2024 yerel seçimleri için takvim işliyor: YSK il il açıkladı! İşte oy verme saatleri

Türkiye, 31 Mart'ta sandık başına gidecek.Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) seçim takvimi uyarınca seçime ilişkin süreç işliyor. 21 Mart Perşembe günü propaganda serbestliği ve bazı seçim yasakları başlayacak. Seçmenler bir yandan da oy verme saatlerini merak ediyor. Peki oylar saat kaçta verilmeye başlanılacak? Oy verme saat kaçta başlayıp kaçta bitecek

Haber Merkezi Yeni Şafak
oy verme saatleri

31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimlerine sayılı günler kaldı. Yerel seçim 2024 için oy kullanacak vatandaşları bir yandan da oy verme saatlerini sorguluyor. Peki oy verme saat kaçta başlayacak? Oy verme işlemi kaçta son erecek? İşte detaylar.

Hangi ilde oy verme saat kaçta başlayacak?

YSK, seçimin mart ayında olması nedeniyle mevsim şartları ve güneşin batış saatini dikkate alarak doğudaki 32 ilde oy verme saatini bir saat öne çekti. Buna göre, Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ile Kilis'te ve bu illerde bulunan ceza infaz kurumlarında oy verme saatleri 07.00-16.00 olarak uygulanacak. Diğer illerde oylar 08.00-17.00 saatlerinde kullanılacak.


AK Parti belediye başkan adayları listesi 2024

AK Parti belediye başkan adayları 2024 tam listesi (Türkiye geneli)

Yeniden Refah Partisi’nin kazandığı belediyeler | 31 Mart 2024 yerel seçim sonuçları