Bolu Seçim Sonuçları 2024 - Bolu Yerel Seçim Sonucu 31 Mart - Bolu Oy Oranları Sonuçları

Yeni Şafak’ın 31 Mart 2024 tarihindeki Bolu yerel seçim sonuçlarına göre, Bolu il ve ilçelerindeki belediye başkanlığı seçim sonuçları, partilerin aldıkları oy oranları, açılan sandık yüzdeleri, geçerli ve geçersiz oy sayıları gibi detaylar, seçimlerle ilgili kapsamlı bilgiler sunuluyor. İşte Bolu 31 Mart 2024 yerel seçim sonuçları sorgulama sayfası...

Haber Merkezi Yeni Şafak
Bolu Yerel Seçim Sonuçları 31 Mart 2024

Bolu'da 31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimler kapsamında, belediye başkanlığı ve il meclisi üyesi seçimleri için detaylı 2024 yerel seçim sonuçları Yeni Şafak seçim özel sayfasında yer almaktadır. Bu sayfalarda, Bolu il genelinde ve ilçe düzeyinde gerçekleşen oy dağılımları, toplam seçmen sayısı, kullanılan oy sayısı, geçerli ve geçersiz oy sayıları, açılan sandık oranları gibi temel bilgiler sunulmaktadır. Vatandaşlar, 2024 yerel seçim sayfamızda Bolu ilçeleri seçim sonuçlarına ve siyasi partiler ve adayların oy oranlarına hızlıca erişebilir, Bolu haritası aracılığıyla ilçelere kolayca geçiş yapabilir ve her bölgenin detaylı seçim verilerini inceleyebilirler. Sağ tarafta yer alan bölümde, Bolu belediye başkan adaylarının kim olduğu ve aldıkları oy miktarları da görülebilir​​​​​​. Bolu ilinde seçimi kim kazandı ve kazanan belediye başkanı adayı kim oldu görebilirsiniz. İşte Bolu 31 Mart 2024 yerel seçim sonuçları sorgulama sayfası.

Bolu Seçim Sonuçları 2024

31 Mart Bolu yerel seçim sonuçları oy sayım işleminin tamamlanmasının ardından belli olmaya başlayacak. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yayın yasağının kaldırılmasıyla birlikte Bolu seçim sonuçları 2024, adayların ve partilerin oy oranları ile 31 Mart 2024 yerel seçim sonucuna göre Bolu belediyesini kim kazandı, belediye başkanı kim oldu? sorusun cevabı da netlik kazanacak.

https://www.yenisafak.com/yerel-secim-2024/widget/tum-sonuclar?platfor

BOLU SEÇİM SONUÇLARI 31 MART 2024

Bolu Belediye Meclis Üyesi Sonuçları 31 Mart 2024

Bolu İlçeleri Seçim Sonuçları 31 Mart 2024

Bolu Belediye Başkanı Adayları 2024

Muhammed Emin Demirkol AK Parti

İlhan Durak MHP

Tanju Özcan CHP

Mansur Şen İYİ Parti

Veli Saçılık DEM

Bolu 2024 yerel seçim sonuçları adayların oy oranları

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Bolu'da AK Parti adayı Muhammed Emin Demirkol, CHP adayı Tanju Özcan ne kadar oy aldığı, adayların oy oranları, anlık oy dağılımları ile belediye meclisi seçim sonuçları ile AK Parti, MHP, CHP, İYİ Parti, DEM, Yeğden Refah Partisi olmak üzere seçime katılan partilerin kazandıkları meclis üyesi sayılarına Yeni Şafak seçim sayfası üzerinden ulaşabilirsiniz.

Bolu seçim sonuçları belediyeyi hangi partinin adayı kazandı?

Bolu seçim sonuçlarına göre 2019’da yapılan yerel seçimlerde CHP'nin adayı Tanju Özcan %52,7 oy oranı ile Bolu belediye başkanı seçilmişti. AK Parti'nin adayı Fatih Metin ise oyların %44,7'sini almıştı.

Partilerin oy pusulasındaki yerleri

Partilerin oy pusulasındaki sıralaması şöyle;

1 - AK Parti

2- İYİ Parti

3 - Sol Parti

4 - Büyük Birlik Partisi

5 - Memleket Partisi

6 - Anavatan Partisi

7 - DSP

8 - Yeniden Refah Partisi

9 - DEM Parti

10 - Türkiye Komünist Partisi (TKP)

11 - Anadolu Birliği Partisi

12 - Zafer Partisi

13 - Halkın Kurtuluş Partisi

14 - Türkiye Komünist Hareketi

15 - Bağımsız Türkiye Partisi

16 - Gelecek Partisi

17 - Yeni Türkiye Partisi

18 - CHP

19 - Emek Partisi

20 - HÜDA-Par

21 - Hak ve Özgürlükler Partisi

22 - Ocak Partisi

23 - Adalet Birlik Partisi

24 - Demokrat Parti

25 - Güç Birliği Partisi

26 - Millet Partisi

27 - Milli Yol Partisi

28 - Adalet Partisi

29 - Genç Parti

29 - Aydınlık Demokrasi Partisi

30 - MHP

31 - TİP

32 - Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA Parti)

33 - Saadet Partisi

34 - Vatan Partisi

Oylar tek oy pusulasına mı konulacak?

