PKK iletişimi kesti!

Terör örgütü PKK’nın, Doğu ve Güneydoğu illerinde trafolar ve baz istasyonlarını ateşe vermesi nedeniyle bölge insanının iletişim kaynakları kesildi. Halk, artık cep telefonuyla konuşamıyor ve internete giremiyor.

Cahit Saraçoğlu Yeni Şafak
Terör örgütü PKK'nın, Doğu ve Güneydoğu illerinde trafolar ve baz istasyonlarını ateşe vermesi nedeniyle bölge insanının iletişim kaynakları kesildi. Halk, artık cep telefonuyla konuşamıyor ve internete giremiyor.
PKK, Doğu ve Güneydoğu'da başlattığı eylemlerinde trafolara ve baz istasyonlarına da zarar veriyor. Trafo ve baz istasyonlarını ateşe veren teröristler nedeniyle bölgede hayat felç oluyor. Elektrik kesintileri nedeniyle bölge halkı en temel ihtiyaçlarını bile karşılayamıyor. Elektrik olmadığı için buzdolaplarndaki gıdalar bozuluyor. Teröristlerin vandallıkları nedeniyle bölge insanının dünya ile iletişimi de kesiliyor. Baz istasyonlarının ateşe verilmesi nedeniyle cep telefonları kullanılamaz hale geliyor. Telefonla konuşamayan halk, internet erişimi de sağlayamıyor,
BAKIM YAPILAMIYOR
Cep telefonu operatörleri, çatışmalar sürdüğü için hasar gören baz istasyonlarının bakımını yapacak personelin de can güvenliği nedeniyle bakımları yapamadığına dikkat çekiyor. Elektrik kesintilerine jeneratörlerle çözüm aradıklarını belirten operatör firmalarının yetklileri, jeneratörlerin de belli bir süre devrede kaldığını ve bu süreçte baz istasyonlarının devre dışı kaldığını vurguluyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığı yetkilileri de iletişimin koptuğu durumlarda geçici mobil baz istasyonları ile arızalara müdahale ettiklerini ancak bu cihazların da bölgeye çatışmalardan dolayı sokulamadığını belirtti.
OPERATÖRLER ZARAR GÖRDÜ
Örgüt bugüne kadar AVEA'nın Mardin, Hakkari ve Diyarbakır'da birer istasyonuna zarar verdi. Yine Siirt ilinde iki baz istasyonu çalışmıyor. Turkcell'in de Diyarbakır, Van, Bitlis, Mardin ve Batman illerindeki birer istasyonu gördüğü hasar nedeniyle kullanılamıyor. Ancak, Mardin ve Batman'daki istasyonlardan sağlanan transmisyon nedeniyle ayrıca 5 istasyon daha çalışamaz hale gelmiş bulunuyor. Vodafone'a ait bölgede toplam 94 istasyon çalışmıyor.

Durmuyorlar

PKK'nın eylemleri nedeniyle çatışmaların olmadığı bölgeler de iletişim sorunu yaşıyor. Bölge halkına örgütün verdiği zarar bununla da sınırlı değil. Durmak bilmeyen örgüt, bölgede ambulansları ateşe veriyor, su borularını patlatıyor. Köprülere de bombalı saldırılar düzenleyen örgüt, ulaşımı da sekteye uğratıyor.