15 Şubat Perşembe Sabah Raporu

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson, bugün Türkiye'ye geliyor. Tillerson'a son uyarı yapılacak: "ABD teröristleri desteklemeyi bıraksın"


ABD Florida'da bir liseye düzenlenen silahlı saldırıda, 17 kişi hayatını kaybetti.


Güneydoğu’da aşiret liderleri ve bölge halkıyla temaslarda bulunan işadamı Zeynel Abidin Erdem, tespitlerini Yeni Şafak'a aktardı.

Haber Merkezi Yeni Şafak
ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson

Türkiye ve dünya gündeminde akşam ve gece saatlerinde yaşanan önemli gelişmelere dair kısa başlıklar:

Son uyarı

Zeytin Dalı Harekatı ile oyunları bozulan ABD, Ulusal Güvenlik Danışmanı McMaster’ın ardından Dışişleri Bakanı Tillerson’ı Ankara’ya gönderiyor. İki ülke ilişkilerinin geleceğini şekillendirecek randevu bugün. Tillerson’ın önüne kapsamlı bir dosya koyularak, terör örgütüyle ilişkiyi kesmeleri istenecek.

Son uyarı!

ABD'de okulda silahlı saldırı: 17 ölü

ABD'nin Florida eyaletindeki Parkland şehrinde bir lisede kişi veya kişilerce silahlı saldırıya polisin karşılık vermesiyle çatışmanın çıktığı bildirildi. Çatışmada en az 17 kişinin hayatını kaybettiği 50'dan fazla kişinin de yaralandığı açıklandı. Polis, saldırıyı okuldaki öğrencilerden birinin yaptığını açıklarken saldırganı gözaltına aldı.

ABD'de okulda silahlı çatışma: Ölü ve yaralılar var

İş adamı Erdem, Güneydoğu temaslarını Yeni Şafak'a değerlendirdi

Güneydoğu’da aşiret liderleri ve bölge halkıyla temaslarda bulunan Zeynel Abidin Erdem, tespitlerini Yeni Şafak’a anlattı: “Bu gezilerden edindiğim izlenim, eğer TSK Afrin’e inmeseydi ABD ve terörist dostları yukarı çıkacaktı. PKK mayısta büyük bir saldırı için hazırlık yapıyordu. Tayyip Bey, 15 Temmuz gibi büyük bir oyunu bozdu”

Mayıs'ta topyekün saldıracaklardı