Sıcak hava dalgası geliyor: Hafta sonuna kadar kavrulacağız

Meteoroloji uzmanları, Kurban Bayramı sonrası sıcak hava dalgası uyarısında bulundu. Hafta sonuna kadar sıcaklığın mevsim normalleri üstünde seyredeceği, Bursa ve Bilecik'te 2 ila 4, Kütahya'da 3 ila 5, Eskişehir'de ise 6 ila 8 derece artış beklendiği duyuruldu.

Haber Merkezi Diğer
Yetkililer, güneşin dik açıyla geldiği saatlerde zorunda olmadıkça dışarı çıkılmaması konusunda uyardı.

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bölge genelinde 5 Ağustos'tan hafta sonuna kadar hava sıcaklığının mevsim normallerinin üstünde olacağı belirtildi. Açıklamada, Bursa ve Bilecik'te 2 ila 4, Kütahya'da 3 ila 5, Eskişehir'de ise 6 ila 8 derece sıcaklık artışı beklendiği belirtildi.

Uzmanlar uyardı: İki bölgede sağanak yağışa dikkat

Güneş çarpmasına dikkat

Yetkililer, "Eskişehir ve Kütahya çevrelerinde 6-7 Ağustos günleri, vatandaşlarımızın, özellikle kronik rahatsızlıkları bulunanlar ile çocuk ve yaşlılarımızın, sıcak havanın neden olabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları ve güneş ışığının dik geldiği saatlerde açık havada bulunmamaları önem arz etmektedir." uyarısında bulundu.

Adana cayır cayır: Hissedilen sıcaklık 47 derece, sokaklar bomboş

Sıcak havayı gören denize koştu: Silivri plajında maske ve sosyal mesafe unutuldu

Ayrıca tarımla uğraşan vatandaşlarımızın da ürünlerini ve çiftlik hayvanlarını sıcak havanın olumsuz etkilerinden korumak amacıyla dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir."

FOTOĞRAF 13
Diyarbakır yanıyor: Termometreler 48 dereceye dayandı, uzmanlar uyardı
Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Basra kaynaklı sıcak hava dalgası etkisini göstermeye başladı. Termometrelerin 48 dereceyi gösterdiği Diyarbakır'da, vatandaşlar sıcaktan korunmak için serin ve gölgelik alanları tercih etti. Uzmanlar, yaşlı ve kronik hastaların öğle saatlerinde dışarı çıkmamaları için uyarırken, günlük 2 ila 3 litre su tüketilmesi önerisinde bulundu.