|

Karşılığı aynıyla verilecek

Türkiye’den ABD’nin kararına tepki yağdı. Dışişleri Bakanlığı “Hiçbir amaca hizmet etmeyecek söz konusu saldırgan tutumun karşılığı gecikmeksizin aynıyla verilecektir” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/08/2018 Thursday
Güncelleme: 03:16 - 2/08/2018 Thursday
Yeni Şafak
ABD’nin kararına tepki yağdı
ABD’nin kararına tepki yağdı

Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin Türk bakanlara yaptırım kararına tepki göstererek, “ABD Hazine Bakanlığının ülkemizle ilgili olarak açıkladığı yaptırım kararını şiddetle protesto ediyoruz.” ifadesini kullandı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, ABD Hazine Bakanlığının Türkiye ilgili olarak açıkladığı yaptırım kararının şiddetle protesto edildiği bildirildi. “İki sayın bakanımızı hedef alan söz konusu karar ne devlet ciddiyetiyle bağdaşmakta ne de hukuk ve adalet kavramlarıyla izah edilebilmektedir.” ifadesine yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

SORUNLARI BÖYLE ÇÖZEMEYİZ

“Hukuk sistemimize saygısızca müdahale niteliği taşıyan bu kararın ABD ile ilişkilerimizin özüne aykırı olduğuna ve iki ülke arasındaki sorunların çözümü yönünde sürdürülen yapıcı çabalara büyük zarar vereceğine kuşku yoktur. ABD yönetimini bu yanlış karardan geri dönmeye çağırıyoruz. Hiçbir amaca hizmet etmeyecek söz konusu saldırgan tutumun karşılığı gecikmeksizin aynıyla verilecektir.” Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da twitter hesabından tepki gösterdi.”ABD’nin iki bakanımıza yaptırım uygulamaya kalkışması karşılıksız kalmayacaktır.” ifadesini kullanan Çavuşoğlu, “ABD yönetimi hukuk dışı taleplerini bu yöntemle elde edemeyeceğini idrak etmediği sürece sorunlarımızı çözemeyiz” dedi.

#Türkiye
#ABD
6 years ago