Vinç elektrik hattına hasar verince tren seferleri durduruldu

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde, limanda çalıştırılan vincin elektrik hatlarında hasara neden olması sonucu tren seferleri bir süre durdu. Hattın onarılmasının ardından seferler devam etti.

Haber Merkezi DHA
Elektrik hatlarındaki hasar tren seferlerini durdurdu.

Olay, dün saat 21.00 sıralarında, Körfez'in Atalar Mahallesi'nde bulunan liman işletmesinde meydana geldi. Limanda çalıştırılan vincin, tren hattının elektrik direğine çarpması sonucu hatlarda hasar oluştu. Enerji akımının kesilmesi nedeniyle tren seferleri durdu. Bu sırada bölgeye yaklaşan tren, Körfez ilçesindeki kullanımda olmayan Yarımca istasyonuna çekilerek bekletildi. TCDD ve elektrik dağıtım firması ekiplerinin çalışması sonrası elektrik hatları onarıldı. Seferler de bir süre sonra yeniden yapılmaya başlandı.

FOTOĞRAF 14
Devasa tekneyi karadan yürütüp sahile taşıdılar: Tam 200 ton
Bursa'nın Karacabey ilçesinde bir atölyede imal edilen 200 tonluk dev balıkçı teknesi karadan yürütülüp sahile taşındı. 1 vinç, 3 kepçe ve 3 traktörün yanı sıra 40 kişilik ekiple yapılan çalışma ile dev tekne, adeta santim santim itilerek balıkçı limanına çekildi. Burada ilave parçaları da monte edildiğinde tekne, 33 metre uzunluğunda ve 16 metre genişliğinde olacak .Kısıtlı imkânlarla bu işi yaptıklarını belirten atölyenin kurucusu Gökmen Civelek "Bu yaptığımız tekneden sonra Ukrayna'dan siparişimiz var. Ukraynalı yetkililer diyor ki 'gelin bizim ülkemizde üretin'. Moritanya aynı şekilde, bizi çağırıyor üretim için. Ama biz ülkemizde üretmek istiyoruz" dedi.

İstanbul'da lodosun hızı 130 kilometreye çıktı: Çatılar uçtu, bir kişi yaralandı