Apple iOS 15.2 ile Dijital Miras özelliğini kullanıma sunuyor

Apple, yeni iOS sürümüyle birlikte Dijital Miras özelliğini hayata geçiriyor. Bu sistem, öldükten sonra 5 kişinin iCloud'daki fotoğraf, video ya da diğer belgelerine erişim için mirasçı belirlenmesini sağlıyor. Yani iOS 15.2 ile birlikte iCloud verileri miras bırakılabiliyor.

Yunus Emre Şahin Yeni Şafak
Apple Dijital Miras

Apple, geçtiğimiz aylarda düzenlenen WWDC 2021 ile birlikte 'Dijital Miras' konusunda yeni adımlar atılacağını duyurmuştu. Yeni ortaya çıkan bilgiler ise, iOS 15.2 ile birlikte bu yeni sistemin devreye gireceğini gösteriyor.

Apple Dijital Miras nedir?

Apple Dijital Miras, öldükten sonra verilerinize kimlerin erişebileceğini belirlemenizi sağlıyor. Diğer bir değişle iCloud'da kayıtlı olan fotoğraflar, videolar, belgeler ya da diğer veriler tanımlanan 5 kişiye aktarılabiliyor. Yani böylece tüm verilere erişim sağlanabiliyor.

Apple, dijital mirasçılardan kişinin öldüğüne dair bir belge istiyor. Daha sonrasında erişim anahtarıyla izin tanımlanıyor ve belgelere erişim gerçekleştiriliyor.

Dijital Miras sistemi aslında Apple'a has değil. Google ya da Facebook gibi dev şirketler de bu noktada erişim için özel sistemler barındırıyor.

Apple Dijital Mirasçı nasıl belirlenir?

Apple'ın Dijital Miras sistemine kişi kaydetmek için öncelikle Ayarlar / Şifre ve Güvenlik kısmından giriş yapmak ve Mirasçı Kişi bölümünden işlemleri gerçekleştirmek gerekiyor. Tabii bunun için iOS 15.2 sürümünün kurulu olması şart.

Uygulamaların sistem bileşenlerine erişimini gösteren iOS 15 özelliği hayata geçiyor

SharePlay özelliğini getiren iOS 15.1 güncellemesi yayınlandı