1999-2008 arası sigortalılar dikkat! Kademeli emeklilik çıkacak mı? sorusu netliğe kavuştu!

2000-2008 yılları arasında Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) girişi olup EYT düzenlemesini kaçıran SSK ve Bağ-Kur’lu milyonlarca çalışanın gözü kademeli emeklilikteydi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan milyonlarca çalışanın merakla beklediği staj sigortası ve kademeli emeklilik hakkında yeni açıklama geldi. Kademeli emeklilik çıkacak mı? İşte bu sorunun yanıtı...

Haber Merkezi Yeni Şafak
Kademeli emeklilik

Kısmi emeklilik avantajlarından yararlanma imkanı sağlayan kademeli emeklilik, EYT düzenlemesiyle gündeme geldi. Özellikle torba yasa çalışmaları ile beraber kademeli emeklilik torba yasada var mı? sorusu öne çıkan konulardan oldu. Konuyla ilgili Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan önemli açıklamada bulundu.

KADEMELİ EMEKLİLİK ÇIKACAK MI?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise staj sigortası ve kademeli emeklilik hakkında çıkan haberlere açıklık getirdi. Işıkhan, bu konularda şu anda herhangi bir çalışmanın olmadığını söyledi: “Gündemimizde staj mağdurları ve kademeli emeklilikle ilgili bir çalışmamız yok.”

KADEMELİ EMEKLİLİK NEDİR?

Kademeli emeklilik, sigortalı çalışanların belirli bir yaşa ve prim gün sayısına ulaştıklarında kısmi olarak emekli olmalarını sağlayan bir sistemdir. Kademeli emeklilik şartları, sigortalılık türüne ve başlangıç tarihine göre değişmektedir.

Kademeli emeklilik hakkında tam detaylar, resmi çalışmaların hayata geçmesiyle belirlenir.


Emeklilikte yeni sayfa açılıyor: 3600 ek gösterge, ev hanımlarına emeklilik, prim desteği

1996-1998-2002 sigorta girişi olanlara kısmi emeklilik tablosu çıktı! 10-15 yıllık primle