Burada yaşarım

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kapılarını açan Millet Kütüphanesi, gece ve gündüz ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor. Her yaştan kitapseveri ağırlıyan kütüphaneyi, açılışının ardından ilk gün yaklaşık 6 bin kişi ziyaret etti.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Millet Kütüphanesi

Açılışa ilişkin haberleri izlediğinde kütüphaneyi çok merak ettiğini vurgulayan üniversite öğrencisi Mert Uygur, “Çok büyük, muhteşem bir eser. Çok etkilendim. Sadece ders çalışmak için değil, burada yaşarım. İstediğim her şeyi, özellikle çok eski eserleri burada bulabilirim” dedi.

TORUNLARIYLA GELDİLER

Baba Ahmet Cavlı, “Çok güzel bir yer. Her hafta gelmeyi düşünüyoruz. Şimdi eve dönmemiz lazım ama çocuklar gitmek istemiyor. Çok sevdiler” diye konuştu. Kütüphaneye gecenin ilerleyen saatlerinde oğlu ve torunu ile gelen emekli öğretmen Arife Aydınlı da “Yunus Emre’nin şiirlerini okudum. İçeride 2-3 saat geçirdim. Ülkemiz için gurur verici şeyler” ifadelerini kullandı.

Bu sergiler hazine

  • Kütüphanede yer alan ‘Mürekkebin İzi, Yazma Eserler’ sergisinde Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı, Türk ve İslam Eserleri Müzesi, Ayasofya Müzesi ve İstanbul Arkeoloji Müzeleri ile İstanbul Üniversitesi Nadir Eserler Kütüphanesi ve Topkapı Sarayı Müzesinde bulunan 78 yazma eseri görme imkanı bulunuyor. Sergide, boyutlarıyla dikkati çeken 65 kilo ağırlığındaki Kur’an da bulunuyor. ‘Mucibince Amel Oluna Hatt-ı Hümayun’ isimli sergi ise ‘Hazine-i Evrak’ denilen arşivlerdeki belgeler arasından seçilen padişah hatlarından oluşuyor.

Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi açılış için gün sayıyor: Hedef 5 milyon kitap
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Selçuklu, Osmanlı ve çağdaş mimariden esintiler taşıyan 7 gün 24 saat hizmet verecek Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nin resmi açılışını perşembe günü gerçekleştirecek. 5 milyon kitap hedefi olan kütüphanede 1,5 buçuk milyon matbu eserin yanı sıra Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazeteci-yazar Mehmed Şevket Eygi, edebiyat araştırmacısı ve tarihçi Prof. Dr. Abdülbaki Gölpınarlı, tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, bestekar ve ud virtüözü Cinuçen Tanrıkorur'un bağışlamış olduğu kütüphaneleri yer alıyor.