|

Burada yaşarım

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kapılarını açan Millet Kütüphanesi, gece ve gündüz ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor. Her yaştan kitapseveri ağırlıyan kütüphaneyi, açılışının ardından ilk gün yaklaşık 6 bin kişi ziyaret etti.

Haber Merkezi
04:00 - 23/02/2020 Sunday
Güncelleme: 01:01 - 23/02/2020 Sunday
Yeni Şafak
Millet Kütüphanesi
Millet Kütüphanesi

Açılışa ilişkin haberleri izlediğinde kütüphaneyi çok merak ettiğini vurgulayan üniversite öğrencisi Mert Uygur, “Çok büyük, muhteşem bir eser. Çok etkilendim. Sadece ders çalışmak için değil, burada yaşarım. İstediğim her şeyi, özellikle çok eski eserleri burada bulabilirim” dedi.


TORUNLARIYLA GELDİLER

Baba Ahmet Cavlı, “Çok güzel bir yer. Her hafta gelmeyi düşünüyoruz. Şimdi eve dönmemiz lazım ama çocuklar gitmek istemiyor. Çok sevdiler” diye konuştu. Kütüphaneye gecenin ilerleyen saatlerinde oğlu ve torunu ile gelen emekli öğretmen Arife Aydınlı da “Yunus Emre’nin şiirlerini okudum. İçeride 2-3 saat geçirdim. Ülkemiz için gurur verici şeyler” ifadelerini kullandı.

Bu sergiler hazine


  • Kütüphanede yer alan ‘Mürekkebin İzi, Yazma Eserler’ sergisinde Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı, Türk ve İslam Eserleri Müzesi, Ayasofya Müzesi ve İstanbul Arkeoloji Müzeleri ile İstanbul Üniversitesi Nadir Eserler Kütüphanesi ve Topkapı Sarayı Müzesinde bulunan 78 yazma eseri görme imkanı bulunuyor. Sergide, boyutlarıyla dikkati çeken 65 kilo ağırlığındaki Kur’an da bulunuyor. ‘Mucibince Amel Oluna Hatt-ı Hümayun’ isimli sergi ise ‘Hazine-i Evrak’ denilen arşivlerdeki belgeler arasından seçilen padişah hatlarından oluşuyor.


#Millet Kütüphanesi
#Mert Uygur
#Sergi
4 years ago