Tunceli'de ilginç görüntü: Köpeklerden kaçan vaşak ağacın tepesine sığındı

Tunceli'de, Kangal köpeklerden kaçarak ağaca tırmanan vaşak cep telefonuyla görüntülendi. Vaşağı ağacın tepesinde gören Düzgün Çetin, köpekleri bölgeden uzaklaştırarak vaşağın ağaçtan inmesini sağladı.

Haber Merkezi DHA
Vaşağı ağacın tepesinde gören Düzgün Çetin, o anları cep telefonu ile kayıt altına aldı.

Dünyada nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kalan, birinci derece koruma altında olan ve Uluslararası Doğaya Koruma Birliği (IUCN) kırmızı listesinde yer alan vaşak, Tunceli'nin merkeze bağlı Çukur köyünde Kangal köpeklerden kaçarak bir ağacın tepesine tırmandı.

Vaşağı ağacın tepesinde gören Düzgün Çetin, o anları cep telefonu ile kayıt altına aldı.

Köpekleri bölgeden uzaklaştırarak vaşağın ağaçtan inmesini sağlayan Çetin "Önce köpekleri uzaklaştırdım. Sonra korku içinde ağacın tepesinde mahsur kalan vaşağın inmesini sağladım. Vaşak daha sonra doğal ortamına döndü" dedi.

FOTOĞRAF 8
İstanbul’da vatandaşın kabusu olmuşlardı: 60 kamera görüntüsü izlenerek tespit edildi
Kağıthane'de pazar yeri, market, mağaza ve kalabalık caddeleri mesken edinen bir çete, 14 vatandaşın cep telefonunu kaşla göz arasında yankesicilik yöntemiyle çaldı. Vatandaşların adeta kabusu haline gelen 119 suç kayıtlı çete, Çağlayan Polis Merkezi Amirliği ekipleri tarafından 60'dan fazla kamera izlenerek tespit edildikten sonra bir vatandaşın telefonunu çalmak üzereyken suçüstü yakalandı.

FOTOĞRAF 26
Kar ve sis bulutu sonrası iki ilde mest eden görüntüler: Vatandaş soluğu zirvede aldı
Bitlis'in Tatvan ilçesindeki Dünya'nın ikinci büyük krater gölü olan Nemrut Kraterini ve Türkiye'nin en büyük gölü olan Van Gölü'nün üzerini kaplayan sis bulutu seyrine doyumsuz görüntüler oluşturdu. Kendine hayran bırakan manzarasıyla görsel şölen sunan sis bulutunu izlemek isteyen bazı vatandaşlar ise soluğu zirvede aldı.

FOTOĞRAF 14
İki arkadaşın facia ile sonlanan şakası: Ateşe verilen çocuk ağır yaralandı
Bursa'da şaka esnasında arkadaşı tarafından dezenfektanla ateşe verilen çocuk ağır yaralandı. 2 arkadaşın facia ile sonlanan dezenfektanlı şakası kameralar tarafından da görüntülendi.