Muğla Referandum Sonuçları 2017 Muğla seçim sonuçları!

Referandum Sonuçları 2017 Muğla Sonuçları. 16 Nisan 2017 İşte evet hayır oranları. Muğla 16 Nisan Referandumunda sonuçlar ne durumda? İşte Muğla referandum sonuçları evet hayır oranları...

Haber Merkezi Diğer
Muğla Referandum Sonuçları 2017 Muğla seçim sonuçları!

Referandum seçim sonuçları 2017 Muğla sonuçları sabırsızlıkla bekleniyordu. Türkiye ve Muğla için en çekişmeli seçimlerden biri oldu. Muğla halkı erkenden kalkıp sandığa gitti. Birçok parti hayır çatısında birleşirken Ak Parti ve MHP evet çatısında birleşti. Muğla' evet hayır oranı ne olacak? Referandum Sonuçları Muğla' evet hayır oranı tüm detaylarıyla Muğla seçim sayfamızda!

Muğla Referandum Sonuçları 2017

Muğla Bodrum Referandum Sonuçları 2017
Muğla Datça Referandum Sonuçları 2017
Muğla Fethiye Referandum Sonuçları 2017
Muğla Köyceğiz Referandum Sonuçları 2017
Muğla Marmaris Referandum Sonuçları 2017
Muğla Milas Referandum Sonuçları 2017
Muğla Ula Referandum Sonuçları 2017
Muğla Yatağan Referandum Sonuçları 2017
Muğla Dalaman Referandum Sonuçları 2017
Muğla Ortaca Referandum Sonuçları 2017
Muğla Kavaklıdere Referandum Sonuçları 2017
Muğla Menteşe Referandum Sonuçları 2017
Muğla Seydikemer Referandum Sonuçları 2017

Antik Karya bölgesinin en eski yerleşimlerinden biri olan Muğla, bilinen tarihi boyunca başlangıçta Anadolu'nun yerli halkı Karyalıların, ardından kısmen ve kısa dönemler halinde Mısır, Asur ve İskit işgallerinin, zamanla da özellikle kıyılarda Helenistik kolonizasyon hareketinin egemenliği altında kalmıştır. Önce Medler, daha sonra Persler Muğla'yı idareleri altında almışlar ve bölgeyi bir satrap aracılığıyla yönetmişlerdir. Büyük İskender'in ordularıyla gelişinde Muğla bölgesi bir Karya satrapı tarafından yönetilmekte idi.

'Karya' isminin bölgeye M.Ö.3400 yıllarında gelen kavimlere önderlik etmiş 'Kar' isimli bir komutandan kaynaklandığına ilişkin tezler öne sürülmektedir. Bölge çağlar boyunca Karya olarak anılmış ve kuzeyde Söke, Aydın, Nazilli üzerinden başlayıp güneyde Dalaman Çayının denize döküldüğü yerde biten Karya bölgesi, kuzeyinde Lidyalıların, güneyinde Likyalıların ve Anadolu içlerinde de Frigyalıların hüküm sürdüğü bölgelere komşu olmuştur.

Kavimleri Karya bölgesine kıyılardan başlayan çok uzun bir süreçte nüfuz etmişlerdir. Knidos (Datça yarımadasının ucu) ve Halikarnas (Bodrum) ile başlayan Helen kolonizasyonu ile zamanla Daldala (Dalaman), Stratonikea (Yatağan Eskihisar), Nakrasa (Karakuyu), Akassos (Bozüyük) ve Fethiye çevresinde de Telmessos, Xantos (Kınık), Patara (Minare) ve Tlos (Eşen) kentleri kurulmuştur.

MÖ 334 yılında Karya'ya gelen Büyük İskender, Perslerin çekilmesiyle ortaya çıkmış kardeşlerarası bir saltanat kavgasıyla karşılaştı. Kardeşlerden Ada ve ağabeyi ve kocası Hidrieus ile Mausolus ve kızkardeşi ve karısı Artemisia, diğer kardeş olan Piksodaros'un isyanı ile karşı karşıyaydılar ve bu nedenle kuzeye Alinda'ya (Karpuzlu) çekilmişlerdi. Ada Alinda'nın anahtarlarını Büyük İskender'e göndererek kendisini annesi olarak kabul etmesini istedi. İskender de bu isteği kabul ederek Ada'yı Karya satraplığına getirdi. Ancak ertesi yıl İskender'in Likya'ya geçmesiyle Piksodaros ablası satrap Ada'yı öldürerek yerine geçti. İskender'in haznedarı Filotas'ı satraplığa ataması da asayişi sağlamadı ve İskender'in uzaklaşmasıyla bölge Bergama ve Roma egemenliğine kadar (yaklaşık iki yüzyıl) sürecek bir anarşi döneminin içine düştü. 395'te Roma İmparatorluğu'nun ikiye ayrılmasıyla da Karya Bizans İmparatorluğu içinde kaldı.

Muğla ili tarihî kalıntılar açısından son derece zengin olup, sınırları içinde 103 ören yeri bulunmaktadır.