Elazığ Bingöl ve Şırnak'ta kar nedeniyle 80 köy yolu ulaşıma kapandı

Doğu vilayetlerinde devam eden yoğun kar yağışı ve tipi sebebiyle Elazığ, Bingöl ve Şırnak'ta 80 köy ile ulaşım sağlanamıyor. Ekipler kapanan yolları açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Haber Merkezi AA
Doğu Anadolu'da yağan yoğun kar ve oluşan tipi köy yollarını kapattı.

Elazığ İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kar nedeniyle Kovancılar'da dokuz, Sivrice'de dört köy yolu ulaşıma kapandı.

Kapalı yolların açılması için ekiplerin çalışması sürüyor.

Bingöl

İl Özel İdaresinden alınan bilgiye göre, kar nedeniyle merkeze bağlı 10, Adaklı'da 28, Genç'te 7, Karlıova'da 11, Kiğı'da 2, Solhan'da 3, Yayladere'de 1, Yedisu'da 3 köy ile ulaşım sağlanamıyor.

Ekiplerin yol açma çalışmaları devam ediyor.

Şırnak

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde etkili olan kar ve tipi, özellikle yüksek rakımlı köylerde ulaşımda aksamaya neden oldu.

İlçeye bağlı Gökçe ve Yeşilöz köylerinin yolu kar nedeniyle kapandı.

Kar kalınlığının yer yer 25 santimetreyi aştığı bölgede, kapanan yolların ulaşıma açılması için ekipler yoğun çalışma yürütüyor.

FOTOĞRAF 16
Ulaşıma kar engeli
Yoğun kar nedeniyle ülkenin belli kesimlerinde karayolu çift yönlü olarak ulaşıma kapatıldı. Akşam saatlerinde artan karın şiddeti sürücülere zor anlar yaşattı.
FOTOĞRAF 17
1987 Mart'ı gibi olur mu? AKOM'dan dikkat çeken açıklama
İstanbul'da beklenen kuvvetli kar yağışı için tedbirler alınıyor. AKOM da kar yağışı için önlemlerini aldı. AKOM Meteoroloji Mühendisi Osman Çaylak, önümüzdeki yağışla kıyaslanan 1987 kışında mart ayındaki kar yağışına dair de çok önemli açıklamalarda bulundu.