Koronavirüsü ağır atlatma riskini artıran bir gen varyantı keşfedildi

Polonya'daki Bialystok Üniversitesi liderliğinde yapılan araştırma çerçevesinde 1500 Kovid-19 hastası üzerinde 18 ay süren bir çalışma yürütüldü. Yapılan çalışmada, araştırmacılar, Kovid-19’u ağır geçirme riskini iki katına çıkarabilen bir gen varyantı keşfetti.

Haber Merkezi AA
Arşiv

Yürütülen çalışma sırasında Kovid-19’u ağır geçirme riskini ikiye katlayabilen bir gen varyantı keşfedildi. Uzmanlar, bulgunun, diğer faktörlerle birlikte en fazla risk altındakilerin erken teşhisine yardım edebileceğini belirtti.

Neden semptom gösterilmediği anlaşılacak

Araştırmacılar, Avrupalıların yaklaşık yüzde 10'unun, Güney Asyalıların da dörtte birinden fazlasının bu varyantı taşıdığının tahmin edildiğini aktardı.

Bialystok Üniversitesinin sözcüsü, salgının başlangıcından bu yana, aynı yaşta olsalar dahi neden bazı insanların semptom göstermezken bazılarının yaşam mücadelesi verdiğini anlamaya çalıştıklarını belirterek, "Bu araştırma sayesinde bu olguyu daha da anlamaya yakınız." dedi.

FOTOĞRAF 8
Bilimsel araştırma yapıldı: Havadaki koronavirüs ne kadar sürede bulaşır?
İngiltere'deki Bristol Üniversitesi bilim insanları, gerçekleştirdikleri bilimsel çalışma sonucunda, Kovid-19'un solunan havada canlı kalarak ne kadar bulaşıcı olduğunu araştırdı. Bir ilk olduğu belirtilen çalışmanın sonucunda koronavirüsün havada bulaşma yeteneğinin ne kadar olduğu ölçüldü. Peki virüsün bulaşma oranı ne kadar?

DSÖ, Kovid-19 tedavisinde 2 eklem iltihabı ilacının kullanımını tavsiye etti

Avrupa'da hızla yayılan Omicron ölümlerde büyük artışa neden olmuyor