İYİ Partili Türkkan'dan HDP'li Önder'e 'aracı' salvosu: O sözleri talimatla söyledin

Millet İttifakı'nda HDP ve İYİ Parti arasındak 'görüşme' krizine ilişkin Grup Başkanvekili Türkkan açıklama yaptı. Önder'in "İYİ Parti bize aracı gönderdi" sözlerine atıfta bulunan Türkkan, "Kimlerin emriyle söylediğini herkes görüyor" ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi Diğer
İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve HDP Eş Başkanı Mithat Sancar arasında patlak veren ve HDP'li Önder'in "İYİ Parti düne kadar bize danışmak için aracı gönderiyordu" çıkışıyla zirve yapan krize ilişkin İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan konuştu.

Kılıçdaroğlu'ndan 'HDP Millet İttifakı üyesidir' itirafı: İYİ Parti ve HDP kriziyle ittifaka zarar vermek istiyorlar

İyi Parti eriyor

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Türkkan, Önder'in sözlerini yalanlarken bu açıklamanın talimatla yapıldığını savundu. Türkkan özetle şu ifadeleri kullandı:

Sırrı Süreyya Önder'in bu cümleyi hangi amaçla söylediği ve kimlerin emriyle söylediğini çok rahatlıkla herkes gördü. Kendisi de bu söylediğinin daha sonra karşısına çıkabileceğini düşünerek çark etmeye çalışmış ama becerememiş.

Akşener HDP söylemini değiştirdi: HDP PKK'nın uzantısıdır
İYİ Parti lideri Meral Akşener, Millet İttifakı'nda krize neden olacak bir çıkış yaptı. Akşener, ittifakın gizli üyesi HDP hakkında Haber Global TV'de kendisine yöneltilen 'İYİ Parti HDP'yi nasıl konumlandırıyor' sorusuna 'HDP'yi PKK'nın yanı başında, uzantısı olarak konumlandırıyoruz' cevabını verdi.

HDP'li Önder: Düne kadar bize 'Kiminle çalışalım' diye soran İYİ Parti bugün saygısızlık yapamaz
HDP'li Sırrı Süreyya Önder, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 'Bizim gözümüzde HDP, terör örgütü PKK'nın uzantısıdır. Kandil'in yanında konumlandırıyoruz' sözlerine cevap verdi. Medyascope'ye konuşan Önder şu ifadeleri kullandı: Bize aracı gönderen, 'Şurada kiminle çalışalım? Nasıl yapalım' diye fikrimizi merak eden parti, bugün bize koordinat biçemez. İYİ Parti'yi kast ediyorum, 'Bizim nazarımızda şuradadır' diyemez. Bu saygısızlığı bugün yapabiliyorlarsa o gün bizim bu ilkesel şeyi dayatmış olmamamızdandır.'


Ahmet Türk’ten Sırrı Süreyya’ya 'işbirliğini itiraf ettin' eleştirisi: Siyasette saklı kalması gereken şeyler vardır