "belediye başkanı", "belediye meclis üyeliği" ve "muhtarlık ve ihtiyar heyeti" için oy verilecek. Köylerde de "il genel meclisi üyeliği" ile "muhtarlık ve ihtiyar meclisi" için oy atılacak.

Büyükşehir belediye başkanlığına ilişkin oy pusulası "beyaz", il genel meclisi üyeliklerine ilişkin pusula "turuncu", belediye başkanlığına ilişkin oy pusulası "mavi", belediye meclisi üyeliğine ilişkin oy pusulası ise "sarı" renkli olacak. Seçmenler tüm oy pusulalarını tek zarfa koyacak.

Oy verme saatleri kaç?

YSK, seçimin mart ayında olması nedeniyle mevsim şartları ve güneşin batış saatini dikkate alarak, doğudaki 32 ilde oy verme saatini bir saat erkene aldı. Bu nedenle, Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır, Kilis'te ve bu illerde bulunan ceza infaz kurumlarında oy vermenin başlangıç ve bitiş saatleri 07.00-16.00 olarak uygulanacak. Bu illerin dışında kalan diğer yerlerde oy verme saatleri 08.00-17.00 olacak.

Büyükşehirlerde, sırasıyla büyükşehir belediye başkanlığı, belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği ve muhtarlık; diğer illerde ise sırasıyla belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği, il genel meclisi üyeliği ve muhtarlık seçimlerine ait oy pusulalarının sayım ve dökümü yapılacak.

Seçmen bilgi kağıdının getirilmesi zorunlu mu?

Seçmenin nerede oy kullanacağını gösteren seçmen bilgi kağıdının getirilmesi zorunlu olmayacak. Seçmen, üzerinde T.C. kimlik numarası bulunan resmi nitelikteki herhangi bir belgeyle oy kullanabilecek.

YSK kurallarına göre oyların geçerli ve geçersiz sayıldığı durumlar: İşte oy kullanmanın püf noktaları