|

SEIKO OPTİK TÜRKİYE İLE GÖZLERİNE İYİ BAK

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) verilerine göre, dünyada 285 milyon insanda görme bozukluğu mevcut. Bu rakamın %80’i önlenebilir veya tedavi edilebilir olan bozukluklar. Farkındalığın düşük olması veya erken teşhis edilmemesi gibi sebeplerle her geçen yıl göz sağlığı sorunu artıyor.

iLAN
10:58 - 9/11/2018 الجمعة
Güncelleme: 11:08 - 9/11/2018 الجمعة
Diğer
SEİKO OPTİK
SEİKO OPTİK

Türkiye’de göz muayenesi yeterince önemsenmemekle birlikte, bireylerin bir bölümü de bilinçli değil. Gelişmiş ülkelerde gözlük kullanım oranı %65-80 arasında değişirken, bu oran Türkiye’de %20 seviyelerinde ve yaklaşık 15 milyon gözlük kullanıcısı var. Dünyada optik alanında ilk’lere ve en’lere imza atan Seiko Optik, alanında fonksiyonel ve teknolojik ürün geliştirmesinin yanı sıra, göz sağlığına gereken önemin ‘zamanında’ verilmesi için Türkiye genelinde bilinçlendirme kampanyalarına imza atarak, sosyal duyarlılık oluşturmayı hedefliyor. Seiko Optik, çocuklar ve yetişkinler için farklı ihtiyaçlara ve yaşam şekillerine göre kaliteli ve teknolojik ürünler geliştirerek tüm görme sorunlarına çözüm oluşturuyor. Yüzyıldan uzun bir süredir optik sektöründe çığır açan yeniliklere imza atan marka kişiye özel, farklı ilgi ve kullanım alanlarına uygun camlar geliştiriyor. Uzak ve yakını tek odaklı Progressive camda toplayan ‘FreeForm’ teknolojisinden, kişiye özel üretilen ‘Prime Xceed’e, sürücüler için özel olarak tasarlanan ‘Drive’dan, yoğun bilgisayar kullanımı için tasarlanan ‘Indoor 100 / Indoor 200 - Indoor PC’ ve çocuklar için üretilen ‘Trivex’ camlara kadar özel bir ürün gamına sahip. Seiko Optik Türkiye Genel Müdürü Suat Çam, ‘Seiko Optik olarak, optik numaralı cam üretiminde sektörü geliştiren marka olarak öne çıkıyoruz ve yüzyıldan uzun bir süredir sektörde çığır açan yeniliklere öncülük ediyoruz. Yüksek miyop numaralar için dünyanın en ince organik camını üretiyoruz. Cam üretimindeki görüş kalitemizle dünya optik cam endüstrisinde kendimizi kanıtlamış bir markayız. Güven, özen, mükemmellik ve kalite ürünlerimizin üretim felsefesini oluşturuyor. Türkiye’de göz sağlığı hakkında bilinç ve gözlük kullanımı ne yazık ki Avrupa’ya oranla çok düşük. Biz temel yaklaşımımız olan sosyal ve toplumsal duyarlılıkla göz sağlığı ve gözlük kullanımı konularında farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Göz sağlığı bilincinin küçük yaşlarda kazanılabileceğini düşünüyoruz. Anaokulu ve ilkokul seviyesindeki çocuklar için geliştirdiğimiz projelerimizi önümüzdeki dönemde hayata geçirmeye başlayacağız. Böylelikle göz sağlığı ve gözlük kullanımı konularında daha bilinçli nesillerin yetişmesine katkı sağlayacağız’ diyor.


Seiko Optik & TEMA işbirliği ile doğaya şükranlarını sunuyor

Camı özenle işleyen, insanlığın hizmetine sunan ve görme yetisine katkı sağlayan Seiko Optik Türkiye, ‘Baktığımız Yerler Yeşerecek’ projesi kapsamında TEMA Vakfı iş birliği ile doğaya şükranlarını sunuyor… Gaziantep Nur Dağı’nda 10.000 fidan bağışı ile ‘Seiko Optik Türkiye Hatıra Ormanı’ oluşturan marka, daha yaşanabilir bir gelecek için üzerine düşeni yapıyor. Baktığımız yerlerin hep yeşil kalması için Seiko Optik’ten alınan her cam, geleceğe dikilen bir fidan oluyor.


‘Gözümün Değeri’ göz sağlığının korunmasına dikkat çekiyor

Seiko Optik Türkiye, ‘Gözümün Değeri’ projesi ‘Karanlık Oda’ etkinlikleriyle göz sağlığı ve gözlük kullanımı konusuna dikkat çekmeyi amaçlıyor. ‘Karanlık Oda’ deneyimleri ile karanlık bir alanda en basit gündelik aktiviteleri yapmanın zorlaştığının altını çizen, göz sağlığının önemine, düzenli göz muayenesinin gerekliliğine ve kaliteli gözlük camı kullanımını vurgulayan Seiko Optik, toplumsal bilinçlenmeyi amaçlıyor. Trabzon, Antalya ve Ankara’da 936 kişinin katılımıyla başarılı etkinlikler gerçekleştiren marka, projeyi yurt geneline yaymayı planlıyor.

