Eskişehir'i Kim Hangi Aday Kazandı? Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Kim Oldu? İdris Nebi Hatipoğlu mu Ayşe Ünlüce mi?

Eskişehir seçim sonuçları merak ediliyor. Eskişehir’de seçim yarışında resmi olmayan sonuçlara göre kimin kazandığı YSK’nın seçim yasaklarını kaldırmasıyla birlikte netleşiyor. 2024 Eskişehir seçim sonuçları yarış ile kentte en büyük favori olarak gösterilen AK Parti Eskişehir adayı İdris Nebi Hatipoğlu ile CHP adayı Ayşe Ünlüce arasında geçiyor. Eskişehir ilçe ilçe seçim sonuçlarında son dakika haberleri, canlı seçim sonuçları Yenişafak’ta takip ediliyor. 31 Mart 2024 Eskişehir seçim sonuçlarında son durum...

Haber Merkezi Yeni Şafak
Eskişehir Yerel Seçim Sonuçları 31 Mart 2024

Eskişehir büyükşehir belediyesi için yarışan İdris Nebi Hatipoğlu ve Ayşe Ünlüce seçim sonuçları tüm Türkiye tarafından merak konusu olmaya devam ediyor. Eskişehir’de oy verme saatinin başlamasıyla birlikte vatadaşlar sandığa akın etti. Oy verme saatinin sona ermesiyle birlikte oy sayımları başladı. Kesin olmayan sandık sonuçlarına göre 2024 Eskişehir seçimi İdris Nebi Hatipoğlu ve Ayşe Ünlüce arasında geçmesi bekleniyor. Sandıkların açılmasıyla birlikte Eskişehir seçim sonuçları canlı olarak anlık veriler ile Yenişafak’ta yer almakta. İşte seçim sonuçları adayların oy oranları.

https://www.yenisafak.com/yerel-secim-2024/widget/tum-sonuclar?platfor

İdris Nebi Hatipoğlu mu Ayşe Ünlüce mi kazandı? 2024 Eskişehir seçim sonuçları

31 Mart Eskişehir yerel seçim sonuçları oy sayım işleminin başlamasıyla birlikte belli oluyor. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yayın yasağının kaldırılmasıyla birlikte İdris Nebi Hatipoğlu ve Ayşe Ünlüce’nin Eskişehir’de ilçe ilçe aldığı oy oranı yenisafak.com'da yer alacak. Haritalı seçim sonuçları sorgulama sayfası üzerinden İdris Nebi Hatipoğlu ve Ayşe Ünlüce 2024 seçim sonuçlarına göre oy sayıları, oy oranları, açılan sandık oranı, toplam seçmen sayısı, katılım oranı, kullanılan oy sayısı, geçerli ve geçersiz oy sayıları netlik kazanacak.

Eskişehir Yerel Seçim Sonuçları 31 Mart 2024

İdris Nebi Hatipoğlu - Ayşe Ünlüce yüzde kaç oy aldı?

Yerel seçimlerde Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışan AK Parti'nin adayı İdris Nebi Hatipoğlu ve CHP’nin adayı Ayşe Ünlüce aldıkları oy oranları, açılan sandık sonuçlarına göre belli olmakta.

31 Mart 2024 seçim sonuçları: İdris Nebi Hatipoğlu - Ayşe Ünlüce oy oranı

Eskişehir Belediye Meclis Üyesi Sonuçları 31 Mart 2024

Eskişehir Yerel Seçim Belediye Başkan Adayları 31 Mart 2024

  1. Cumhuriyet Halk Partisi Ayşe Ünlüce - (Eskişehir)
  2. Demokrasi ve Atılım Partisi Çelik Erimez - (Eskişehir)
  3. Türkiye Komünist Partisi Dursun Alkan - (Eskişehir)
  4. Yeni Türkiye Partisi Enes Aktürk - (Eskişehir)
  5. Bağımsız Adaylar Erol Çoban - (Eskişehir)
  6. Bağımsız Türkiye Partisi Fahri Gürgenburan - (Eskişehir)
  7. Saadet Partisi Fesih Bingöl - (Eskişehir)
  8. Demokratik Sol Parti Fevzi Öner - (Eskişehir)
  9. Emek Partisi Hüseyin Öge - (Eskişehir)
  10. Millet Partisi İbrahim Çelik - (Eskişehir)
  11. Adalet ve Kalkınma Partisi İdris Nebi Hatipoğlu - (Eskişehir)
  12. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi İzzettin Altun - (Eskişehir)
  13. Yeniden Refah Partisi Kadir Çalışıcı - (Eskişehir)
  14. Bağımsız Adaylar Kasım Karakaş - (Eskişehir)
  15. Hür Dava Partisi M. Zülfikar Fırat - (Eskişehir)
  16. İYİ Parti Melih Aydın - (Eskişehir)
  17. Zafer Partisi Oğuz Beki - (Eskişehir)
  18. Türkiye Komünist Hareketi Özge Altay Dede - (Eskişehir)
  19. Vatan Partisi Raif Eşkinat - (Eskişehir)
  20. Memleket Partisi Salih Eskici - (Eskişehir)
  21. Hak ve Özgürlükler Partisi Semra Günaydın - (Eskişehir)

İdris Nebi Hatipoğlu kimdir?