Her seçmen, kanunda sayılan istisnalar dışında, hangi sandık seçmen listesinde kayıtlı ise ancak o sandıkta oy kullanabilecek.

Büyükşehir belediyesi sınırlarında yaşayan Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van'daki seçmen, "büyükşehir belediye başkanı", "belediye başkanı", "belediye meclis üyeliği" ile "muhtarlık ve ihtiyar heyeti" için oy verecek.

Büyükşehir olmayan illerde ise "il genel meclisi üyeliği", "belediye başkanı", "belediye meclis üyeliği" ve "muhtarlık ve ihtiyar heyeti" için oy verilecek. Köylerde de "il genel meclisi üyeliği" ile "muhtarlık ve ihtiyar meclisi" için oy atılacak.

Büyükşehir belediye başkanlığına ilişkin oy pusulası "beyaz", il genel meclisi üyeliklerine ilişkin pusula "turuncu", belediye başkanlığına ilişkin oy pusulası "mavi", belediye meclisi üyeliğine ilişkin oy pusulası ise "sarı" renkli olacak. Seçmenler tüm oy pusulalarını tek zarfa koyacak.

Oy verme saatleri kaç?

YSK, seçimin mart ayında olması nedeniyle mevsim şartları ve güneşin batış saatini dikkate alarak, doğudaki 32 ilde oy verme saatini bir saat erkene aldı. Bu nedenle, Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır, Kilis'te ve bu illerde bulunan ceza infaz kurumlarında oy vermenin başlangıç ve bitiş saatleri 07.00-16.00 olarak uygulanacak. Bu illerin dışında kalan diğer yerlerde oy verme saatleri 08.00-17.00 olacak.

Büyükşehirlerde, sırasıyla büyükşehir belediye başkanlığı, belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği ve muhtarlık; diğer illerde ise sırasıyla belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği, il genel meclisi üyeliği ve muhtarlık seçimlerine ait oy pusulalarının sayım ve dökümü yapılacak.

Muhammed Emin Demirkol kimdir?

Doç. Dr. Muhammed Emin Demirkol, 1984 yılında İstanbul'da dünyaya geldi.

İlköğrenimini Yeniçağa'da, orta öğrenimini Bolu ve İstanbul'da tamamlayan Demirkol, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesinden 2009 yılında mezun oldu. Demirkol, Bolu'da Gerede Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde pratisyen hekim olarak göreve başladı.

Demirkol, ihtisasını İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı'nda tamamlayarak 2014'te iç hastalıkları uzmanı oldu.

Van'da Bahçesaray İlçe Devlet Hastanesinde iç hastalıkları uzmanı ve başhekim olarak iki yıl çalışan Demirkol, daha sonra Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesinde başhekimlik yaptı.

Akademik çalışmalarına da devam eden Demirkol, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahiliye Ana Bilim Dalında Dr. Öğr. Üyesi ünvanını aldı.

2017 yılında Bolu İl Sağlık Müdürü olan Demirkol, bu görevi Bolu Belediye Başkan adayı oluncaya dek sürdürdü.

Demirkol, 2023 yılında doçent ünvanı almaya hak kazandı.

Akademik alanda yayınlanan birçok makale ve tebliği bulunan Doç. Dr. Muhammed Emin Demirkol, İngilizce ve Arapça biliyor. Demirkol, evli ve üç çocuk babasıdır.

Tanju Özcan kimdir?

Tanju Özcan, 1973 yılında Bolu'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitiminin ardından Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitiren Özcan, Bolu Barosuna bağlı serbest avukat olarak çalıştı.

Bolu Belediyesi Belediye Meclis Üyeliği, Boluspor yöneticiliği, CHP Bolu Merkez İlçe ve CHP Bolu İl Başkanlığı görevlerinde bulunan Özcan, 24, 25, 26 ve 27. dönemde CHP'den Bolu Milletvekili seçildi.

24. dönemde TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyeliği de yapan Özcan, milletvekilliği döneminde çeşitli komisyonlarda görev aldı.

2019'daki yerel seçimlerde CHP'den Bolu Belediye Başkanı seçilen Özcan, iyi düzeyde İngilizce, orta düzeyde Almanca biliyor. Özcan, evli ve 1 çocuk babasıdır.

YSK kurallarına göre oyların geçerli ve geçersiz sayıldığı durumlar: İşte oy kullanmanın püf noktaları