2023 Konya Derebucak Seçim Sonuçları

2023 Konya Derebucak seçim sonuçları belli oluyor. 28 Mayıs Pazar günü oy verme işlemi bitmesiyle Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçim sonucu YSK tarafından açıklanıyor. Saat 17.00’de oy verme işlemi bitmesiyle birlikte 18.00’de YSK tarafından sandık verilerini paylaşıyor olacak. İç Anadolu Bölgesi Konya Derebucak Cumhurbaşkanı adayları Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun Konya Derebucak oy oranları yenisafak.com seçim sayfasından canlı olarak yayınlanacak.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Konya Derebucak Seçim Sonuçları 2023

Konya Derebucak seçim sonuçları 28 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimleri sonrası belli olacak. Saat 17.00’de oy verme işlemi bitecek ve saat 18.00’de YSK tarafından 28 Mayıs Pazar günü saat 21.00’da yasakların kaldırılmasının ardından 2023 Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları 2023 açıklanacak. Derebucak’ta Cumhurbaşkanı seçimi oy oranları güncel olarak Yeni Şafak’ta yer alacak. İşte 2023 Derebucak seçim sonuçları, oy oranları.

Konya Derebucak Seçim Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

28 Mayıs 2023 Pazar günü oy verme işlemi saat 08.00'de başladı. Oy verme süresi saat 17.00'de sona erecek. Seçim günü bütün yayınlar, saat 21.00’den sonra serbest olacak, ancak YSK tarafından gerek görülmesi halinde saat 21.00’den önce de yayınların serbest bırakılmasına karar verilebilecek.


https://www.yenisafak.com/secim-cumhurbaskanligi-2023-2-tur/tum-sonucl

KONYA DEREBUCAK SEÇİM SONUÇLARI 2023

KONYA DEREBUCAK CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM SONUÇLARI 2023

KONYA CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM SONUÇLARI 2023

2018 Konya Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları

Konya cumhurbaşkanı seçim sonuçlarına göre, Erdoğan oyların yüzde 74.2’ini alırken, Muharrem İnce Konya Cumhurbaşkanı seçim sonucuna göre oyların yüzde 13.7’sini aldı. Meral Akşener ise oyların yüzde 8.2’sini, Selahattin Demirtaş oyların yüze 2,3, Temel Karamollaoğlu da oyların yüzde 1,4’ünü aldı.

2018 Konya milletvekili genel seçim sonuçları

Konya milletvekili seçim sonuçları: Cumhur İttifakı Konya oy oranı % 74,9 olurken, AK Parti 12, MHP 2 milletvekili çıkardı. Konya’da Millet İttifakı ise oyların yüzde 21’ini aldı. Konya’da CHP 2, İYİ Parti 1 milletvekili çıkardı.

2018 Konya'da hangi parti ne kadar oy aldı?

AK Parti % 59,4

MHP % 15,5

CHP % 9,7

İYİ Parti % 9

HDP % 3,7

Oy Nasıl Kullanılır?

Sandığa gitmeden önce nerede oy kullanacağınızı öğrenin, oy kullanma saatlerine dikkat edin:

Vatandaşlar ilk olarak nerede ve hangi sandıkta oy kullanacağını öğrenecek. Bu bilgileri içeren seçmen bilgi kağıdı eline ulaşmayanlar, YSK'nın internet sitesinden, e-Devlet kapısından veya Seçmen Sorgulama mobil uygulamasından oy kullanacağı yer ve sandık numarasını öğrenebilecek. Seçmen bilgi kağıdının getirilmesi zorunlu olmayacak.

Tüm yurtta oy verme saatleri 08.00-17.00 olarak uygulanacak. Oy vermenin bitiş saati geldiği halde sandık başında oylarını vermek üzere bekleyen seçmenler varsa, sandık kurulu başkanı seçmenleri saydıktan ve kimliklerini aldıktan sonra sırayla oylarını kullanmalarına izin verecek. Saat 17.00'den sonra gelen seçmen oy kullanamayacak.

Üzerinde T.C. kimlik numarası olan kimlik belgenizi unutmayın:

Sandık başına gelen seçmen, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan nüfus cüzdanı, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hakim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askeri kimlik kartı gibi, "kimliğini tereddütsüz ortaya koyan" resimli, resmi nitelikteki belgelerden birini başkana verecek ve seçmen sıra numarasını söyleyecek. Bu belgelerden birini vermeyen seçmen oy kullanamayacak.

Cep telefonuyla kabine girmeyin:

Cep telefonu, fotoğraf veya film makinesi gibi görüntü kaydedici veya haberleşme sağlayıcı cihazlarla oy verme yerine girilmesi yasak olacak. Bu tür cihazların oy verme işlemi bittikten sonra iade edilmek üzere sandık kuruluna bırakılması gerekecek.

Oy pusulasına mühür dışında işaret koymayın:

Seçmenler, birleşik oy pusulalarında tercih ettiği cumhurbaşkanı adayı, siyasi parti, ittifak veya bağımsız aday için ayrılan bölümden dışarı taşırmadan "TERCİH" veya "EVET" mührünü basarak oyunu kullanacak. Oyun geçerli sayılması için "TERCİH" veya "EVET" mührü dışında oy pusulalarının herhangi bir yerine imza atılmaması, işaret konulmaması gerekecek. Zarfa pusulalar dışında bir şey konulmayacak. Yanlış oy kullandığını düşünen ve yeni pusula isteyen seçmene yenisi verilmeyecek.

