Maganda kurşunu direksiyonda yakaladı

İstanbul Küçükçekmece’de aracıyla seyir halinde bulunan elektrikçi 22 yaşındaki Mert Arabalı’ya, kurşun isabet etti. Olayda ağır yaralanan Namık Kemal Üniversitesi Elektrik Elektronik bölümü mezunu Arabalı kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı. Polis olaydan sonra kaçan magandanın peşine düştü.

Ayşe Begüm Çelikkol Yeni Şafak
Mert Arabalı.
Küçükçekmece Yeni Mahalle'de önceki gece meydana gelen olayda, elektrik işiyle uğraşan 22 yaşındaki Mert Arabalı, arkadaşı Saim Sarısaltık'la birlikte başka bir arkadaşı olan Erdem Güle'yle buluşmak için Beyoğlu Halıcıoğlu'ndan yola çıktı.

Yeni Mahalle Ara 3 sokak üzerine geldikleri sırada aracı kullanan Arabalı'nın kafasına kurşun isabet etti. Arabalı'nın kendinden geçmesi üzerine el frenini çeken Saim Sarısaltık aracı durdurdu. Ambulans ve polisi arayan Sarısaltık daha sonra da arkadaşları Erdem Güle'e haber verdi.

Çevreden yetişen vatandaşların yardımıyla Küçükçekmece'de özel bir hastaneye kaldırılan Arabalı, ilk müdahalenin ardından Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevkedildi.

Araçta bulunan arkadaşı Saim Sarısaltık, "Arkadaşımız Erdem'i almak için seyir halindeyken 4-5 el silah sesi duyduk. Bir anda Mert kendinden geçti. Arka camdan giren kurşun Mert'in sol kulak üstünden girdi” dediği öğrenildi. Polis ise olay yerinde yaptığı araştırmada 4 adet boş kovan bulurken, sokak sakinleri ise, “Bir kişi ateş ettikten sonra bağırarak olay yerinden yaya olarak kaçtı” dediler. Polis, olaydan sonra kaçan magandayı yakalamak için çalışma başlattı.