Hatay TOKİ arsa kura sonuçları belli oldu mu?

Hatay TOKİ arsa kura sonuçları, bu illerin sosyal konutlar için hak sahiplerinin belli olmasından sonra sorgulanır oldu. TOKİ arsa başvuruları 15 Kasım'da sona erdi. Ardından gözler TOKİ arsa başvuru sonuçlarına çevrildi. Hatay’da 25 bin konut projeli arsa satışı yapılacak. TOKİ Hatay müstakil ve hisseli arsa kura çekilişleri 8 Mart'ta tamamlandı. Peki Hatay TOKİ arsa sonuçları ne zaman açıklanacak? TOKİ Hatay arsa kura çekiliş sonuçları nereden nasıl öğrenilecek? İşte detaylar.

Haber Merkezi Yeni Şafak
TOKİ Hatay arsa kura sonuçları isim listesi

TOKİ Sosyal Konut Projesi'nde ilk evim arsa ve ilk işyerim başvuruları, 10 Ekm 2022 tarihinde başladı ve 15 Kasım 2022 tarihinde sona erdi. Müstakil konutların yapılacağı arsalar, yüzölçümü planlama durumuna göre yaklaşık 350 ile 500 metrekare büyüklükte olacak. Buraya yapılacak konutların büyüklükleri ise 105 ile 150 metrekare arasında değişecek. Müstakil arsaların fiyatları 192 bin 500, taksitleri ise 1.604 liradan başlayacak. Konut büyüklüğü 150 metrekare olacak. Hisseli arsalar 112 bin 500'den başlayan fiyat ve 937 liradan başlayan taksitlerle vatandaşa sunulacak. Peki Hatay TOKİ arsa kura çekilişleri ne zaman yapılacak? TOKİ Hatay arsa kura tarihleri açıklandı mı? İşte detaylar.

Hatay TOKİ arsa kura çekiliş sonuçları isim listesi

  1. Mehmet Ürek
  2. Mehmet Ali Kimyeci
  3. Gökhan Urhan
  4. Ferhan Över
  5. serap Sayhan
  6. Büşra Aşkaroğulları
  7. Cihat Bayramoğulları
  8. Doğan Kına
  9. Baran Turunç
  10. Ömer Kömbel
  11. Ceyhun Ceylan
  12. Yasemin Altay
  13. Fatih Mehmet Başar
  14. Enes Bayır
  15. Mehmet Enes Onuş
  16. Sedat Düzel
  17. Ayşe Gül Arıca
  18. Yeliz sönerŞemel Sarı
  19. Münire Eskiocak
  20. Anıl Süral
  21. Ceyhun Ceylan
  22. Yasemin Altay
  23. Fatih Mehmet Başar
  24. Enes Bayır
  25. Yekta Turgut Mut
  26. Mehmet Enes Onuş
  27. Sedat Düzel
  28. Ceyhun Ceylan
  29. Yasemin Altay
  30. Fatih Mehmet Başar
  31. Enes Bayır
  32. Yekta Turgut Mut
  33. Mehmet Enes Onuş
  34. Sedat Düzel
  35. Gonca Gül Aşan
  36. Mehmet Çiçek
  37. Fuat Güllü
  38. Duygu Kaya
  39. Turğay Artar
  40. Mehmet Abacılı
  41. Orhan Uzunoğlu
  42. İhsan Sayhan
  43. Ali Reyhanli
  44. Rabi Bingöl
  45. Müfit Kadınoğlu
  46. Kevser Tunç
  47. Asena Narin
  48. Ercan Bulut
  49. Nazime Salmanoğ
  50. Mustafa Kocaoğlu
  51. Cansu Kimyeci
  52. Gökhan Reyhanlı
  53. Gamze Yılmaz
  54. Azize Çapar
  55. Tuğçe İncirci
  56. Pelin Bekçi
  57. Tuğba Özer
  58. İlyas Yanmaz
  59. Işılay Aydın
  60. Muhammet Şahin
  61. Halil İbrahim Özmen
  62. Hüseyin Artar
  63. Yusuf Aslan
  64. Şükran Kalkan
  65. Metin Yücel
  66. Fatih Bilgin
  67. Fadıl Türkmen
  68. Remzi Yiğitbaş

HATAY TOKİ KURA ÇEKİLİŞİ CANLI İZLE

Hatay TOKİ arsa kura sonuları ne zaman açıklanacak?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) eliyle hayata geçirilen ancak 6 Şubat Kahramanmaraş depremleri nedeniyle ertelenen Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi kapsamında "İlk Evim, İlk İş Yerim" ve "İlk Evim Arsa" kura çekimleri kaldığı yerden devam ediyor. TOKİ konut kuraları etap etap gerçekleştiriliyor. Hatay TOKİ arsa kura çekilişi 8 Mart'ta yapılacak.

