KPSS ortaöğretim (lise) tercihleri başladı mı? ÖSYM ortaöğretim tercih ekranı

KPSS Ortaöğretim sonuçları ÖSYM tarafından duyuruldu. Kamuda kariyer yapmak isteyen binlerce lise mezunu KPSS Ortaöğreitm sınavında ter dökmüşlerdi. Binlerce adayın beklediği sonuçlar açıklandı. KPSS ortaöğretim (lise) tercihleri ne zaman başlayacak, KPSS tercihleri nasıl yapılacak? İşte ayrıntılı bilgiler...

Haber Merkezi Yeni Şafak
KPSS tercih ekranı

KPSS ortaöğretim açıklanmasıyla tercih süreci için geri sayım başladı. Kamu Personeli Seçme Sınavı tercih kılavuzu için gözler ÖSYM'den gelecek son dakika duyurularına çevrildi. İşte ortaöğretim tercih tarihleri ve tercih kılavuzunun yayınlanacağı tarih

KPSS ORTAÖĞRETİM TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

ÖSYM tarafından paylaşılan açıklamaya göre KPSS-2022/2: Bazı Kurum ve Kuruluşların Kadro ve Pozisyonlarına 2. Yerleştirme tercih başvuruları 21 Aralık 2022 tarihinde başlayacak ve 28 Aralık 2022 tarihinde sona erecek.

TERCİH KILAVUZU NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

ÖSYM tarafından KPSS tercih kılavuzu henüz yayımlanmadı. Kılavuzda Kamu kurum ve kuruluşlarına ait B Grubu Kadrolar, kadro sayıları ve şartları yer alacak. Kılavuzun yayımlanması için 2022 lisans, ön lisans ve ortaöğretim lise oturumu sonuçlarının açıklanması bekleniyor.

KPSS ORTAÖĞRETİM SORU VE CEVAP ANAHTARI

KPSS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

KPSS tercihleri, ÖSYM tarafından yayınlanacak olan tercih kılavuzu kurallarına göre yapılacak. KPSS tercihleri ÖSYM'nin resmi sitesi 'https://ais.osym.gov.tr' adresi üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak gerçekleştirilebilecektir.

KPSS ortaöğretim (lise) tercih kılavuzu yayınlandı mı, ne zaman yayınlanacak?