Bolu seçim sonuçlarına göre belediye başkanı kim oldu? Muhammed Emin Demirkol mu Tanju Özcan mı kazandı?

Seçim sonuçları 2024 ile Bolu 5 yıl yönetecek belediye başkanı netleşiyor. AK Parti adayı Muhammed Emin Demirkol ile CHP adayı Tanju Özcan Bolu belediyesi için yarışıyor. 2024 Bolu seçim sonuçları, Muhammed Emin Demirkol, Tanju Özcan oy sayısı, oy oranı, hangi aday önde? sorusu seçmenler tarafından merak konusu. Peki Bolu’da kim kazandı Muhammed Emin Demirkol mu, Tanju Özcan mı kazandı, aldıkları oy oranı oy sayısı kaç? Kim önde? İşte 2024 Bolu seçim sonuçları partilerin ve adayların canlı oy oranları.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Bolu Yerel Seçim Sonuçları 31 Mart 2024

2024 Bolu Belediye Başkanlığı seçimi, Türkiye genelindeki yerel seçimlerin bir parçası olarak 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirildi. Bu seçimler, 129.093 seçmenin kayıtlı olduğu Bolu da dahil olmak üzere Türkiye'nin 81 ilindeki belediye başkanlıkları, belediye meclisi üyelikleri ve mahalle muhtarlıkları için yapıldı. 2024 Bolu seçim sonuçlarına göre Bolu için yarış, AK Parti adayı Muhammed Emin Demirkol ile CHP adayı Tanju Özcan arasında geçmesi bekleniyor. Peki Muhammed Emin Demirkol mu, Tanju Özcan mı kazandı oy oranı oy sayısı kaç? Kim önde? İşte canlı oy oranları: 2024 Bolu seçim sonuçları.

https://www.yenisafak.com/yerel-secim-2024/widget/tum-sonuclar?platfor

Muhammed Emin Demirkol mu Tanju Özcan mı kazandı?

31 Mart Bolu yerel seçim sonuçları oy sayım işleminin başlamasıyla birlikte belli oluyor. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yayın yasağının kaldırılmasıyla birlikte Muhammed Emin Demirkol ve Tanju Özcan’ın Bolu’da aldığı oy oranı yenisafak.com'da yer alacak. Haritalı seçim sonuçları sorgulama sayfası üzerinden Muhammed Emin Demirkol ve Tanju Özcan 2024 seçim sonuçlarına göre oy sayıları, oy oranları, açılan sandık oranı, toplam seçmen sayısı, katılım oranı, kullanılan oy sayısı, geçerli ve geçersiz oy sayıları netlik kazanacak.

Bolu Yerel Seçim Sonuçları 31 Mart 2024

Muhammed Emin Demirkol - Tanju Özcan yüzde kaç oy aldı?

Yerel seçimlerde Bolu Belediye Başkanlığı için yarışan AK Parti adayı Muhammed Emin Demirkol ve CHP adayı Tanju Özcan aldıkları oy oranları, açılan sandık sonuçlarına göre belli olmakta.

31 Mart 2024 seçim sonuçları: Muhammed Emin Demirkol - Tanju Özcan oy oranı

Bolu Belediye Meclis Üyesi Sonuçları 31 Mart 2024

Muhammed Emin Demirkol kimdir?

Doç. Dr. Muhammed Emin Demirkol, 1984 yılında İstanbul'da dünyaya geldi.

İlköğrenimini Yeniçağa'da, orta öğrenimini Bolu ve İstanbul'da tamamlayan Demirkol, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesinden 2009 yılında mezun oldu. Demirkol, Bolu'da Gerede Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde pratisyen hekim olarak göreve başladı.

Demirkol, ihtisasını İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı'nda tamamlayarak 2014'te iç hastalıkları uzmanı oldu.

Van'da Bahçesaray İlçe Devlet Hastanesinde iç hastalıkları uzmanı ve başhekim olarak iki yıl çalışan Demirkol, daha sonra Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesinde başhekimlik yaptı.

Akademik çalışmalarına da devam eden Demirkol, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahiliye Ana Bilim Dalında Dr. Öğr. Üyesi ünvanını aldı.

2017 yılında Bolu İl Sağlık Müdürü olan Demirkol, bu görevi Bolu Belediye Başkan adayı oluncaya dek sürdürdü. Demirkol, 2023 yılında doçent ünvanı almaya hak kazandı. Akademik alanda yayınlanan birçok makale ve tebliği bulunan Doç. Dr. Muhammed Emin Demirkol, İngilizce ve Arapça biliyor. Demirkol, evli ve üç çocuk babasıdır.

Tanju Özcan kimdir?

Tanju Özcan, 1973 yılında Bolu'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitiminin ardından Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitiren Özcan, Bolu Barosuna bağlı serbest avukat olarak çalıştı.

