|

ABD kanunlarla Yahudileri tam korumaya alıyor: Hristiyanlık dünyasının iflası

Semih Bozkuş
22:52 - 10/05/2024 Friday
Güncelleme: 23:35 - 10/05/2024 Friday
Yeni Şafak

Hafıza'nın bugünkü bölümünde ABD'nin terör devleti İsrail'e ve Siyonizme verdiği desteğe değinildi. Konuya ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulunan Milletvekili İbrahim Ufuk Kaynak, ABD Temsilciler Meclisi'nden birkaç gün önce geçen kanun tasarısına değindi. Söz konusu tasarı ile "Yahudiler, Hz. İsa'yı öldürdü" demenin yasaklandığını belirten Kaynak, bu gelişmenin Hristiyanlık dünyasının iflası olduğunu söyledi.

Yeni Şafak'ın sevilen serisi Hafıza bugün 87'nci bölümü ile YouTube'da yayınlandı.

Gazeteci Ersin Çelik ve Milletvekili İbrahim Ufuk Kaynak'ın gündemin nabzını tuttuğu programda ele alınan konulardan birisi ise ABD'nin terör devleti İsrail'e verdiği destek ve Yahudileri korumaya yönelik hamleleri ele alındı.

Geçtiğimiz günlerde ABD Temsilciler Meclisi'nde kabul edilen bir kanun tasarısı ile "Yahudiler, Hz. İsa'yı öldürdü" demenin yasaklandığını belirten Kaynak, Yahudileri korumaya yönelik daha birçok kanunun kabul edildiğini belirterek, "Hristiyanlık değerleri bitti. Siz esirsiniz." dedi.

"Bu Hristiyan dünyasının iflasıdır"

"Neden bitti?" sorusuna cevap veren Kaynak, 1989 yılında Papa Jean Paul'un, "Yahudiler öldürmediler Hazreti İsa'yı. Artık bunu açıklamak istiyorum, kabul ediyorum." sözlerini hatırlatarak, "Bu ne demektir? Öldüren aslında belli. Kim olduğu da belli. Neyini saklıyorlar anlamıyorum ama onlar şöyle söylüyorlar, 'O ama aslında sebebi bizdik' diyor. Papa söylüyor papa. Yahudi öldürmedi. O adam şahsi Yahudi olabilir ama esas öldüren bizdik. Ne demek istiyor 'Yani biz yeterince Hristiyan olamadık o yüzden öldürdük' falan. Bunun benzeri yeni geçti ABD Temsilciler Meclisi'nden. Yakında Senato'dan da geçecek. Bu Hristiyan dünyasının iflasıdır. Bu Papalık makamının iflasıdır. Bugüne kadar yazılmış olan her şey boş." dedi.

Getirilen Hristiyan değerlerinin hepsinin boş olduğunu ifade eden Kaynak, Avrupa'nın dünyanın nereye gittiğinin farkında olduğunu, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un da farkında olduğunu ve bu yüzden ileri geri konuştuğunu belirterek, "Çünkü çaresiz. Ne yapacağını bilmiyor." dedi.

"Dünyanın dengesi için Türkiye'ye gelecekler"

Batı'nın dünya dengesi için Türkiye'ye geleceğini ve buna mecbur olduğunu sözlerine ekleyen İbrahim Ufuk Kaynak, "Çünkü yarın öbür gün ortaya çıkan gerçekler Türkiye'nin sadece denge belirleyicisi olarak bile dünyada çok önemli bir yere sahip olduğunu gösterecek. Çok kısa bir zamanda." ifadelerini kullandı.



#Hristiyan
#İflas
#ABD
#Senato
12 days ago