Mazot ve gübre desteği Şubat 2024 ödemeleri yattı mı? Ziraat Bankası, e-Devlet sorgulama ekranı ve illere göre ödeme takvimi...

"Mazot ve gübre desteği Şubat 2024 ödemeleri yattı mı?" sorusunun yanıtı sorgulanan konular arasında yer alıyor. Çiftçilere ödenen destekler arasında yer alan mazot ve gübre ödemeleri için takvim merak ediliyor. Peki mazot ve gübre desteği ödeme takvimi açıklandı mı?

Haber Merkezi Yeni Şafak
Mazot ve gübre desteği ne zaman yatacak?

"Mazot ve gübre desteği Şubat 2024 ödemeleri yattı mı? Mazot ve gübre desteği ödemeleri ne zaman yatacak?" sorularının cevapları sorgulanan konular arasında yer alıyor. Çiftçilere yönelik ödenen destek ödemeleri için gelecek açıklamalar yakından takip ediliyor. İşte mazot ve gübre desteği için detaylar

2024 yılında çiftçiye yapılacak tarımsal desteklerle ilgili tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı. Buğday, arpa, çavdar, yulaf için dekar başına 149 lira destek sağlanacak.

Çiftçiye tarımsal destek ödemesi artırıldı

Bu desteğin 103 lirasını mazot, 46 lirasını gübre desteği oluşturuyor.


Tarım ve Orman Bakanlığının bitkisel üretim desteği ile ilgili tebliğinde diğer tarımsal ödemelere de yer verildi.


Çeltik için 250 lirası mazot 21 lirası gübre olmak üzere 271 lira çiftçiye destek ödemesi yapılacak. Ayrıca fındık, kuru soğan,yaş çay, zeytin ve şeker pancarı için toplamda 107 lira destek sağlanacak.

Kuru fasulye, mercimek, nohut için bu oran 124 lira, patates ve soya için 193 lira yağlık ayçiçeği için ise 142 lira olarak belirlendi.


Nadas için de dekar başına 40 liralık mazot desteği verilecek. Organik tarım için kategorilerine göre dekar başına 30 ila 180 lira destek sağlanacak.

TARIMSAL DESTEK ÖDEMELERİ GEÇEN HAFTA HESAPLARA YATTI

Destek uygulama takvimi ve başvuru dilekçesiyle ilgili diğer ayrıntılara Resmi Gazete'den ulaşılabilir.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "225 milyon 746 bin lira tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerimizin hesaplarına aktarıyoruz. Hayırlı ve bereketli olsun." ifadelerini kullandı.

Paylaşımda yer alan bilgiye göre, söz konusu destek tutarları, yem bitkilerinde 181 milyon 270 bin 149 lira, hayvan gen kaynaklarında 23 milyon 41 bin 980 lira, kırsal kalkınma yatırımında 3 milyon 363 bin 67 lira ve sertifikalı tohum üretiminde 1 milyon 491 bin 802 lira olarak belirlendi.

Tarımsal sulama amaçlı su kullanım hizmet bedelinin desteklenmesine ise 16 milyon 579 bin 2 lira ayrıldı.