Manisa iftar saati kaçta, ezan kaçta okunacak? 2024 Manisa iftar vakitleri

Manisa 2024 Ramazan ayı imsakiyesi yayınlandı. 2024 Diyanet İşleri İmsakiyesine göre Manisa iftar vakti, Manisa akşam ezanı, akşam namazı ve Manisa namaz vakitleri belli oldu. Manisa'da oruç tutan Müslümanlar için Manisa akşam ezan saati ve iftar vakitlerini haberimizde paylaştık. Diyanet 2024 Ramazan imsakiyesine göre 2024 Ramazan ayı Manisa imsak vakti, akşam ezanı ve iftar vakitleri haberimizde.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Manisa

Manisa'da Ramazan ayı boyunca oruç tutanların merak edeceği iftar saatleri belli oldu. Mübarek Ramazan ayı, 11 Mart Pazartesi günü başlayacak ve 9 Nisan Salı günü sona erecek. Ramazan ayı Müslümanlar için iftar saatlerinin bekleyeceği heyecan dolu olacak. Manisa akşam ezanı, akşam namazı ve Manisa namaz vakitleri haberimizde.

Manisa iftar saati kaçta, ezan kaçta okunacak?

Manisa imsak, sahur ve iftar vakitleri on bir ayın sultanı Ramazan ayının giriyor olması nedeniyle yoğun ilgi görüyor. Diyanet tarafından hazırlanan 2024 Manisa namaz vakitleri ve Manisa imsakiyesinin tamamına haberimiz içerisinden ulaşabilirsiniz.

Manisa İftar ve Akşam Ezanı Vakti

Manisa İmsakiye 2024

Manisa'da ilk iftar saat kaçta 2024?

Manisa'da Ramazan ayının ilk iftarı, 11 Mart Pazartesi günü saat 19:20'de akşam ezanının okunmasıyla birlikte gerçekleşecek. Bu zaman diliminde ilk oruç da açılmış olacak.

Manisa'da ilk teravih namazı ne zaman 2024?

Manisa'da 10 Mart Pazar günü yatsı ezanı 20:136'da okunacak. Buna göre; teravih namazı da yatsı namazının farzının ardından kılınmaya başlanacak.

Ramazan Bayramı ne zaman, hangi gün 2024?

2024 yılında Ramazan Bayramı 10 Nisan Çarşamba günü başlayacak ve 12 Nisan Cuma günü sona erecek.

Ramazan Bayramı'nın önemli günleri:

  1. 9 Nisan Salı: Ramazan Bayramı Arefe Günü (yarım gün tatil)
  2. 10 Nisan Çarşamba: Ramazan Bayramı'nın 1. Günü
  3. 11 Nisan Perşembe: Ramazan Bayramı'nın 2. Günü
  4. 12 Nisan Cuma: Ramazan Bayramı'nın 3. Günü

Manisa'nın Tarihi

Manisa, tarih boyunca çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış önemli bir şehirdir. Antik çağlardan itibaren Lidyalılar, Persler, Makedonyalılar, Romalılar ve Bizanslılar gibi çeşitli medeniyetlerin izlerini taşır. Osmanlı döneminde ise sanat, edebiyat ve ticarette önemli bir merkez olmuştur.

Manisa'nın Coğrafi Konumu

Manisa, Türkiye'nin Ege Bölgesi'nde yer alır. İzmir, Balıkesir, Uşak ve Kütahya gibi illerle komşudur. Gediz Nehri'nin kıyısında bulunan Manisa, verimli toprakları ve tarım alanlarıyla dikkat çeker.

Manisa'nın Nüfusu

Manisa, Türkiye'nin büyük şehirlerinden biridir. 2022 itibarıyla nüfusu 1 milyonun üzerindedir. Şehir, tarım, sanayi, ticaret ve turizm gibi çeşitli sektörlerde faaliyet göstermektedir.

Manisa'nın Posta Kodu

Manisa'nın posta kodu 45XXX'dir. Manisa'nın farklı bölgeleri ve mahalleleri için özel posta kodları bulunmaktadır.


Manisa İmsakiye 2024

Manisa sahur vakti 2024: Ramazan imsakiyesi Manisa imsak saat kaçta?