Gözler MEB'te! Öğretmen atama takvimi, branş dağılımı ve kontenjanları açıklandı mı 2024? Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son açıklamalar

Yeni öğretmen ataması için binlerce öğretmen adayının heyecanlı bekleyişi sürüyor. Atama bekleyen öğretmenlerimiz 2023 Kpss puanlarını ceplerine koyarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan gelecek müjdeli haberi bekliyorlar. 2023 Kpss puanıyla kaç bin öğretmen ataması yapılacak? 2024 atama takvimi belli oldu mu, kontenjan sayısı açıklandı mı? İşte detaylar...

Haber Merkezi Yeni Şafak
Öğretmen ataması

Ocak ayının sonlarına gelinmesiyle birlikte binlerce kişi öğretmen atama takviminin yayınlanmasını bekliyor. Öğretmen atamaları için gözler MEB’ten gelecek resmi açıklamaya çevrilmiş olup “Öğretmen ataması ne zaman yapılacak? 2024 MEB Öğretmen atama takvimi, branş dağılımı ve kontenjanları açıklandı mı?” sorularına yanıt aranmaya başlandı. İşte öğretmen ataması 2024 sürecine dair son bilgiler.

ÖĞRETMEN ATAMALARI NE ZAMAN YAPILACAK 2024?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni öğretmen atamalarıyla ilgili açıklamasında "Mutlaka olacak. Tarih olarak, bütçenin Genel Kurul'dan geçmesini bekliyoruz. Bütçede kamuya alınacak toplam personel sayısını bakanlıklar arasında dağıtıyorlar. Biz de kendi adımıza düşen kontenjanı nasıl değerlendireceğimizi ondan sonra belirleyeceğiz." ifadelerini kullanmıştı.

Buna göre; Öğretmen atamaları için tarih bütçenin Genel Kurul'dan geçmesinin ardından belirlenen kontenjan sayısı sonrası belli olacak. Yeni öğretmen atamalarının şubat ayı itibarıyla gündeme gelmesi bekleniyor.

BAKAN TEKİN'DEN ÖĞRETMEN ATAMALARIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Geçtiğimiz haftalarda öğretmen atamalarıyla ilgili merak edilenleri yanıtlayan Bakan Tekin, şunları aktarmıştı;

"2023 KPSS puanıyla öğretmen atamasını yapacağız ve tahmin ediyorum önümüzdeki günlerde Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığımızın bize vereceği kadro sayısı doğrultusunda takvimimizi oluşturacağız.

Alabileceğimiz en yüksek sayıyı, atanacak toplam kamu personelinin büyük çoğunluğunun öğretmen olacağını tahmin ediyorum ama henüz sayıyla ilgili bir şey söylemem yanlış olur ama tahmin ediyorum önümüzdeki Kabine Toplantısı'nda bu zaten gündeme gelir. Ondan sonra da bize tahsis edilecek atama sayısına göre, biz de oturup branş bazlı olarak dağılımını yapacağız."

Bir grup siyasetçinin öğretmen atama sayısını sosyal medyada takipçi artırma mekanizmasına dönüştürdüğünü ve bundan rahatsız olduğunu söyleyen Tekin, "Şuna güvensin arkadaşlarımız, biz Millî Eğitim Bakanlığı olarak alabileceğimiz en yüksek atama sayısını alacağız.

Sayın Cumhurbaşkanımız da Hazine ve Maliye Bakanımız da en yüksek rakamı vereceklerini de deklare ettiler zaten ama onun bütçe planının bir gözükmesi, ortaya çıkması lazım." ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ATAMA AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "100 Yılı İnşa Edenler, 100 Yılı İnşa Edecekler" başlıklı Öğretmenler Günü Programı'nda açıklamalarda bulunmuştu.

Hükümet olarak sadece bütçede değil, atamalarda da önceliklerinin hep eğitim-öğretime verdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü;

"Şu an kamuda görev yapan öğretmenlerin yüzde 80'i, bizim iktidarlarımız döneminde atanmıştır. Her yıl ortalama 40 bin öğretmen ataması gerçekleştirdik. Mayıs ayında 45 bin öğretmenimizi daha öğrencileriyle buluşturduk. Bundan sonra da, ihtiyaçlar ve imkânlar dâhilinde, gerekeni yapacağız.

Evlatlarımızın eğitiminden hiçbir şekilde taviz vermeyeceğiz. Biz eğitim-öğretim konusunu, doğrudan bekamızı ilgilendiren millî bir mesele olarak görüyor, her türlü siyasi hesabın üstünde tutuyoruz. Bu konuda her türlü ufuk açıcı tenkide, yol gösterici teklife de açığız."

ÖĞRETMEN ATAMASI 2024 KADRO VE BRANŞ DAĞILIMI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2024 MEB öğretmen atama takviminin belli olmasıyla kontenjanlar ve branş dağılımları açıklanacak.

Kamu alımı iş ilanları yayımlandı: KPSS'li KPSS'siz devlet dairelerine binlerce memur, işçi, sözleşmeli personel alınacak! İşte kontenjan ve branş dağılımları

MEB 2024 öğretmenlerin yer değiştirme takvimi belli oldu! İl içi ve iller arası yer değişikliği ne zaman yapılacak?