Bolu Belediyesi Belediye Meclis Üyeliği, Boluspor yöneticiliği, CHP Bolu Merkez İlçe ve CHP Bolu İl Başkanlığı görevlerinde bulunan Özcan, 24, 25, 26 ve 27. dönemde CHP'den Bolu Milletvekili seçildi.

24. dönemde TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyeliği de yapan Özcan, milletvekilliği döneminde çeşitli komisyonlarda görev aldı. 2019'daki yerel seçimlerde CHP'den Bolu Belediye Başkanı seçilen Özcan, iyi düzeyde İngilizce, orta düzeyde Almanca biliyor. Özcan, evli ve 1 çocuk babasıdır.

Bolu Yerel Seçim Belediye Başkan Adayları 31 Mart 2024

  1. Türkiye İşçi Partisi Aslı Nur Yılmaz - (Bolu)
  2. Türkiye Komünist Partisi Azize Ergün - (Bolu)
  3. Adalet Birlik Partisi Burcu Kurtoğlu - (Bolu)
  4. Milli Yol Partisi Elvan Coşkun - (Bolu)
  5. Yeniden Refah Partisi Faruk Bayrakdar - (Bolu)
  6. Türkiye Komünist Hareketi Gürseli Kara - (Bolu)
  7. Milliyetçi Hareket Partisi İlhan Durak - (Bolu)
  8. Zafer Partisi İlkay Bayrak - (Bolu)
  9. Saadet Partisi İsa Sayın - (Bolu)
  10. Millet Partisi Latif Ural - (Bolu)
  11. Hak ve Özgürlükler Partisi Makfure Tunç - (Bolu)
  12. İYİ Parti Mansur Şen - (Bolu)
  13. Adalet ve Kalkınma Partisi Muhammed Emin Demirkol - (Bolu)
  14. Bağımsız Türkiye Partisi Mustafa Yağcı - (Bolu)
  15. Demokrasi ve Atılım Partisi Nadir Gürkan Yetkin - (Bolu)
  16. Demokrat Parti Şerafettin Yalçın - (Bolu)
  17. Demokratik Sol Parti Sevil Değirmenci - (Bolu)
  18. Hür Dava Partisi Şükrü Deniz - (Bolu)
  19. Cumhuriyet Halk Partisi Tanju Özcan - (Bolu)
  20. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi Veli Saçılık - (Bolu)

Seçimlere kaç siyasi parti katıldı?

Seçimlere 34 siyasi parti katılacak. Partilerin oy pusulasındaki sıralaması şöyle: AK Parti 1, İYİ Parti 2, Sol Parti 3, Büyük Birlik Partisi 4, Memleket Partisi 5, Anavatan Partisi 6, Demokratik Sol Parti 7, Yeniden Refah Partisi 8, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) 9, Türkiye Komünist Partisi 10, Anadolu Birliği Partisi 11, Zafer Partisi 12, Halkın Kurtuluş Partisi 13, Türkiye Komünist Hareketi 14, Bağımsız Türkiye Partisi 15, Gelecek Partisi 16, Yeni Türkiye Partisi 17, CHP 18, Emek Partisi 19, HÜDA PAR 20, Hak ve Özgürlükler Partisi 21, Ocak Partisi 22, Adalet Birlik Partisi 23, Demokrat Parti 24, Güç Birliği Partisi 25, Millet Partisi 26, Milli Yol Partisi 27, Adalet Partisi 28, Aydınlık Demokrasi Partisi 29, MHP 30, Türkiye İşçi Partisi 31, Demokrasi ve Atılım Partisi 32, Saadet Partisi 33, Vatan Partisi 34.

Oylar tek oy pusulasına mı konulacak?

Her seçmen, kanunda sayılan istisnalar dışında, hangi sandık seçmen listesinde kayıtlı ise ancak o sandıkta oy kullanabilecek.

Büyükşehir belediyesi sınırlarında yaşayan Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van'daki seçmen, "büyükşehir belediye başkanı", "belediye başkanı", "belediye meclis üyeliği" ile "muhtarlık ve ihtiyar heyeti" için oy verecek.

Büyükşehir olmayan illerde ise "il genel meclisi üyeliği", "belediye başkanı", "belediye meclis üyeliği" ve "muhtarlık ve ihtiyar heyeti" için oy verilecek. Köylerde de "il genel meclisi üyeliği" ile "muhtarlık ve ihtiyar meclisi" için oy atılacak.

Büyükşehir belediye başkanlığına ilişkin oy pusulası "beyaz", il genel meclisi üyeliklerine ilişkin pusula "turuncu", belediye başkanlığına ilişkin oy pusulası "mavi", belediye meclisi üyeliğine ilişkin oy pusulası ise "sarı" renkli olacak. Seçmenler tüm oy pusulalarını tek zarfa koyacak.

YSK kurallarına göre oyların geçerli ve geçersiz sayıldığı durumlar: İşte oy kullanmanın püf noktaları

Yüksek Seçim Kurulu hangi ilde saat kaçta oy verileceğini açıkladı