Havada akılalmaz olay: Delik uçakla 14 saat yolculuk

Dubai’den havalanan ve Avustralya’ya giden bir uçak gövdesinde meydana gelen bir deliğe rağmen 14 saat uçarak varış noktasına sağ salim ulaştı. Yolculuk boyunca büyük panik yaşayan yolcular havadayken bir patlama sesi duyduklarını aktardı.

Haber Merkezi Diğer
Emirates'e ait uçakta açılan delik böyle görüntülendi.

Dubai’den uçağa binen ve Avustralya’ya gidecek olan yolcular adeta ölümle burun buruna geldi. Hava geçirdikleri 14 saat boyunca uçaklarının gövdesindeki bir delikle yolculuk eden kişiler adeta ecel terleri döktü.

Emirates’e ait uçak, 1 Temmuz günü Avustralya'ya gitmek için havalandıktan sonra yolcular yüksek bir patlama sesi duydu.

NE OLDUĞUNU ANLAYAMADILAR

Bilmedikleri gerçekse uçağın yan tarafında büyük bir delik açılmış olduğuydu…

Airbus A380 tipi uçaktaki yolcular, Avustralya'ya giderken okyanusun üzerindeyken yüksek bir patlama bildirdiler. Ancak uçak personeli, yolculuğa devam etme kararı aldı ve uçak 14 saat daha havada kalarak varış noktasına ulaştı.

UÇAK PİSTE İNİNCE ANLADILAR

14 saat sonra piste indiklerinde, acil servisler uçağın sol jetinde gövdenin yan tarafında büyük bir delik bularak adeta şok geçirdi.

Deliğin uçağın gövdesindeki kaplama olduğu anlaşıldı. Bu kaplama uçak gövdelerinde aerodinamik nedenlerle bulunur ve pürüzsüz bir yüzey oluşturarak rüzgâr direncini azaltır.

Uçak müfettişleri ayrıca burun tertibatında kopuk bir cıvata keşfetti, ancak iki olayın birbiriyle ilişkili olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Avustralya'da The Courier Mail’e konuşan bir yolcu, "Gürültülü bir patlama oldu ve bunu zeminden de hissettim. Kabin ekibi sakinliğini korudu, Yemek servisini durdurdu ve telefonu açıp kanatları, motorları kontrol etti.” dedi.

FOTOĞRAF 12
Şehit Enes Özgül'ün cenazesi helallik için baba evine getirildi
Pençe - Kilit Operasyonu'nda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Enes Özgül'ün Türk Bayrağı'na sarılı naaşı Gaziosmanpaşa'daki baba ocağına getirilerek helallik alındı.

FOTOĞRAF 23
2022'nin en çok satan araba modelleri
Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) verilerine göre, Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarı, 2022 yılı ilk yarısında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 9,3 oranında azalarak 357.904 adet olarak gerçekleşti. Otomobil satışları, 2022 yılı Ocak-Haziran döneminde geçen yıla göre yüzde 10,3 oranında azalarak 278.282 adet olurken, hafif ticari araç pazarı ise yüzde 5,6 azalarak 79.622 adet oldu. Peki kullanıcılar otomatik mi manuel mi, dizel mi benzin mi tercih ediyor. İşte 2022 yılında Türkiye'nin en çok satılan otomobil marka ve modelleri...

FOTOĞRAF 7
Nefes darlığı şikayetiyle gittiği hastanede karnından 10 kilo tümör çıkarıldı
Sivas'ta son 3 yıldır karın ve bel ağrısı çeken 72 yaşındaki Türkan Karademir'in, nefes darlığı şikayeti ile gittiği hastanede karnında tespit edilen 10 kilo ağırlığında, 55 santimetre çapındaki tümör 4 saatlik operasyonla çıkartıldı. Sağlığına kavuşup, taburcu olan Karademir, "Daha önce gittiğim hastanede gaz sıkışması ile yaşlılıktan olduğunu söylediler. Yemek yemekte, nefes almakta, eğilip kalkmakta zorluk çekiyordum" dedi.