Genel Seçim 2018 Sakarya genel seçim  sonuçları!

Genel Seçim 24 Haziran 2018 Sakarya Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili Seçim Sonuçları. Seçim 2018 İşte partilerin aldıkları oy sayısı ve çıkardıkları milletvekilleri. Sakarya Seçim 2018'te sonuçlar nasıl oldu?. İşte Sakarya Genel Seçim 2018 Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçim sonuçları!

Haber Merkezi Diğer
24 Haziran 2018 Sakarya ili Genel Seçim sonuçları ve detaylar haberimizde.

Cumhurbaşkanlığı Genel Seçimi sonuçları 24 Haziran 2018'in Sakarya sonuçları heyecanla bekleniyordu. Türkiye ve Sakarya için en çok merak edilen seçimlerden biri oldu. Sakarya seçmeni oylarını kullanmak için sandık başına gitti. Bazı partiler barajı geçmeyi hedeflerken Ak Parti ise Yeni Türkiye yolunda hedeflerini gerçekleştirmek istiyor. Partiler Sakarya'dan kaç milletvekili çıkardı Genel Seçim 2018 Sakarya'nın nabzı Sakarya seçim sayfamızda!

Sakarya Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018

Sakarya Akyazı Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
Sakarya Geyve Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
Sakarya Hendek Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
Sakarya Karasu Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
Sakarya Kaynarca Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
Sakarya Sapanca Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
Sakarya Kocaali Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
Sakarya Pamukova Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
Sakarya Taraklı Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
Sakarya Ferizli Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
Sakarya Karapürçek Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
Sakarya Söğütlü Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
Sakarya Adapazarı Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
Sakarya Arifiye Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
Sakarya Erenler Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
Sakarya Serdivan Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018

Sakarya, Türkiye'nin bir ili ve en kalabalık yirmi ikinci şehri.

2016 yılı sonu TÜİK verilerine göre İl Nüfusu: 976.948'dir. 16 İlçe ve belediye, bu belediyelerde toplam 665 mahalle bulunmaktadır.[2]

Marmara Bölgesi'nin Çatalca-Kocaeli Bölüm'ünde yer alır.

Sakarya'nın kuzeyinde Karadeniz, batısında Kocaeli, Bursa, doğusunda Düzce ve güneyinde de Bolu ile Bilecik bulunmaktadır. Sakarya Nehri, Sakarya'nın Karasu ilçesinde Karadeniz'e dökülür.

Sakarya'da ekonomisinde tarımın önemli bir yeri vardır. Hendek, Karasu ve Kocaali ilçelerinde fındık yetiştiriciliği mevcuttur.[3] Ayrıca mısır tarımı da yapılmaktadır. Sakarya'da sanayi son zamanlarda gelişmeye başlamıştır. Son yıllarda kurulan sanayi kuruluşları bu sanayileşmeyi daha da artırmıştır. Sakarya, bir milyona yaklaşan toplam nüfusuyla İstanbul, Bursa, Kocaeli ve Balıkesir'in ardından Marmara Bölgesi'nin en büyük beşinci şehridir.

13 adımda oy verme rehberi

1 -Türkiye genelinde seçmenler, saat 08.00-17.00 saatleri arasında sandık başına gidecek. Ancak saat 17.00'ye geldiği halde sandık başında oylarını vermek üzere bekleyen seçmenler, başkan tarafından sayıldıktan sonra sıra ile oylarını kullanacak.

2 - Seçmenler, üzerinde TC Kimlik Numarası bulunan, kimliği tereddütsüz ortaya koyan, resimli, resmi nitelikteki belgelerden biriyle oy kullanılabilecek.

3 - Seçmenin nerede oy kullanacağını gösteren seçmen bilgi kağıdının getirilmesi zorunlu olmayacak. Seçmen bilgi kağıdı gelmeyenler nerede, hangi sandıkta oy kullanacağını YSK'nin internet sitesinden de görebilecek.

4 - Sandık kurulu görevlisi, seçmenin kimliğini alarak seçmen listesinde ismini bulacak ve kontrollerini yaptıktan sonra birleşik oy pusulası, zarf ve mührü seçmene vererek kabinde oyunu kullanmasını isteyecek.

5 - Cep telefonu, fotoğraf veya film makinesi gibi görüntü kaydedici veya haberleşme sağlayıcı cihazlarla oy verme yerine girilmesi yasak olacak.

6 - Oy pusulasında yırtık, işaret veya yazı olmamasına dikkat edilecek. Oy pusulasına basılacak mühür, tercih edilen alanın dışına taşırılmayacak. Birleşik oy pusulasında tercih edilen alana "EVET" veya "TERCİH" mührü basılacak ve mührün kuruması beklenecek. Mühürlenen yer dışta kalacak şekilde oy pusulası katlanıp zarfa konulacak.

7 - Seçmen, kapalı oy verme yerinden dışarı çıkmadıkça, hiç kimse oraya giremeyecek.

8Seçmen, cumhurbaşkanına ve milletvekillerine yönelik tercihte bulundukları iki ayrı oy pusulasını aynı zarfa koyarak sandığa atacak.

9 - Birleşik oy pusulasında tercih edilen cumhurbaşkanı adayı, siyasi parti, ittifak veya bağımsız aday için ayrılan bölümden dışarı taşırmamak suretiyle ''TERCİH'' veya ''EVET'' mührü basılması gerekecek.

10 - Oy pusulasına, ''TERCİH'' veya ''EVET'' mührü dışında, herhangi bir yerine imza atılması veya işaret konulması halinde oy geçersiz sayılacak.

11 - Seçmene birleşik oy pusulası verildikten sonra hata veya başka bir neden ileri sürülerek yeni bir birleşik oy pusulası verilmeyecek.

12 - Sandık, bu iş ve işlemler tamamlandıktan sonra, oy verme yerinde hazır bulunanların gözü önünde, sandık kurulu başkanı tarafından açılacak.

13 - Önce Cumhurbaşkanı seçimine ait oy pusulalarının sayım ve dökümü yapılacak.