Yozgat Seçim Sonuçları 2024 - Yozgat Yerel Seçim Sonucu 31 Mart - Yozgat Oy Oranları Sonuçları

Yozgat seçim sonuçları 31 Mart Pazar günü yapılacak Yerel Seçim sonuçlarına göre belli olacak. Oy verme işlemi sona erdiğinde YSK Türkiye, Yozgat ve ilçelerdeki oy sonuçlarını açıklayacak. Yozgat seçim sonuçları, kullanılan oy sayısı, katılım oranı, geçerli ve geçersiz oy sonucu, açılan sandık oranı, ilçelerde seçim sonuçları, parti ve ittifaka göre Yozgat seçim sonuçları, belediye başkan adaylarının oy oranları, hangi aday önde? 2024 Yozgat oy seçim sonuçları son durumu canlı olarak Yeni Şafak'ta.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Yozgat seçim sonuçları

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) yayın yasağını kaldırdıktan sonra Yozgat seçim sonuçları oy oranları net verileri ile belli olacak. Ayrıca Yozgat seçim sonuçları yenisafak.com seçim sonuçları ekranında olacak.

Yozgat Seçim Sonuçları 2024

Yozgat seçim sonuçları 31 Mart 2024 Pazar akşamı sandıkların kapatılmasının ardından başlayacak sayım işlemleri ile birlikte açıklanacak. Yozgat 2024 yerel seçim sonuçlarına aşağıdaki link üzerinden ulaşabilirsiniz.

YEREL SEÇİM SONUÇLARI 2024

https://www.yenisafak.com/yerel-secim-2024/widget/tum-sonuclar?platfor

Yozgat 2024 Belediye Başkanı Adayları

  1. AK PARTİ- Celal Köse
  2. İYİ PARTİ- Mustafa Görkem Taştan
  3. DSP - Zehra Atakan

Yozgat Yerel Seçim Belediye Başkan Adayları 31 Mart 2024

Yozgat 2019 Yerel Seçim Sonuçları ve Oy Oranları

AK PARTİ- Celal Köse %40,8

BĞMSZ- Kazım Arslan %36,1

MHP- Mehmet Erdemir %15,6

İYİ Parti- Metin Özışık %3,56

Yozgat'ın İlçeleri

Yozgat Merkez

Akdağmadeni

Aydıncık

Boğazlıyan

Çandır

Çayıralan

Çekerek

Kadışehri

Saraykent

Sarıkaya

Sorgun

Şefaatli

Yenifakılı

Yerköy

Yozgat Hakkında

Yozgat, Türkiye'nin İç Anadolu Bölgesi'nde yer alan bir ildir. Tarihî geçmişi, kültürel zenginlikleri ve tarımsal faaliyetleriyle önemli bir şehirdir. Şehir, tarihi İç Anadolu yolunun üzerinde bulunmasıyla önemli bir konumda yer alır. Tarım, Yozgat'ın ekonomisinin temelini oluştururken, buğday, arpa, şeker pancarı ve patates gibi ürünler başta olmak üzere çeşitli tarım ürünleri yetiştirilir. Ayrıca hayvancılık da önemlidir. Yozgat'ın tarihi dokusu, kaleleri, müzeleri ve tarihi konaklarıyla zengindir. Yerel yöresel yemekleri de dikkat çeker; Yozgat köftesi ve Yozgat keşkeği gibi lezzetler yöresel mutfağın önemli örneklerindendir.


Yozgat Seçim 2019 - Yozgat Belediye Başkanlığı Yerel Seçim Sonuçları

Yozgat Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonucu 24 Haziran 2018 Yozgat Seçim