Hakkari seçim sonuçlarına göre belediye başkanı kim oldu? İsmet Ölmez mi Mehmet Sıddık Akış mı kazandı?

Seçim sonuçları 2024 ile Hakkari’yi 5 yıl yönetecek belediye başkanı netleşiyor. AK Parti adayı İsmet Ölmez ile DEM adayı Mehmet Sıddık Akış Hakkari belediyesi için yarışıyor. Hakkari seçim sonuçları 2024, İsmet Ölmez, Mehmet Sıddık Akış oy sayısı, oy oranı, hangi aday önde? sorusu seçmenler tarafından merak konusu. Peki Hakkari’de kim kazandı İsmet Ölmez mi, Mehmet Sıddık Akış mı kazandı, aldıkları oy oranı oy sayısı kaç? Kim önde? İşte 2024 Hakkari seçim sonuçları canlı oy oranları.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Hakkari Yerel Seçim Sonuçları 31 Mart 2024

2024 Hakkari Belediye Başkanlığı seçimi, Türkiye genelindeki yerel seçimlerin bir parçası olarak 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirildi. Bu seçimler, 39.702 seçmenin bulunduğu Hakkari da dahil olmak üzere Türkiye'nin 81 ilindeki belediye başkanlıkları, belediye meclisi üyelikleri ve mahalle muhtarlıkları için yapıldı. Hakkari 2024 seçim sonuçlarına göre Hakkari için yarış, AK Parti adayı İsmet Ölmez ile DEM adayı Mehmet Sıddık Akış arasında geçmesi bekleniyor. Peki İsmet Ölmez mi, Mehmet Sıddık Akış mı kazandı oy oranı oy sayısı kaç? Kim önde? İşte canlı oy oranları: 2024 Hakkari seçim sonuçları.

https://www.yenisafak.com/yerel-secim-2024/widget/tum-sonuclar?platfor

İsmet Ölmez mi Mehmet Sıddık Akış mı kazandı?

31 Mart Hakkari yerel seçim sonuçları oy sayım işleminin başlamasıyla birlikte belli oluyor. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yayın yasağının kaldırılmasıyla birlikte İsmet Ölmez ve Mehmet Sıddık Akış’ın Hakkari’de aldığı oy oranı yenisafak.com'da yer alacak. Haritalı seçim sonuçları sorgulama sayfası üzerinden İsmet Ölmez ve Mehmet Sıddık Akış 2024 seçim sonuçlarına göre oy sayıları, oy oranları, açılan sandık oranı, toplam seçmen sayısı, katılım oranı, kullanılan oy sayısı, geçerli ve geçersiz oy sayıları netlik kazanacak.

Hakkari Yerel Seçim Sonuçları 31 Mart 2024

İsmet Ölmez - Mehmet Sıddık Akış yüzde kaç oy aldı?

Yerel seçimlerde Hakkari Belediye Başkanlığı için yarışan AK Parti adayı İsmet Ölmez ve DEM adayı Mehmet Sıddık Akış oy oranları, açılan sandık sonuçlarına göre belli olmakta.

31 Mart 2024 seçim sonuçları: İsmet Ölmez - Mehmet Sıddık Akış oy oranı

Hakkari Belediye Meclis Üyesi Sonuçları 31 Mart 2024

İsmet Ölmez kimdir?

İsmet Ölmez, 1961'de Hakkari'nin Çukurca ilçesinde dünyaya geldi.

İlk, orta ve lise eğitimini kentte tamamlayan Ölmez, uzun yıllardır madencilik sektöründe faaliyet gösteriyor. Ölmez, evli ve 12 çocuk babasıdır.

Mehmet Sıddık Akış kimdir?

Mehmet Sıddık Akış, 1970'te Hakkari'nin Çukurca ilçesinde dünyaya geldi.

İlk, orta ve lise eğitimini kent merkezinde tamamlayan Akış, 1992'den bu yana partisinin çeşitli kademelerinde görev yaptı. 2008-2012'de il başkanlığı görevini yürüten Akış, 1999'da İl Genel Meclis Üyesi olarak seçildi. Akış, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Hakkari Yerel Seçim Belediye Başkan Adayları 31 Mart 2024

  1. Türkiye Komünist Hareketi Abdullah Ünal - (Hakkari)
  2. Millet Partisi Ahmet Bal - (Hakkari)
  3. Halkın Kurtuluş Partisi Ali Rıza Şahbaz - (Hakkari)
  4. Demokratik Sol Parti Aziz Yildırım - (Hakkari)
  5. Bağımsız Türkiye Partisi Burhan Sevgi - (Hakkari)
  6. Cumhuriyet Halk Partisi Cüneyt Özbek - (Hakkari)
  7. Hür Dava Partisi Harun Duman - (Hakkari)
  8. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İsmet Ölmez - (Hakkari)
  9. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi Mehmet Sıddık Akış - (Hakkari)
  10. Zafer Partisi Melis Yıldız Akın - (Hakkari)
  11. Demokrasi ve Atılım Partisi Mirza Özbeg - (Hakkari)
  12. Yeniden Refah Partisi Osman Azizoğlu - (Hakkari)
  13. Bağımsız Adaylar Savaş Tetik - (Hakkari)
  14. İYİ Parti Yaşar Yorulmaz - (Hakkari)
  15. Hak ve Özgürlükler Partisi Zeliha Kıran - (Hakkari)

Seçimlere kaç siyasi parti katıldı?

Seçimlere 34 siyasi parti katılacak. Partilerin oy pusulasındaki sıralaması şöyle: AK Parti 1, İYİ Parti 2, Sol Parti 3, Büyük Birlik Partisi 4, Memleket Partisi 5, Anavatan Partisi 6, Demokratik Sol Parti 7, Yeniden Refah Partisi 8, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) 9, Türkiye Komünist Partisi 10, Anadolu Birliği Partisi 11, Zafer Partisi 12, Halkın Kurtuluş Partisi 13, Türkiye Komünist Hareketi 14, Bağımsız Türkiye Partisi 15, Gelecek Partisi 16, Yeni Türkiye Partisi 17, CHP 18, Emek Partisi 19, HÜDA PAR 20, Hak ve Özgürlükler Partisi 21, Ocak Partisi 22, Adalet Birlik Partisi 23, Demokrat Parti 24, Güç Birliği Partisi 25, Millet Partisi 26, Milli Yol Partisi 27, Adalet Partisi 28, Aydınlık Demokrasi Partisi 29, MHP 30, Türkiye İşçi Partisi 31, Demokrasi ve Atılım Partisi 32, Saadet Partisi 33, Vatan Partisi 34.

YSK kurallarına göre oyların geçerli ve geçersiz sayıldığı durumlar: İşte oy kullanmanın püf noktaları

Yüksek Seçim Kurulu hangi ilde saat kaçta oy verileceğini açıkladı