Karşıyaka 31 Mart 2024 Yerel Seçim Sonuçları: Karşıyaka Belediye Başkanı Kim Oldu? Kim Kazandı?

Yerel seçim sonuçlarında İzmir Karşıyaka Belediyesini hangi parti kazandı ve Karşıyaka Belediye başkanı kim oldu? sorusu bu ilçede oturanlarca merak konusu. 279.863 seçmen sayısının olduğu Karşıyaka yerel seçim sonuçları, Karşıyaka belediyesini kim kazandı? 31 Mart 2024 yerel seçimleri nedeniyle araştırılıyor. İşte Karşıyaka ilçesine ait kesin seçim sonuçları ve parti oy oranları.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Karşıyaka seçim sonuçları 2024

Karşıyaka yerel seçim sonuçları, 31 Mart seçimleri nedeniyle bir hayli merak konusu. İzmir’in ilçelerinden biri olan Karşıyaka’da belediyeyi kim kazandı, Karşıyaka belediye başkanı kim oldu? Karşıyaka hangi partide? soruları 279.863 seçmenin olduğu ilçe sakinleri tarafından 2024 yerel seçim nedeniyle sorgulanmakta. İşte İzmir Karşıyaka yerel seçim sonuçlarına ilişkin detaylar.

KARŞIYAKA YEREL SEÇİM SONUÇLARI 31 MRT 2024

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yayın yasağının kaldırılmasıyla birlikte Karşıyaka 2024 seçim sonuçları, partilerin ve adayların oy oranları ile 2024 yerel seçiminde Karşıyaka belediyesini kim kazandı? sorusun cevabı netlik kazanmış olacak.

KARŞIYAKA YEREL SEÇİM SONUÇLARI 31 MART 2024 İÇİN TIKLAYIN


İzmir Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi Sonuçları - Yerel Seçim 31 Mart 2024

KARŞIYAKA BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI - 31 MART 2024

  1. İsmail Çiftçioğlu AK Parti
  2. Behice Yıldız Ünsal CHP
  3. Yetkin Hafızoğlu İYİ Parti
  4. Oya Kızılkaya Zeyrek DEM
  5. Ozan Ganiüsmen SP

YEREL SEÇİM 2024 İZMİR İLÇE SONUÇLARI YENİŞAFAK SEÇİM SAYFASI ÜZERİNDEN ANLIK ANLIK ÖĞRENİN

Vatandaşlar, Ankara seçim sonuçları 2024 ne oldu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni kim, hangi aday kazandı? soruların cevabı YKS’nın seçim yasaklarını kaldırır kaldırmaz 31 Mart 2024 yerel seçim sonuçlarını Yenişafak seçim sayfamızdan anlık olarak öğrenmiş olacak.

İZMİR SEÇİM SONUÇLARI 2024 İÇİN TIKLAYIN

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Seçim Sonuçları 31 Mart 2024

TÜRKİYE GENELİ 2024 SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

KARŞIYAKA BELEDİYESİ HANGİ PARTİDE?

Karşıyaka seçim sonuçlarına göre 2019’da yapılan yerel seçimlerde CHP’nin adayı Cemil Tugay %70,8 oy oranı ile Karşıyaka belediye başkanı seçilmişti.

KARŞIYAKA’DA HANGİ PARTİ YÜZDE KAÇ OY ALDI?

2019 yerel seçim sonuçlarına göre Karşıyaka’da partilerin aldıkları oy oranları şu şekilde:

CHP %70,8

AK Parti %20,3

İYİ Parti %5,7

İzmir Karşıyaka ilçesinin tarihi, coğrafi ve mahalleleri

İzmir'in önemli ilçelerinden biri olan Karşıyaka, Ege Denizi'nin kıyısında yer almaktadır. İzmir'in merkezi ile Konak tarafından deniz yoluyla bağlantıya sahip olan Karşıyaka, İzmir'in en yeşil ilçelerinden biridir.

Tarihçe:

Karşıyaka'nın tarihi, antik dönemlere kadar uzanmaktadır. İlk yerleşimler MÖ 2000 yıllarına dayanmaktadır. İlçe, Osmanlı İmparatorluğu döneminde büyük bir değişim yaşamıştır. 19. yüzyılın başında, Karşıyaka köy halindeyken, İzmir'in gelişmesi ile birlikte hızla nüfus artışı yaşanmıştır. 1928 yılında Karşıyaka, İzmir'in bir ilçesi haline getirilmiştir.

Coğrafi Özellikler:

Karşıyaka, İzmir Körfezi'nin kuzey kıyısında yer almaktadır. Doğusunda Bornova, batısında Bayraklı, güneyinde Konak ilçeleri yer almaktadır. İzmir'in merkezi ile Karşıyaka arasında deniz yoluyla vapur seferleri bulunmaktadır. İlçe, geniş yeşil alanlara sahiptir. Sahil şeridi boyunca uzanan yürüyüş yolu, bisiklet yolu ve parkları ile dikkat çekmektedir.

Mahalleleri:

Karşıyaka, 20 mahalleden oluşmaktadır. Bunlar: Atakent, Bahçelerarası, Bostanlı, Cemal Gürsel, Cumhuriyet, Girne, Güzelyalı, Halkapınar, İnönü, İsmet Kaptan, Karşıyaka Merkez, Mavişehir, Mithatpaşa, Mustafa Kemal, Şemikler, Soğukkuyu, Tersane, Turan, Zübeyde Hanım, Zümrütevler.

YSK kurallarına göre oyların geçerli ve geçersiz sayıldığı durumlar: İşte oy kullanmanın püf noktaları

Yüksek Seçim Kurulu hangi ilde saat kaçta oy verileceğini açıkladı