Hatay TOKİ arsa kura çekiliş sonuçları nasıl öğrenilir?

TOKİ kura çekimi hakkında konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Murat Kurum, "Kuralarımız noter huzurunda, şeffaf bir şekilde ve canlı yayın olarak TOKİ’mizin resmi sosyal medya hesaplarından takip edilebilecek." dedi. TOKİ Hatay kura çekilişleri canlı yayını kurumun resmi sosyal medya hesapları üzerinden izlenebiliyor. Bu hesaplara Twitter ve Facebook üzerinden erişebilir ya da aşağıdaki bağlantı üzerinden canlı olarak izleyebilirsiniz.

TOKİ KURA SONUÇLARI İSİM LİSTESİ

Hatay TOKİ arsa kuraları nasıl çekilecek?

Kura noter huzurunda TOKİ denetiminde çekilecek. Başvuru sahipleri arasında "Hak Sahibi Belirleme Kurası", noter huzurunda, TOKİ yetkilileri denetiminde çekilecek. Kura yeri ve programı TOKİ'nin internet sayfasında açıklanacak. Kurada, hak sahibi olamayanlar başvuru bedellerini, kura çekiliş tarihinden itibaren 5 iş günü sonrasında başvuru yapılan bankanın yetkili şubeleri ve ATM'lerinden geri alabilecek.

Hatay TOKİ arsa yerleri

  1. Merkez, Altınözü, Antakya, Arsuz, Belen, Dörtyol, Erzin, Hassa, Kırıkhan, Kumlu, Payas, Samandağı

TOKİ arsalarına inşaatlar en zaman başlayacak?

Tahsis edilen müstakil arsalar üzerine; arsa tahsis tarihinden itibaren ilk yıl içerisinde konut inşaatına başlanması, 2 yılda nüve kısmının tamamlanması şarttır.

İmar planlarına göre toplu yapılaşmaya uygun olan (müstakil arsa tahsisi yapılamayacak) taşınmazlar taliplilerce bankaya müracaat edildiğinde bu taşınmazlar için diğer başvuru sahipleri ile müşterek müracaat etmiş sayılır. Kura sonrası bu taşınmazlardaki hak sahipleri de müşterek müracaatları sebebiyle aynı arsa içerisindeki diğer ortakları ile 775 sayılı Kanun ve Uygulama Yönetmeliğinde belirtilen inşaat yapma şartlarına uymayı peşinen kabul ve taahhüt eder.

TOKİ hisseli arsalara evler ne zaman yapılacak?

Müşterek parseller için kura çekimi yapıldıktan sonra parsel bazlı ortaklar (7 ve üzeri ortaklar için), 3 ay içinde konut yapı kooperatifi kuracak olup, bu taşınmazdaki yapım süreci kooperatif kanuna göre yürütülecektir. Bu kooperatiflerden ayrılanların olması halinde, bunların yerine kurada belirlenmiş olan yedek listeden hak sahipleri üye olarak alınacaktır.

TOKİ arsalarına inşaatlar kaç yıl içinde bitecek?

Müşterek asa için müracaat edenler, tapu senedinin tarihinden itibaren en geç bir yıl içinde konutunu yapmaya başlamaları ve önceden tespit edilen plana göre tüm bloklar için zemin kat taban döşeme seviyesini en geç 2 yıl içinde bitirmeleri şarttır. Bu şarta uymayanlardan tahsis edilen arsalar, hiçbir hüküm alınmasına gerek olmaksızın ödemiş olduğu bir bedel var ise %10'u kesilerek kalan meblağ iade edilerek geri alınır.

TOKİ müstakil konut arsaları nasıl olacak?

TOKİ satılık arsa listesi 2022! İşte TOKİ arsa yerleri, fiyatları ve ödeme planı