Kongre baskını korkusu hala geçmedi: Ulusal Muhafızlar 2 ay daha koruyacak

ABD Savunma Bakanlığı, ABD başkenti Washington'da görevli 2,300 Ulusal Muhafızın görev süresini 23 Mayıs'a kadar uzattı. Kongre baskınından sonra tehditlerin devam ettiği belirtildi.

Haber Merkezi AA
Ulusal Muhafızlar 2 ay daha koruyacak.

ABD Savunma Bakanlığı, ABD başkenti Washington'da görevli 2,300 Ulusal Muhafızın görev süresini 23 Mayıs'a kadar uzattı. Kongre baskınından sonra tehditlerin devam ettiği belirtildi

6 Ocak'ta Kongre baskının yaşandığı ABD'de Kongre binası ve çevresinde tehditlerin devam ettiğine ilişkin istihbaratların alınması üzerine güvenlik önlemleri yüksek seviyede tutuluyor.

SÜRE UZATILDI

Kongre Polis Departmanı, Ulusal Muhafızlar Komutanlığından, Kongreyi korumak için görev sürelerini 60 gün daha uzatmalarını talep etti.

ABD de Ulusal Muhafızların Kongre yi koruma görev süresi 2 ay daha uzatıldı .

"TEHDİTLERİ SÜRÜYOR"

Kongre ve çevresinde yönelik aşırı sağcı grupların "tehditlerinin" hala devam ettiğinin altını çizen kaynaklar, polisin tedbiri elden bırakmaması gerektiğini aktardı.

FOTOĞRAF 16
ABD'de son zamanların en hareketli gecesi: Kongre binası basıldı
ABD Başkanı Donald Trump destekçileri Kongre Binası'nı bastı. Polis giriş ve çıkışlara kapattı.

FOTOĞRAF 14
Amerika'da Trump destekçisi eylemciler Kongre binasını ele geçirdi
ABD'de 3 Kasım 2020'deki başkanlık seçim sonuçlarına göre belirlenen delege oylarının sayılıp, sonuçların resmen tescil edileceği Kongre oturumu, siyasi tartışmaların gölgesinde başladı.