|

İstanbul'da lodosun hızı 130 kilometreye çıktı: Çatılar uçtu, bir kişi yaralandı

İstanbul'da, kuvvetli lodos etkili olmaya devam ediyor. Lodosun hızının 130 kilometreye çıktığı kentte bir çok yerde çatı uçtu, elektrik direkleri devrildi, bir restoranın camları patladı. Esenyurt'taki bir binanın çatısı yoldan geçenlerin üzerine uçtu. Çatının altında kalan bir kişi ağır yaralandı.

14:20 - 29/11/2021 Pazartesi
Güncelleme: 14:39 - 29/11/2021 Pazartesi
DHA
İstanbul
İstanbul

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM, İstanbul için kuvvetli lodos uyarısında bulunmuştu. Dün etkisini gösteren kuvvetli lodos, bugün sabah saatlerinde de etkili olmaya devam etti.

ÇATI YOLDAN GEÇENLERİN ÜZERİNE UÇTU


Esenyurt'ta bir binanın çatısı yoldan geçenlerin üzerine uçtu. Çatının altında kalan bir kişi ağır yaralandı. Yaralı ambulansla hastaneye kaldırıldı.


Zeytinburnu Sahili'nde, büyük dalgalar oluştu. Sahilde yürüyüş yapan bazı vatandaşlar, kuvvetli rüzgara rağmen o anları cep telefonlarıyla kaydetti.


Lodosun hızı 130 kilometreye çıktığı kentte bir çok yerde çatı uçtu.

Rüzgarın hızı Beylikdüzü'nde 130, Adalar'da 100, Boğaz çevresinde ise 80 km/saate kadar ulaştı.

RESTORANIN CAMLARI PATLADI

Lodosun giderek etkisini artırdığı İstanbul'da, bir restoranın camları fırtınaya daha fazla dayanamayarak patladı. Restoranda yaşanan panik anları kameraya böyle yansıdı.




Lodos elektrik direğini devirdi

Sultangazi'de kuvvetli rüzgardan dolayı elektrik direği devrildi. Bu sırada yoldan geçen kamyon elektrik direğinin altında kalmaktan son anda kurtuldu.



Avcılar Sahilde dev dalgalar oluştu. Oluşan dalgalar kıyıya vururken kameralara yansıdı.



Dalgalar nedeniyle demirleyen gemilerin aşırı savrulduğu görüldü.



#İstanbul
#lodos
2 yıl önce