Asgari ücret temmuz zammı olacak mı? Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan noktayı koydu

1 Ocak 2024'ten itibaren geçerli olmak üzere net asgari ücret 17 bin 2 lira olarak belirlenmişti. Bakan Işıkhan, bu sefer 2024 yılı için eskiden olduğu gibi asgari ücretin tek sefer şeklinde belirleneceğini söylemişti. Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan asgari ücret ara zammında noktayı koydu. Peki asgari ücrete temmuzda zam olacak mı? Temmuz 2024'te asgari ücrete ara zam var mı?

Haber Merkezi Yeni Şafak
Asgari ücrete temmuz ikinci zam olacak mı?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan geçen sene yaptığı açıklamada 2024 yılında asgari ücrete tek zam yapılacağını açıklamıştı. Asgari ücret 1 Ocak’tan itibaren geçerli olmak üzere net 17 bin 2 lira olduğu Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından açıklanmıştı. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu'nun açıklamaları dikkat çekti. Peki asgari ücrete temmuzda zam olacak mı? Temmuzda asgari ücrete ara zam var mı?

Temmuzda asgari ücrete zam yapılacak mı?

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Meclis'te gazetecilerin sorusu üzerine, "Haziran sonu temmuz başı itibariyle de emeklilerimiz başta olmak üzere bütün çalışanlarımızla ilgili daha iyileştirici, alım gücünü arttırıcı değerlendirmelerimizi kamuoyuyla paylaşacağız." açıklamasını yapmıştı. Meclisin muhtemelen nisan ayının ortalarında çalışmalarına başlayacağını anlatan Akbaşoğlu, "O tarihten itibaren bu hususları müzakere edeceğiz ve haziran sonu temmuz başı itibariyle de emeklilerimiz başta olmak üzere bütün çalışanlarımızla ilgili daha iyileştirici, alım gücünü arttırıcı değerlendirmelerimizi hep beraber kamuoyuyla paylaşacağız ve buna dair düzenlemelerimizi de inşallah gerçekleştireceğiz." demişti.

Asgari ücrete ara zam yapılacak mı? Bakan Işıkhan'dan açıklama

Asgari ücret ve emeklilere ara zam yapılacağına ilişkin iddialar gündeme gelirken, Bakan Işıkhan tartışmalara son noktayı koydu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret ve emeklilere ara zammın gündemde olmadığını ifade etti.

Bakan Işıkhan, sorulan bir soru üzerine, "Temmuzda ara zam yok başta nasıl karar aldıysa süreç öyle işleyecek. En düşük emekli aylığı 10 bin lira. Zaten temmuz ayında enflasyondan ya da sözleşmeden kaynaklanan farklar emekli aylıklarına yansıtılacak. Bunun dışında asgari ücrete ara zam düşünmüyoruz." ifadelerini kullandı. Emekliler yılı kapsamında yapılacak düzenlemelere değinen Işıkhan, "Birçok bakanlık ve özel sektör kuruluşuyla protokollerimizi gerçekleştiriyoruz. Yavaş yavaş belirli bir noktaya geldik. Yakın zaman içerisinde bir lansman gerçekleştireceğiz. Somut bir şey olmadığı sürece paylaşmam çok etik olmaz diye düşünüyorum. Emeklilerimize ayrıcalık tanıyan onları destekleyecek psikolojik sosyal ve ekonomik anlamda refahını arttırmak için çalışacağız" dedi. Işıkhan, emekli maaşlarında düzenleme olmayacağını da sözlerine ekledi.

2024'te ek MTV alınacak mı? Bakan Şimşek'ten resmi açıklama geldi!

Tarım Kredi Kooperatif Market Ramazan Bayramı sonuna kadar kampanya yürütecek: İşte yeni indirimli ürünler listesi

İstanbul ve Ankara'da et fiyatları sabitlendi: Ramazan boyunca zam yapılmayacak: İşte kampanyaya katılan market isimleri

Sağlık Bakanlığı işçi alımı kura çekiliş sonuçları asil ve yedek isim listesi için tarih belli oldu