Botları patlatılıp Türk karasularına itilen 45 göçmen kurtarıldı

Yunanistan unsurlarınca Türk karasularına itildiği öğrenilen ve lastik botları patlatılan 45 düzensiz göçmen Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarılarak Ayvalık’ın Cunda Adası’na getirildi.

Haber Merkezi İHA
Ayvalık’ta Türk karasularına itilen 45 göçmen kurtarıldı

Edinilen bilgiye göre, Ayvalık açıklarında bir lastik bot içerisinde bir grup düzensiz göçmenin olduğu bilgisine ulaşan Sahil Güvenlik ekipleri hemen harekete geçti.

Yunanistan unsurlarınca Türk karasularına itildiği öğrenilen ve lastik botları patlatılan 45 düzensiz göçmen Sahil Güvenlik ekipleri tarafından Ayvalık’ın Cunda Adası’na getirildi.

Cunda Adası’ndaki Sahil Güvenlik Komutanlığı’nda yiyecek, içecek, giyecek, tıbbi malzeme ve ilaç gibi insani yardımlarda bulunan düzensiz göçmenlerin Balıkesir Göç İdaresi’ne gönderilmesi bekleniyor.

FOTOĞRAF 9
Nevşehir'de sağanak sele neden oldu: Bahçe duvarları yıkıldı evleri su bastı
Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde sağanak sonucu sel meydana geldi. Sel suları köyün sokaklarında hasara neden olurken, 4 evin bahçe duvarı da yıkıldı. Kaya parçalarının düştüğü yolda oluşan su birikintileri ulaşımı aksattı.


FOTOĞRAF 10
Çaldıkları kargo aracının içini boşaltıp kaçtılar
Bursa'da dağıtıma çıkan kargo görevlisinin çalışır halde bıraktığı hafif ticari aracı çalan şüpheliler, 80 kilometre gittikten sonra aracı bırakıp kaçtı. Yapılan incelemede araçta bulunan, teknolojik aletlerden oluşan kargo ürünlerinin çalındığı belirlendi.

FOTOĞRAF 17
Marmaris'teki orman yangını: 380 kara ve hava aracı müdahale ediyor
Muğla'nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangını, 2'nci gününde, tek noktada ilerliyor. Gece boyunca karadan müdahalenin sürdüğü yangına, sabahın ilk ışıkları ile beraber hava araçları da söndürme çalışmalarına destek vermeye başladı. AFAD, yangına müdahalede 14 uçak, 34 helikopter, 332 araç ile 1457 personelin görev yaptığını açıkladı.