İsrail'den en fazla seyahat Türkiye'ye

Türk Hava Yolları, İsrail’den ilk 8 ayda dünyaya en fazla yolcu taşıyan yabancı havayolu oldu.2016 yılının aynı ayına göre dış hat uçuşlarında yüzde 17.11’lik bir yolcu artışı yakalayan, Tel Aviv’den seyahat eden yolcular en çok Türkiye’ye ulaşıyor.

Yasin Yılmaz Yeni Şafak
İsrail'den en fazla seyahat Türkiye'ye

Türkiye yüzde 10.08’lik payı ile en fazla aktivitenin gerçekleştiği ülke konumunda bulunuyor. Türk Hava Yolları, 2016 yılının ardından 2017 yılını beklentilerin üzerinde bir performans ile geçirerek destinasyon bazında incelendiğinde de kayda değer bir başarı sergilediği öğrenildi.

VİZE SÜRESİ KUDÜS’E GİDİŞİ ETKİLİYOR

Geçen yılın aynı ayına göre yüzde 12’lik bir artışa işaret eden rakamlar aynı zamanda İsrail’de bir ayda 100 bin 000 yolcu barajını aşan ilk yabancı şirket konumuna getirdi. İsrail makamlarınca grup vizesine başvuru için gerekli hale getirilen yaklaşık 3 haftalık süreç, Kudüs’e seyahat planı yapmak isteyen yolcuların kararını da olumsuz etkiliyor. Tur operatörleri, acenteler ve resmi makamlar çeşitli girişimlerle bu sürecin kaldırılması ya da kısaltılması için çalışıyor. Girişimler sonuç verdiği takdirde Kudüs’e seyahat edecek yolcular seyahatlerini daha kısa bir süre içerisinde planlayabilecek İstanbul- Tel Aviv arasındaki yolcu trafiğinin daha iyi noktalara geleceği ön görülüyor. 