Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük sıcaklık Kars'ta ölçüldü: Sıfırın altında 20

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük sıcaklık, sıfırın altında 20 dereceyle Kars'ta kaydedildi. Ağrı'da 18, Ardahan'da 16, Erzurum'da 12, Iğdır'da 7, Erzincan'da 4 derece ölçüldü.

Haber Merkezi AA
Fotoğraf: Arşiv / Kars

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, havanın az bulutlu ve açık geçeceği bölgede, sabah saatlerinde yer yer buzlanma, don ve sis bekleniyor.

Sıcaklıkların mevsim normallerinde seyredeceği bölgede, rüzgar güneyden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

Bölge genelinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden başta sürücüler olmak üzere, vatandaşlar ile yetkililerin dikkatli ve tedbirli olması istendi.

FOTOĞRAF 22
Çıldır Gölü’nde buz pateni keyfi: Sporcular antrenman yaptı
Dondurucu soğukların etkili olduğu Doğu Anadolu'nun ikinci büyük gölü Çıldır'da buluşan çocuklar, buz pateni yaparak gönüllerince eğlendi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün kısa kulvar (short track) sürat pateni takımı, yüzeyi tamamen buzla kaplanan Çıldır Gölü'nde antrenman yaptı.


En düşük hava sıcaklığı

Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 20, Ağrı'da 18, Ardahan'da 16, Erzurum'da 12, Iğdır'da 7, Erzincan'da 4 derece ölçüldü.

En yüksek sıcaklık

Gün içinde en yüksek sıcaklıkların ise Erzincan'da 10, Erzurum'da bir, sıfırın altında olmak üzere Kars'ta bir, Ardahan'da 2, Iğdır'da 4, Ağrı'da 5 derece olacağı tahmin ediliyor.

Kayak merkezlerinde kar kalınlıkları ise Palandöken'de 39, Konaklı'da 36, Sarıkamış'ta 32 santimetre ölçüldü.

FOTOĞRAF 9
Buz tutan Çıldır Gölü'nde renkli görüntüler
Ardahan'ın Çıldır ilçesinde, dondurucu soğuklar nedeniyle yüzeyi tamamen buzla kaplanan Çıldır Gölü'nde renkli görüntüler ortaya çıktı. Kimi balıkçılar Eskimo usulü gölde kazma ve kürekle açtıkları delikten içeri girerken, kimisi ise patenle ve kızakla kaydı, kimisi de gölün üzerindeki sandalyede oturarak fotoğraf çekildi. Bazı kişiler ise çalınan saz eşliğinde buz üzerinde oyunlar oynadı.