Muğla'da seçimi kim kazandı Aydın Ayaydın mı Ahmet Aras mı?

Muğla seçim sonuçları merak ediliyor. 814.986 seçmenin bulunduğu Muğla’da seçim yarışında resmi olmayan sonuçlara göre kimin kazandığı YSK’nın seçim yasaklarını kaldırmasıyla birlikte netleşiyor. 2024 Muğla seçim sonuçları ile yarış kentte en büyük favori olarak gösterilen AK Parti Muğla adayı Aydın Ayaydın ile CHP adayı Ahmet Aras arasında geçiyor. Muğla ilçe ilçe seçim sonuçlarında son dakika haberleri, canlı seçim sonuçları Yenişafak’ta takip ediliyor. 31 Mart 2024 Muğla seçim sonuçlarında son durum...

Haber Merkezi Yeni Şafak
Muğla Yerel Seçim Sonuçları 31 Mart 2024

Muğla büyükşehir belediyesi için yarışan Aydın Ayaydın ve Ahmet Aras seçim sonuçları tüm Türkiye tarafından merak konusu olmaya devam ediyor. 814.986 seçmenin yer aldığı Muğla’da oy verme saatinin başlamasıyla birlikte vatadaşlar sandığa akın etti. Oy verme saatinin sona ermesiyle birlikte oy sayımları başladı. Kesin olmayan sandık sonuçlarına göre 2024 Muğla seçimi Aydın Ayaydın ve Ahmet Aras arasında geçmesi bekleniyor. Sandıkların açılmasıyla birlikte Muğla seçim sonuçları canlı olarak anlık veriler ile Yenişafak’ta yer almakta. İşte seçim sonuçları adayların oy oranları.

https://www.yenisafak.com/yerel-secim-2024/widget/tum-sonuclar?platfor

Aydın Ayaydın mı Ahmet Aras mı kazandı?

31 Mart Muğla yerel seçim sonuçları oy sayım işleminin başlamasıyla birlikte belli oluyor. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yayın yasağının kaldırılmasıyla birlikte Aydın Ayaydın ve Ahmet Aras’ın Muğla’da aldığı oy oranı yenisafak.com'da yer alacak. Haritalı seçim sonuçları sorgulama sayfası üzerinden Aydın Ayaydın ve Ahmet Aras 2024 seçim sonuçlarına göre oy sayıları, oy oranları, açılan sandık oranı, toplam seçmen sayısı, katılım oranı, kullanılan oy sayısı, geçerli ve geçersiz oy sayıları netlik kazanacak.

Muğla Yerel Seçim Sonuçları 31 Mart 2024

Aydın Ayaydın - Ahmet Aras yüzde kaç oy aldı?

Yerel seçimlerde Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışan AK Parti adayı Aydın Ayaydın ve CHP’nin adayı Ahmet Aras aldıkları oy oranları, açılan sandık sonuçlarına göre belli olmakta.

31 Mart 2024 seçim sonuçları: Aydın Ayaydın - Ahmet Aras oy oranı

Muğla Belediye Meclis Üyesi Sonuçları 31 Mart 2024

Aydın Ayaydın kimdir?

1951 yılında Mardin Derik'te doğan Aydın Ayaydın, burada ilk, orta ve lise eğitiminin ardından İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisini bitirdi. Yüksek lisans ve doktorasını Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisat Bölümü'nde tamamlayan Ayaydın, Bankalar Birliği Başkanı, Emlakbank, Vakıfbank ve Şekerbank Genel Müdürü olarak görev yaptı.

İş Bankası, Sınai Kalkınma Bankası ve Banque de Bosphore'nin Yönetim Kurulu Üyeliğinde bulunan Ayaydın, İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Yönetim Kurulu Üyesi oldu. Marmara Üniversitesinde öğretim üyesi olarak ders veren Ayaydın, Hür Sigorta ve Güneş Sigorta'nın Yönetim Kurulu Başkanlığı, BJK Asbaşkanlığı ve Basın Sözcülüğü, Rekabet Kurulu Başkanlığı görevlerini üstlendi.

Takvim, Sabah ve Vatan gazetelerinde köşe yazarlığı yapan Ayaydın, 21. Dönem'de İstanbul Milletvekili seçildi. Orta düzeyde İngilizce bilen Ayaydın, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Ahmet Aras kimdir?

Ahmet Aras, 3 Şubat 1970'te Bodrum’da doğdu. İlk ve orta eğitimini Bodrum'da tamamlayan Aras, Maltepe Askeri Lisesi’nden mezun oldu. Aras'ın, 1992–1993 arasında Konya’da başlayan mesleki kariyeri, 1993–1996 yıllarında 3 yıl görev yaptığı ve üsteğmen rütbesini aldığı Ardahan’da devam etti.

1996'da Bodrum Askerlik Şubesi Başkanlığı’na atanan ve görevi dolayısıyla 1996-2000 yıllarında Bodrum’da bulunan Aras, 2000'de Zara Askerlik Şubesi Başkanlığı’na atandı ve bu görevi sırasında yüzbaşı rütbesini aldı. 2004 yılında ise Şanlıurfa Viranşehir Askerlik Şubesi Başkanlığı’na atanan Aras, 2008'e kadar devam eden bu görevini binbaşı rütbesini alarak tamamladı.

