Çin ordusu Rusya’da tatbikata katılacak

Çin Savunma Bakanlığı, Çin Halk Kurtuluş Ordusu’nun (PLA), Rusya’da Hindistan, Belarus, Tacikistan ve Moğolistan’ın da katılacağı tatbikatta yer alacağını duyurdu.

Haber Merkezi DHA
Çin ordusu Rusya’da tatbikata katılacak

Çin Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Çin ve Rus orduları arasındaki yıllık iş birliği planına ve iki tarafın mutabakatına göre, Çin Halk Kurtuluş Ordusu yakın gelecekte tatbikata katılmak üzere Rusya'ya asker gönderecek.
Hindistan, Belarus, Tacikistan, Moğolistan ve diğer ülkeler de tatbikatta yer alacak” denildi.

Büyük tatbikat başladı: Çin Ordusu uzun menzilli gerçek mühimmat ve konvansiyonel füzeler kullandı

FOTOĞRAF 63
Çin mi Tayvan mı: İşte dünyanın en güçlü orduları
Dünyayı ayağa kaldıran gerilim devam ediyor. Rusya ve Ukrayna arasındaki krizden sonra şimdi de Çin ve Tayvan arasındaki kriz tüm dünyayı diken üstünde bıraktı. Gerilim hızla devam ederken arama motorlarında en çok aranan konu, Dünyanın en güçlü orduları oldu. Peki iki ülke arasında en güçlü ordu hangisi? Çin mi Tayvan mı? İşte dünyanın en güçlü orduları.

Çin ordusundan devasa yığınak
Çin ordusu, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi'nin Tayvan'ı ziyareti öncesi, Fujian Eyaletine yığınak yapmaya devam ediyor. Çinli sosyal medya kullanıcılarının gün boyu paylaştığı görüntülerde, askeri konvoyların yüzlerce metreyi bulduğunu açıkça görülüyor.