2019'da yollarda göreceğimiz elektrikli otomobiller

Otomobil dünyası bu yıl farklı karakterlerde modellere sahne olacak. Özellikle elektrikli otomobil sınıfında büyük gelişmeler olması bekleniyor. Bu yıl satışa sunulacak olan elektrikli otomobilleri sizin için derledik.

Haber Merkezi Diğer Yeni Şafak
Otomotiv devleri elektrikli otomobillerini tanıtmaya devam ediyor.

2019 elektrikli otomobillerin yılı olacağa benziyor. Geçtiğimiz yıl testleri yapılan ve fuarlarda boy gösteren konseptleri bu yıl asfaltta görebileceğiz. Alman üreticilerin elektrikli modelleriyle ilgili şimdiye kadar birçok haber yapmıştık. Porsche, Audi, Mercedes ve Kia tarafından üretilen tam elektrikli modeller bu yıl sonuna kadar bayilerde yerini alacak. İşte 2019’de yollarda göreceğimiz elektrikli otomobiller.

Porsche Taycan

Porsche’nin Türkçe, Tay ve Can kelimelerini birleştirerek türettiği Taycan modeli, markanın ilk tam elektrikli aracı olacak. 500km menzile sahip olan Taycan, 800 Volt’luk hızlı şarj desteği sayesinde 15 dakikada 400km yol alabilecek. Aracın diğer performans özelliklerine bakacak olursak, 0-100 hızlanmasını 3 saniyede gerçekleştirebiliyor. Aracın fiyatı ve satışa sunulacağı kesin tarih henüz netleşmedi.

Audi e-tron

Audi E-Tron, 2019'un ikinci çeyreğinde piyasaya çıkacak ve giderek kalabalıklaşan elektrik-SUV segmentinde ben de varım diyecek. Yeni SUV, iki elektrik motoruyla 74.800 dolardan başlayan fiyatlarla satışa çıkacak. Yeni E-tron, Audi'nin dört tekerlekli çekiş sistemi "Quattro" ile birlikte geliyor. İki elektrik motoruna, güç, 95kWh bir batarya ile sağlanıyor. Batarya için belirlenen garanti sınırı 8 yıl ya da 100.000 mil (160.934 km).

Mercedes EQC

Mercedes EQC’nin üretimine 2019 yılının ilk yarısında Almanya’da başlanacak. İlerleyen yıllarda ise Çin ve ABD’deki fabrikalarında üretime geçilmesi planlanıyor. Fabrika verilerine göre araç, 0’dan 100 km sadece 4.9 saniyede ulaşıyor. Maksimum hız ise 180 km olarak sınırlandırılmış. Araç, tek şarj ile 320 km yol gidebiliyor. Süper hızlı şarj özelliğine sahip Mercedes EQC, 40 dakikada pilin tamamına yakınını doldurabiliyor.

Kia Niro EV

Güney Koreli otomobil üreticisi Kia’nın elektrikli modeli Niro EV ilk olarak Los Angeles Otomobil Fuarı’nda gösterildi. Otomobilin kalbinde 201 HP güç ve 395 Nm tork değeri sunan bir ünite kullanılıyor. 0-100 hızlanmasını model 7.2 saniyede tamamlıyor. Modelin maksimum hızı ise 167 km/s. Otomobilde 64 kWh lityum-iyon pil paketi sunuluyor. Bu pil otomobile 384 kilometre menzil sunuyor.