Rus askerleri tarafından maruz bırakılmadığı işkence kalmadı

Valentine Baranik Ukrayna'da evinin yakınındaki ormanda bulduğu bir mayını etkisiz hale getirmek için hayatını riske attı ve Rus birlikleri tarafından işkenceye maruz bırakıldı. Üç gün mahsur kalan Baranik, ertesi gün serbest bırakıldı.

Haber Merkezi Yeni Şafak
​Valentine Baranik

Ukraynalı Valentine Baranik, ülkenin kuzey doğusundaki işgal altındaki bir kasabada evinin yakınındaki ormanda bulduğu bir gezi mayınını etkisiz hale getirmek için hayatını riske attı.

Baranik, "Mayını görüp hiçbir şey yapmadıysam, kendimle nasıl yaşayabilirim. Bırakırsam birinin öleceğini biliyordum." dedi.

Rus birlikleri Baraniki bulduklarında ellerini plastik bantla bağladılar ve bodruma kilitlediler. Ertesi sabah gözleri hala bağlıyken arabaya bindirildi ve başka bir binaya götürüldü.

FOTOĞRAF 14
Adım adım infaza: Dünyayı sarsan görüntüler
Rus işgalcilerin Ukraynalı sivilleri ölüme doğru sürüklerken çekilmiş video kaydı ortaya çıktı. Son kez hayattayken kayda alınan sekiz erkek, işgalcilerin karargah olarak kullandıkları binanın arka bahçesinde kurşuna dizildi. Dünyayı sarsan görüntüler Ukrayna'dan gelen en korkunç görüntülerden biri olarak nitelendirildi.

Sonra dayağın başladığını belirten Baranik şunları söyledi: "Yüzüme vurdular. Kaburgalarımı kırdılar. Kafama bir tabanca dayadılar ve kulağımın yanından ateş ettiler."

Daha sonra bir ses duyduğunu söyleyen Baranik, dışarıda çadırlar olduğunu ve Rus birlikleri tarafından serbest bırakıldığını söyledi.

Rusya'dan korkutan iddia: Rus askeri üniformasını giyip yerel sakinlerin infaz edilmesi planlanıyor

Dünya ayağa kalktı: Bucha sokaklarında yüzlerce ceset, elleri arkadan bağlı infaz edilen bile var