Metro, gıda ve elektronik birimlerini iki şirket olarak ayırdı

Alman perakende şirketi Metro'nun iki ayrı şirkete bölünme işlemini bugün tamamlamasıyla, gıda ve tüketici elektronik birimleri ayrı ayrı faaliyete geçti.

Haber Merkezi Reuters
Metro, gıda ve elektronik birimlerini iki şirket olarak ayırdı.

Şirketler Frankfurt ve Lüksemburg borsalarında ayrı işlem görüyor. Metro, bu ayrılmayla bağımsız kalan iki şirketin daha etkin satın almalara girişebileceğini ve stoklarını yeniden değerlendirebileceğini umuyor. Metro Sysco ve İngiliz Booker gibi şirketlere kıyasla daha büyük indirimlerle satış yapıyordu.

Büyük bir küme şirketi olan Metro, son birkaç yıldır sürdürdüğü yeniden yapılanma çerçevesinde birincil olmayan faaliyetlerini satarak perakende mağazalarına ve elektronik zincirine odaklanmıştı.

Bernstein analisti Bruno Monteyne, "Metro'nun süregelen sorunları hakkında ihtiyatlı kalmaya devam ediyoruz. Yeni şirketlerin aşırı istisnai yüksek maliyetleri ne kadar düşürebileceğini ve vergi oranını nasıl optimize edebileceğini görmek gerekecek" dedi.

Metro'nun yeni gıda şirketi, otellere, restoranlara ve bağımsız perakendecilere hizmet veren, Almanya'daki Real gibi toptancı mağazalar işletiyor.

Ceconomy adını alan elektronik şirketi ise Avrupa'nın en büyük tüketici elektronik ürünleri satıcısı. 15 Avrupa ülkesinde bulunan 1,000'den fazla mağazasında 2015/16 döneminde 22 milyar euroluk satış gerçekleştirdi.

Snapchat hisseleri ilk halka arz fiyatının altına düştü

80 binden fazla aracını geri çağırıyor

Çinli dev araçlarını geri çağırıyor