Pusulaları tek zarfa koyun:

Seçmene, cumhurbaşkanı seçimi ve milletvekili genel seçimi için iki ayrı oy pusulası verilecek. Tüm oy pusulaları tek zarfa konulacak.

Oy kullandıktan sonra imza atmayı unutmayın:

Seçmen, zarfı sandığa attıktan sonra sandık seçmen listesinde adının bulunduğu yerin karşısına imza atacak.

Oy verme saat kaçta başlayacak kaçta bitecek?

Tüm yurtta oy verme saatleri 08.00-17.00 olarak uygulanacak. Oy vermenin bitiş saati geldiği halde sandık başında oylarını vermek üzere bekleyen seçmenler varsa, sandık kurulu başkanı seçmenleri saydıktan ve kimliklerini aldıktan sonra sırayla oylarını kullanmalarına izin verecek. Saat 17.00'den sonra gelen seçmen oy kullanamayacak.

Seçimde kimler oy kullanamaz?

18 yaşı doldurmayan kişiler,

Mahkeme kararı ile kesinleştirilmiş şekilde kısıtı buluna kişiler,

Silah altındaki kıta çavuşları, onbaşı ve erleri oy kullanması yasaktır. Bazı durumlarda çeşitli nedenlerle izin alıp evinde olan silah altındaki kişiler de oy kullanamaz.

Asker olmak için askeri okullarda eğitim alan öğrenciler,

Ceza infaz kurumlarında bulunan hüküm giymiş kişiler de oy kullanamaz

Oy Kullanacakların Dikkat Etmesi Gerekenler

- Seçim tarihi itibariyle 18 yaşını dolduran her Türk vatandaşı seçme ve halkoylamasına katılma hakkına sahiptir.

- Nerede oy kullanacağınızı, seçim dönemlerinde sandık seçmen listeleri kesinleştikten sonra www.ysk.gov.tr internet sayfamızın "Nerede Oy - Kullanacağım" bölümünden öğrenebilirsiniz.

- Nüfus müdürlüklerinden alınan geçici kimlik belgesi ile oy kullanılabilir.

- Silâhaltında bulunan erler, onbaşılar ve kıta çavuşları (her ne sebeple olursa olsun, izinli bulunanlar da bu hükme tabidir), Askeri öğrenciler, Ceza infaz kurumlarında hükümlü olarak bulunanlar oy kullanamazlar.

Seçim Günü Yasakları

Oy verme günü, her ne suretle olursa olsun, ispirtolu içki satılması, içkili yerlerle umumi mahallerde her çeşit ispirtolu içki satılması, verilmesi, içilmesi yasaktır. Oy verme günü, bütün umumi eğlence yerleri oy verme süresince kapalı kalır. Eğlence yeri niteliğine haiz lokantalarda yalnız yemek verilir. Oy verme günü, emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka hiçbir kimse, köy, kasaba ve şehirlerde silah taşıyamaz.

Konya Derebucak ilçesinin tarihi, coğrafi, mahalleleri ve güncel nüfusu

Konya ilinin batısında yer alan Derebucak ilçesi, 6.670 nüfusuyla nüfus açısından ilin en küçük ilçelerinden biridir. Tarihi, coğrafi ve kültürel açıdan da oldukça zengin olan Derebucak ilçesi, birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır.

Derebucak ilçesi, Antalya-Konya yolu üzerinde yer almaktadır. İlçenin doğusunda Hadim, batısında Seydişehir, kuzeyinde Beyşehir, güneyinde de Antalya ilinin Akseki ilçesi yer almaktadır. Yüzölçümü 1.383 kilometrekare olan ilçenin genel olarak engebeli arazisi vardır. İlçenin önemli akarsuları arasında Gürsu, Göksu ve Akçay yer almaktadır.

Derebucak ilçesi, tarihi açıdan oldukça zengin bir ilçedir. İlçede yapılan arkeolojik çalışmalar sonucunda, Hititler, Persler, Romalılar, Bizanslılar, Selçuklular ve Osmanlılar gibi birçok medeniyete ev sahipliği yaptığı ortaya çıkmıştır. Bu nedenle ilçede birçok tarihi eser bulunmaktadır. Bunlar arasında en önemlileri, Büyük Menderes Havzası'nda bulunan antik kentlerdir. Bunlar arasında Öküzlü, Andriake ve Apollonia Antik Kentleri bulunmaktadır.

  1. Derebucak ilçesi, 18 mahalleden oluşmaktadır. Bu mahalleler; Altınkaya, Bağyaka, Başyayla, Çat, Çayüstü, Derebucak Merkez, Dereyurt, Eğrigöz, Güneyyurt, Karacaören, Kızılağaç, Köprübaşı, Sığırkuyusu, Söğütözü, Taşkuyu, Tepeköy, Yeşilköy ve Yıldıztepe mahalleleridir.

Güncel nüfus verilerine göre, Derebucak ilçesinin nüfusu 6.670'tir. İlçenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. İlçede özellikle buğday, arpa, yulaf, nohut, mercimek, patates ve sebzeler gibi ürünler yetiştirilmektedir. Ayrıca hayvancılık da ilçenin önemli gelir kaynaklarından biridir. Başta koyun, keçi ve sığır yetiştiriciliği olmak üzere, arıcılık da yapılmaktadır.


Konya Derbent Seçim Sonuçları Oy Oranı 2023

2023 Konya Çumra seçim sonuçları Cumhurbaşkanı, milletvekili genel seçim sonucu oy oranları

2023 Konya Çeltik Seçim Sonuçları Oy Oranı

Konya Cihanbeyli seçim 2023 sonuçları, oy oranları