Gençlik şöleni

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, tüm yurtta coşkuyla kutlandı. 81 il ve KKTC’den gelen gençler, Anıtkabir’de düzenlenen törene katıldı.

Haber Merkezi Yeni Şafak
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta kutlandı

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 81 il ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden (KKTC) gelen temsilci gençler, sporcular, öğrenciler, halk oyunları ekipleri ve bakanlık çalışanlarından oluşan heyetle birlikte 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Anıtkabir’de düzenlenen törene katıldı.

Aslanlı Yol’da saat 09.00’da yürüyüşe geçen heyet, Atatürk’ün mozolesine çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı’nı okudu. Buradaki törenin ardından Osman Aşkın Bak, Misak-ı Milli Kulesi’nde bulunan Anıtkabir Özel defterini imzaladı.

Bakan Bak, defteri imzalamasının ardından 81 il ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden (KKTC) gelen temsilci gençlerle merdivenlerde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Anıtkabir’e ziyaretçi akını

Her yaştan binlerce vatandaş Türk bayrakları ve çiçeklerle Anıtkabir’i ziyaret etti. Atatürk’ün mozolesine çiçek koyan vatandaşlardan bazıları dua okudu. Askerlerin nöbet değişimi sırasında yaptıkları seremoniyi ilgiyle izleyenler, nöbet değişiminin tamamlanmasıyla askerleri uzun süre alkışladı. Atatürk’ün şahsi eşyalarının sergilendiği Atatürk Müzesi ile Kurtuluş Savaşı Müzesi girişinde uzun kuyruklar oluştu.

4 bin kişilik fener alayı

Samsun’da, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında ‘Fener Alayı ve Gençlik Festivali Yürüyüşü’ düzenlendi.

Türkiye´nin çeşitli illerinden gelen halk oyunları ekipleri, izciler, sporcular, belediye bandosu, mehteran takımları, ritim grupları ve yaklaşık 4 bin vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.

Öte yandan, Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da kurtuluş mücadelesini başlatmak üzere geldiği Samsun’da ilk adım attığı yer olan Tütün İskelesi’nde Mustafa Kemal Atatürk ve 18 silah arkadaşının karaya çıkışı canlandırıldı.

Türkiye Atletizm Federasyonu’nca düzenlenen Uluslararası 19 Mayıs Yarı Maratonu da Samsun’da yapıldı.

Bayram gibi bayram

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, İstanbul'da Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda kutlandı. Programa, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Boz ve öğrenciler ile veliler katıldı.

Programda resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenler ödüllendirildi. 19 Mayıs ve Atatürk konulu sinevizyon gösterisi yapıldı. Engelli sporcuların tekvando gösterisi büyük alkış aldı.