2008 yılından 2011 sonuna kadar Milli Savunma Bakanlığı kadrosunda görev yapan Aras, 2012 yılında Kosova’da güvenliği sağlamakla görevli NATO önderliğindeki çok uluslu barış gücü Kosova Force’a (KFOR) atandı ve NATO Madalyasına layık görüldüğü bu görevi sırasında yarbay rütbesini aldı.

2013'te Bodrum’a dönerek turizm sektörüne giren Aras, 2019'da CHP'den Bodrum Belediye Başkanı seçildi. İyi derecede İngilizce bilen Aras, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Muğla Yerel Seçim Belediye Başkan Adayları 31 Mart 2024

  1. Cumhuriyet Halk Partisi Ahmet Aras - (Muğla)
  2. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Aydın Ayaydın - (Muğla)
  3. Saadet Partisi Cebrail Tümenci - (Muğla)
  4. Türkiye Komünist Hareketi Cihan Tan - (Muğla)
  5. Emek Partisi Döndü Taka Çınar - (Muğla)
  6. Vatan Partisi Emre Aykın - (Muğla)
  7. Millet Partisi Hüseyin Kara - (Muğla)
  8. Türkiye Komünist Partisi İsmail Bozkaya - (Muğla)
  9. Yeni Türkiye Partisi İsmail Fener - (Muğla)
  10. Bağımsız Adaylar İsmail Uslu - (Muğla)
  11. Hür Dava Partisi Kamuran Cengiz - (Muğla)
  12. Yeniden Refah Partisi Mehmet Melih Tatlıcı - (Muğla)
  13. İYİ Parti Metin Ergun - (Muğla)
  14. Demokrasi ve Atılım Partisi Muhsin Erdem - (Muğla)
  15. Bağımsız Adaylar Müşteba Karamanoğlu - (Muğla)
  16. Bağımsız Adaylar Özkan Kılıç - (Muğla)
  17. Bağımsız Türkiye Partisi Öznur Atayeter - (Muğla)
  18. Hak ve Özgürlükler Partisi Semra Arcan Gökçen - (Muğla)
  19. Demokratik Sol Parti Sevinç Erencan - (Muğla)
  20. Zafer Partisi Ünal Yiğit - (Muğla)
  21. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi Yusuf Uludağ - (Muğla)

Muğla hakkında genel bilgiler

Muğla, Türkiye'nin Ege Bölgesi'nde bulunan ve özellikle doğal güzellikleri, antik kentleri ve turistik beldeleri ile ünlü bir ildir. Mavi ve yeşilin eşsiz uyumu, berrak denizi, koyları, plajları, yemyeşil ormanları ve zengin tarihi ile dikkat çeker. Bodrum, Marmaris, Fethiye, Datça, Dalyan ve Köyceğiz gibi turizm açısından önemli merkezleri barındırır.

Tarihi ve Kültürel Miras

Muğla ve çevresi, antik çağlardan bu yana pek çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Bodrum'daki Halikarnas Mozolesi, Dünya'nın Yedi Harikası'ndan biri olarak kabul edilirken, Fethiye'deki Likya kaya mezarları ve Kaunos antik kenti, bölgenin zengin tarihini gözler önüne serer.

Doğal Güzellikler ve Turizm

Ölüdeniz: Dünyaca ünlü bir doğa harikası olan Ölüdeniz, turkuaz rengi suları ve kumsalı ile ünlüdür. Yamaç paraşütü için de popüler bir merkezdir.

Bodrum: Tarihi Bodrum Kalesi, lüks yat marinaları ve canlı gece hayatı ile bilinir. Aynı zamanda sanat etkinlikleri ve festivalleri ile de kültürel bir atmosfere sahiptir.

Marmaris: Yoğun ormanlarla çevrili, kristal berraklığında sulara sahip plajları ve koyları ile bilinir. Ayrıca, su sporları ve yat turizmi için de idealdir.

Datça: Eşsiz doğal güzellikleri, temiz havası ve bakir koyları ile dikkat çeker. Knidos antik kenti, bölgenin önemli tarihi yerlerinden biridir.

Dalyan: Caretta caretta deniz kaplumbağalarının üreme alanı olan İztuzu Plajı ve antik Kaunos kenti ile ünlüdür.

Gastronomi

Muğla mutfağı, Ege'nin zeytinyağlı yemeklerini, taze deniz ürünlerini ve yerel tatları içerir. Ot yemekleri, balık ve deniz ürünleri, keşkek, döş dolma gibi geleneksel lezzetler, yöresel mutfak kültürünü zenginleştirir.

Ekonomi ve Yaşam

Turizm, Muğla'nın ekonomisinde önemli bir yer tutar. Bölge, yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisini çekmekle birlikte, tarım ve balıkçılık da önemli geçim kaynakları arasındadır. Muğla ve ilçeleri, yaşam kalitesi yüksek, doğa ile iç içe, sakin ve huzurlu bir yaşam sunar.

YSK kurallarına göre oyların geçerli ve geçersiz sayıldığı durumlar: İşte oy kullanmanın püf noktaları

Yüksek Seçim Kurulu hangi ilde saat kaçta oy verileceğini açıkladı