Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan sokak ortasında samuray kılıcıyla öldürülen Başak Cengiz'in ailesine ziyaret

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İstanbul'da Can Göktuğ Boz (27) tarafından samuray kılıcıyla öldürülen Başak Cengiz'in (28) Ankara'daki ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Haber Merkezi DHA
Cengiz ailesinin evinde Kur'an-ı Kerim okunarak, dua edildi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, eşi Seher Erbaş ile birlikte Başak Cengiz'in ailesini, Ankara'nın Yenimahalle ilçesindeki evinde ziyaret etti.

Ali Erbaş, Başak Cengiz'in annesi Beyhan ile babası Avni Cengiz'e başsağlığı dileğinde bulunarak, "Mekanı cennet olsun inşallah. Çok acı bir olay, çok üzüldük. Üzüntünüzü paylaşmak için buradayız. Cenab-ı Hak sabırlar ihsan eylesin. Sadece biz değil, millet olarak çok üzüldük. Cenab-ı Hak, hiç kimseye bir daha böyle bir acı yaşatmasın" dedi.

Ardından Kur'an-ı Kerim okunarak, dua edildi.

Başkan Erbaş, ziyarette ayrıca aileye Kur’an-ı Kerim hediye etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan samuray kılıcıyla katledilen Başak Cengiz'in ailesine taziye ziyareti

FOTOĞRAF 36
Türkiye 'Başak Cengiz'e ağlıyor: Samuray kılıçlı cinayette kan donduran ayrıntı
Ankara'dan bir aylık eğitim için geldiği İstanbul Ataşehir'de, hiç tanımadığı bir adam tarafından sokak ortasında samuray kılıcıyla katledilen mimar Başak Cengiz'in ölümü tüm Türkiye'yi derinden sarstı. Katil Can Göktuğ Boz'un evinde 15 kılıç ele geçirildi. Korkunç vahşetin ardından bu tür saldırı aletlerinin yasak olmasına rağmen 'hediyelik' adı altında satıldığı ortaya çıktı.


FOTOĞRAF 40
Samuray kılıcıyla katledilen Başak Cengiz gözyaşlarıyla uğurlandı: Acılı anne ve nişanlısından yürek burkan sözler
İstanbul Ataşehir'de sokak ortasında hiç tanımadığı Can Göktuğ Boz tarafından uğradığı kılıçlı saldırı sonucu yaşamını yitiren mimar Başak Cengiz'in (28) cenazesi, Ankara'da sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verildi. Cengiz'in nişanlısı Mahir Mızrak, "İdam getirsinler. Pazar günü alıp gelecektim ben onu ancak cenaze arabasıyla getirdim. Görevi İstanbul'a çıkmasa evlenecektik" dedi. Kızının tabutuna sarılan acılı anne de "Yavrumu dalından kopardılar, yavrum doğradılar, yavrumu bizden ayırdılar. Geri dönecektin, gelin olacaktın yavrum. Kuzum benim" diyerek feryat ederken baygınlık geçirdi.

FOTOĞRAF 34
Başak Cengiz'i vahşice öldürmüştü: Samuray kılıçlı caninin odası ve dehşet koleksiyonu ortaya çıktı
İstanbul Ataşehir'de, mimar Başak Cengiz'i sokak ortasında samuray kılıcıyla öldüren katil Can Göktuğ Boz'un evinde 15'i kılıç, 17'si döner bıçağı, pala ve av bıçağı olmak üzere 32 kesici alet olduğu belirlendi. Söz konusu kesici alet koleksiyonunun fotoğrafları ortaya çıktı.