Bir yanda zafer bir yanda hezimet

Azerbaycan'da zafer kutlamaları sürüyor. Coşkulu kalabalıklar sokakları doldururken geçit töreninde askeri teçhizat sergileniyor. Azerbaycan'ın zaferini kutladığı aynı dakikalarda Ermenistan'ın başkenti Erivan'da ise protestolar devam ediyor.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Bakü'de sevinç Erivan'da öfke hakim.

Azerbaycan'da zafer kutlamaları sürüyor. Çoşkulu kalabalıklar sokakları doldururken askeri teçhizatın sergilendiği tören yoğun katılımla sürüyor. Aynı dakikalarda Ermenistan'ın başkenti Erivan'a öfkeli bir hava hakim.

FOTOĞRAF 5
Azerbaycan'da büyük heyecan: Bakü'den anlık fotoğraflar
Azerbaycan'da bugün zafer kutlamaları yapılacak. Azerbaycan halkının heyecanla beklediği kutlamalarda askeri teçhizat sergilenecek. Kutlamalara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev katılacak. İşte Bakü'den gelen son fotoğraflar

ERİVAN'DA ÖFKE BAKÜ'DE SEVİNÇ HAKİM

Bakü'de halk zafer kutlamaları için sokakları doldururken Erivan'da ise öfkeli kalabalıklar Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın istifa etmesi için protestolar düzenliyor.

Ermenistan halkı Paşinyan'ın istifa etmesi için haftalardır protestolar düzenliyor.

Sokağa çıkan protestocular ve polis arasında arbede yaşanıyor.

FOTOĞRAF 7
Süre doldu isyan başladı: Erivan sokakları yine karıştı
Ermenistan'da Başbakan Nikol Paşinyan'a istifa etmesi için verilen süre doldu. Paşinyan'dan istifa sesi gelmeyince sokaklar yine doldu taştı. Muhalefet 8 Aralık tarihine kadar istifa etmesi için Paşinyan'a ültimatom vermişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Aras türküsünün sözlerini okudu: Ay Lâçin, can Laçin, men sene kurban Laçin
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'ın Ermenistan'a karşı Dağlık Karabağ'daki zaferini kutlamak için düzenlenen Zafer Geçidi Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Aras, türküsünü daha güçlü çığıracak. Karabağ şikestesini okuyan nefesler daha yüksek daha güçlü çıkacaktır.' ifadelerini kullanarak, Aras türküsünün sözlerini okudu,

“Aras'ı ayırdılar
Kum ile doldurdular;
Ben senden ayrılmazdım
Zor ile ayırdılar,
Ay Lâçin, can Lâçin,
Men sene kurban Lâçin”

Sözlerine devam eden Erdoğan, 'Güzelliğine kurban olduğumuz Laçın artık özgürdür. Laçın gibi, Şuşa gibi Fuzuli, Cebrail, Zengilan Kubatlı, Ağdam ve Kelbecer de artık özgürdür. Bugün büyük mücahid Ahmet Cevat Bey'in ruhunun şâd olduğu gündür. Bugün Nuri Paşa'nın, Enver Paşa'nın Kafkas İslam Ordusunun yiğit neferlerinin ruhunun şâd olduğu gündür. Bugün Azerbaycan şehitlerinin serdarı Mübariz İbrahimov'un ruhunun şâd olduğu gündür.' diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karabağ'da Ermenistan'ın sivil katliamı yaptığını belirterek, 'Bunun hesabını sormak boynumuzun borcudur' dedi
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye'den yetkililer Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen zafer kutlamasına katıldı. Törende açıklamalarda bulunan Erdoğan, Karabağ'da Ermenistan'ın sivil katliamı yaptığına değinerek, 'Bunun hesabını sormak boynumuzun borcudur' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve mevkidaşı Aliyev milli lider Haydar Aliyev'in kabrini ve Bakü Şehitler Hiyabı'nı ziyaret etti
Cumhurbaşkanı Erdogan, mevkidaşı İlham Aliyev ile beraber Bakü Şehitler Hiyabanı'nı ziyaret ederek, anıta çelenk bıraktı. Buradan çıkarak Azerbaycan'ın milli lideri Haydar Aliyev'in kabrini ziyaret ederek dua ettiler.