Uzman desteği ile doğru bilgi akışı

Göz sağlığı ve gözlük kullanımı konularında toplum bilinçlenmesine yönelik yürütülen çalışmalar doğrultusunda Seiko Optik Türkiye Göz Sağlığı Danışmanı Op. Dr. Özgür Gözpınar, görme sorunları, göz hastalıkları ve göz sağlığını koruma yolları gibi konularda bilinçlenmeye yönelik makalelerle toplumun doğru bilgiye ulaşmasını sağlıyor. Op. Dr. Özgür Gözpınar, ‘Göz sağlığı üzerine doğru bilinen çok yanlış var, bireyler bu konuda yeterli bilgiye sahip değil. Muayene ettiğim birçok hasta gözünde bir bozukluk olduğunun farkında değil, bozuk görme biçiminden rahatsızlık duymayan ve normal görüşün öyle olduğunu sanan hastalar dahi var. Bunlar gözlük kullanmaya başladıklarında aradaki farkı ayırt edebiliyorlar. Görme bozuklukları biz farkında olmadan yaşam konforumuzu olumsuz etkiliyor, bunun yanı sıra vücutta hissedilen birçok rahatsızlığın da temelini oluşturabiliyor. Diyabetten hipertansiyona, kalp rahatsızlıklarından beyin tümörüne, migrenden tiroide kadar pek çok hastalık gözlerden teşhis edilebiliyor ve göz sağlığı yaşamımızı doğrudan etkiliyor‘ diyor.

Çocuklarda göz yaralanmaları

Tüm çocuklar dışarda vakit geçirmekten, bisiklet sürmekten, spor yapmaktan ve oyun oynamaktan hoşlanır. Kalabalık arkadaş grupları içinde oynanan oyunlarda, bireysel olarak yapılan aktivite ve sporlarda bazı fiziksel yaralanmalar meydana gelebiliyor. Özellikle yüz bölgesi, baş, göz ve göz çevresi çarpma ve darbelere karşı korunmasız bir alan olarak öne çıkıyor. Gözlük kullanan çocuklar bu tür kazalardan daha çok etkilenebiliyor, kaza sırasında gözlük camları ve çerçeve kırılabiliyor. Gözlük kullanan bazı çocuklar, gözlüğüne zarar gelecek endişesiyle bu tür oyunlara ve sporlara dahil olmak istemiyor. Seiko’nun çocuklar için özel olarak geliştirdiği Trivex, kırılmaya karşı dayanıklılık özelliğiyle gözlerini yaralanmalara karşı koruyor. Çocukluk çağında özellikle spor ile ilişkili göz yaralanmaları oldukça sık görülüyor ve tüm göz yaralanmalarının %55’ini oluşturuyor. Yapılan spora ve oyuna göre yaralanma riski ve cinsi değişebiliyor. Yaralanmayla gözde oluşan zarar göze gelen cismin büyüklüğüne, sertliğine ve göze çarpma hızına bağlı oluyor. Herhangi bir göz yaralanması anında gözün ovuşturulmadan ve bastırılmadan, mümkünse sert yapılı göz kalkanı ile kapatılarak, en yakın göz sağlığı merkezine gidilmesini gerekiyor.

Ekran yorgunluğu gerçektir

Gözlerimizin sağlıklı olması iyi bir yaşam kalitesi için çok önemli. Gözlerimizde de vücudumuzdaki gibi kaslar mevcuttur ve bunların da dinlenmesi gerekir. Gözlerimiz yorulduğunda odaklanmada zorluk ve bulanık görme, göz kapaklarında seyirme, ışık duyarlılığında artma, kızarıklık, sırt, boyun, omuz ve baş ağrıları oluşabiliyor. Özellikle gün boyu bilgisayar karşısında çalışan kişiler, gözlerini 20 dakikada bir ekrandan uzaklaştırmalı ve uzak bir noktaya odaklanarak dinlendirmeli. Seiko Optik, farklı kullanım alanları için geliştirdiği özel camlar ile kullanıcılarının görüş performansını üst seviyelere taşıyor. Seiko Indoor 100 / Indoor 200 ve Indoor PC gözlük camlarının tasarımı, boyun ve sırt ağrılarını azaltan doğal baş ve boyun pozisyonunu destekliyor. Konforlu kullanım koşulları için vücut postürü ve baş pozisyonu göz önünde bulundurularak geliştirilen ‘Seiko Indoor 100 ve 200’, ekstra geniş görüş alanıyla yakın ve orta mesafede daha iyi iç mekan görüşü sağlıyor.

