Mehmekçik'ten Barış Pınarı bölgesindeki çocuklara mayın ve EYP'lerden korunma eğitimi

Milli Savunma Bakanlığı, Barış Pınarı bölgesindeki çocuklara, PKK/YPG'nin tuzakladığı mayın ve EYP'lere karşı korunmaları için eğitim verildiğini bildirdi.

Haber Merkezi Diğer
Mehmetçik çocuklara mayınlardan korunma eğitimi verdi.

Milli Savunma Bakanlığı, Barış Pınarı bölgesindeki çocuklara, PKK/YPG'nin tuzakladığı mayın ve EYP'lere karşı korunmaları için eğitim verildiğini bildirdi.

Suriyeli çocuklara, terör örgütünün sivillere nasıl zarar verdiğini ve neler yapılması gerektiği anlatıldı.

PATLAYICI EĞİTİMİ VERİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Barış Pınarı bölgesindeki çocuklara, terör örgütü PKK/YPG'nin tuzakladığı mayın/EYP'lere karşı korunmaları için eğitimler veriyoruz. METİ timlerimiz, Tel Zeydan İlkokulu öğrencilerine mayın ve EYP'lerle karşılaştıklarında nelere dikkat etmeleri gerektiğini anlattı." ifadeleri kullanıldı.

FOTOĞRAF 21
Düğüne gider gibi Resulayn'a gidiyorlar: Mehmetçiklere duygusal uğurlama
Diyarbakır'ın Silvan İlçe Komando Alay Komutanlığında görevli 258 Mehmetçik, Suriye görevi için düğüne gider gibi Rasulayn'a doğru yola çıktı. Askerleri uğurlamak için düzenlenen törene aileler de katılırken, duygusal anların yaşandı. Uzman Çavuş Ömer Faruk Demirci, bu gururu ailelerine yaşattıkları için devlete çok teşekkür ettiklerini belirterek, "Pencereden baktığınızda güneşi esirgemiyorsa gökyüzü birileri bedelini ödediği içindir. Bizler bedel ödeyenleriz. Bedel ödemeye gidiyoruz. Selam olsun bedel ödeyenlere" diye konuştu.

FOTOĞRAF 5
Mehmetçikten bayrak hassasiyeti
Elazığ'da Kömürhan Köprüsü açılışı sonrasında Türk Bayrağının katlanmaya çalışırken yere değdiğini gören Mehmetçik, yardım ederek bayrağı usulüne göre yere değdirmeden katladı.