Eskişehir'de 1975 yılında doğan Nebi Hatipoğlu, ilk, orta ve lise eğitimini Eskişehir'de tamamladı. 1997 yılında Bilkent Üniversitesi Muhasebe Bölümü'nden mezun olan Hatipoğlu, aile şirketi Hatipoğlu Cam Sanayii'de çalışmaya başladı. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesini de bitiren Hatipoğlu, 2004-2010 yıllarında Eskişehirspor'da yönetici, başkan yardımcısı ve başkan olarak görev yaptı.

Hatipoğlu, evli ve 3 çocuk babası.

Ayşe Ünlüce kimdir?

1970 yılında Eskişehir'de doğan Ayşe Ünlüce, ilk, orta ve lise eğitimini Eskişehir'de, lisans eğitimini İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesinde tamamladı.

Çalışma hayatına ağır ceza hakimi olarak başlayan, daha sonra avukatlığa dönen Ünlüce, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen tarafından Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliğine atandı. Aralık 2023'te Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliğinden emekli olan Ünlüce, iki çocuk annesi.

Oy verme saatleri kaç?

YSK, seçimin mart ayında olması nedeniyle mevsim şartları ve güneşin batış saatini dikkate alarak, doğudaki 32 ilde oy verme saatini bir saat erkene aldı. Bu nedenle, Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır, Kilis'te ve bu illerde bulunan ceza infaz kurumlarında oy vermenin başlangıç ve bitiş saatleri 07.00-16.00 olarak uygulanacak. Bu illerin dışında kalan diğer yerlerde oy verme saatleri 08.00-17.00 olacak.

Büyükşehirlerde, sırasıyla büyükşehir belediye başkanlığı, belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği ve muhtarlık; diğer illerde ise sırasıyla belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği, il genel meclisi üyeliği ve muhtarlık seçimlerine ait oy pusulalarının sayım ve dökümü yapılacak.

Seçmen bilgi kağıdının getirilmesi zorunlu mu?

Seçmenin nerede oy kullanacağını gösteren seçmen bilgi kağıdının getirilmesi zorunlu olmayacak. Seçmen, üzerinde T.C. kimlik numarası bulunan resmi nitelikteki herhangi bir belgeyle oy kullanabilecek.

Eskişehir hakkında genel bilgiler

Eskişehir, Türkiye'nin Batı Anadolu Bölgesi'nde yer alan ve tarihi, kültürel zenginlikleri, modern yaşam tarzı ile ünlenmiş bir şehirdir. Hem Anadolu Üniversitesi hem de Osmangazi Üniversitesi gibi büyük üniversiteleri barındırmasıyla bilinen bir öğrenci şehridir. Bu durum, şehrin genç ve dinamik bir atmosfere sahip olmasını sağlar.

Şehrin tarihi, Frig, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine kadar uzanır. Eskişehir'in en önemli tarihi yerlerinden biri, Frig Vadisi'dir. Burada, antik Frigyalıların kayalara oyduğu evler, tapınaklar ve mezarlar bulunur. Ayrıca, Odunpazarı bölgesi, Osmanlı döneminden kalma tarihi evleri ile dikkat çeker ve bu bölge, son yıllarda restorasyon çalışmalarıyla turistlerin ilgisini çeken bir hale gelmiştir.

Eskişehir, modern cazibe merkezleriyle de öne çıkar. Porsuk Çayı, şehir merkezinden geçer ve çevresindeki kafeler, restoranlar ve yürüyüş yolları ile şehrin sosyal yaşamında önemli bir yer tutar. Çay üzerinde yapılan gondol turları, Venedik'i anımsatan romantik bir atmosfer sunar.

Sazova Parkı ya da bilinen diğer adıyla Bilim, Kültür ve Sanat Parkı, Eskişehir'in en büyük parklarından biridir ve içerisinde bir masal şatosu, uzay evi, bilim merkezi ve akvaryum gibi çeşitli eğlence ve öğrenme alanları barındırır. Ayrıca, Kentpark gibi modern parklar ve yapay plajlar, şehrin yeşil alanlarını ve dinlenme yerlerini artırır.

Eskişehir aynı zamanda önemli bir sanat ve kültür merkezidir. Çok sayıda tiyatro, müze ve sanat galerisi, şehirde kültürel etkinliklerin ve festivallerin düzenlenmesine olanak sağlar. Eskişehir'de bulunan bir diğer önemli müze olan Lületaşı Müzesi, Eskişehir'in meşhur lületaşı işçiliğini sergiler ve bu geleneksel sanatın öğrenilmesine katkıda bulunur.

Genç nüfusu, canlı sokakları, tarihi dokusu ve modern yaşam alanlarıyla Eskişehir, Türkiye'nin en çekici şehirlerinden biridir ve hem yerli hem de yabancı turistler için popüler bir destinasyondur.

YSK kurallarına göre oyların geçerli ve geçersiz sayıldığı durumlar: İşte oy kullanmanın püf noktaları