Yakını ve uzağı tek camla görmek mümkün

Görme bozuklukları yaşam konforunu olumsuz etkilerken, vücutta hissedilen birçok rahatsızlığın da temelini oluşturabiliyor. Gözlerde dış etkenlerin yanı sıra, kalıtsal olarak ve yaşa bağlı olarak da bir takım rahatsızlıklar belirebiliyor. Prespiyopi (yakını görememe) sorunu yaşa bağlı oluşan göz hastalıklarından biri. Kişi bu problem oluşmaya başladığında uzağı görmede de sorun yaşıyorsa, uzağı ve yakını görebilmek için gözlük kullanmaya başlamalı. ‘Progressive Optik Cam’ teknolojisi yakın, orta ve uzak mesafeleri tek bir camda görmeyi sağlıyor. Progressive gözlük camlarının alt kısmı yakın, iki cam arasında kalan ve progressive geçiş alanı olarak adlandırılan bölüm orta, üst kısmı ise uzak mesafeleri görmeyi sağlıyor. Seiko progressive camlar, kullanıcısına 30-40 cm’den başlayarak, kesintiye uğramadan her mesafede mükemmel görüş deneyimi yaşatıyor.

Her gözlük her insana uymaz

Göz doktoru tarafından verilen gözlükler kişiye özeldir. Gözün bozukluk derecesi doktor tarafından saptanır ve tedavi için en uygun numaralı cam verilir. Gözlük kullanımında en çok yapılan hataların başında başkasının gözlüğünü kullanmak geliyor. Aile içinde numarası birbirine yakın bireyler, birbirlerinin gözlüklerini kullanabiliyor. Bu durum göz sağlığı açısından son derece sakıncalıdır. Aynı zamanda gözlük kullanımı doktor kontrolünde olmalıdır. Aynı gözlüğü çok uzun yıllar kullanmak da doğru değildir. Kişiler düzenli göz muayenesi olmalı ve muayene sonucuna göre gözlük camlarını değiştirmeli. Gözlük camları ve çerçeve proporsiyonları kullanıcılara özeldir; numarası aynı olsa bile bireyler birbirlerinin gözlüklerini kullanmaktan kaçınmalıdır. Üstün teknolojisi ile mükemmel görüş ve uyuma sahip Seiko Optik’in camları kişiye özeldir ve her çerçeve ile uyumludur. Seiko Prime Xceed, gelişmiş asiferik tasarımı ile daha az göz yorgunluğu ve mükemmel görüş sağlıyor. Yüksek estetik ve performans beklentisi olan gözlük kullanıcıları için titizlikle tasarlanıyor. Her koşula ve duruma uygun, kişiye özel ısmarlama gözlük camları bireysel gereksinimler dikkate alınarak üretiliyor. Seiko Prime Xceed, kullanıcılarına rahatlayan gözler, görüş berraklığı ve gündelik kullanım konforu sağlıyor.

Trafikte göz sağlığı

Görme bozukluğu olan kişiler, günlük hayatlarında gözlerine uygun numarada yapılmış gözlük kullanmalı. Özellikle sürücüler ister gözleri bozuk olsun, isterse sağlıklı olsun, rahat ve net bir görüş için yaşlarına ve özelliklerine uygun özel sürücü gözlük camı kullanmalılar. Farklı kullanım alanları için geliştirdiği özel camlar ile kullanıcılarının görüş performansını üst seviyelere taşıyan Seiko Optik’in, mükemmel sürüş deneyimi için geliştirdiği ‘Seiko Drive’, sürücülerin konforlu bir yolculuk geçirmesini sağlıyor. Uzak mesafeleri netleştiren, bulanık kenarları ortadan kaldıran, karşıdan gelen araçlardan, ıslak yüzeylerden veya diğer ışık kaynaklarından gelen yansımaları azaltarak net ve güvenli bir görüş sağlayan Seiko Drive, karanlık nedeniyle renk algılama kaybı yaşayan ve gözlerinin ışığa duyarlılığı artan sürücülerin ihtiyaçlarına yanıt veriyor. Ayrıca görme bozukluğu olan kişiler, arabada mutlaka yedek bir gözlük bulundurmalı. Bazı Avrupa ülkelerinde bu yasal bir zorunluluktur. Unutkanlık, devamlı gözlük kullanmama sebebiyle yanında olmaması veya kısa süreli araba sürme bahanesiyle gözlük kullanımı ihmal edilebilir. Birçok kaza kullanılması gereken gözlük kullanılmadığı için meydana gelebiliyor.

#göz sağlığı
#yaşam
#sağlık
٪d سنوات قبل
default-profile-img